reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino nie umiem Ci tego wytłumaczyć. On mówił...ale po miesiacu już zapomniałam. Chodziło o to że jak mój M ma w hla cos tam...to ja musze mieć obecne kiry takie a takie. I tak u nas jest. sorry za takie nieprofesjonalne odp...ale to dla mnie czarna magia.

reklama
@olaa90 dziękuję za wywołanie kochana ; * @dżoasia sam genotyp bx nie jest duzym problemem kiedy ma się sporo obecnych , u Ciebie według mnie ( mogę się mylić) brakuje receptorów odpowiadających za tzw.komunikacje przy zagniezdzeniu ... bo brakuje Ci dużo z tej grupy , tyle ze odczyt badania nie jest łatwy w interpretacji . Ja przy podobnych wynikach tracilam każda jedna ciążę na pierwszym etapie bo albo się nie zagniezdzilo albo nie bylo warunków by się rozwinęło .
Oprócz innych leków miałam accofil co 3 dni podskórnie od owulacji nie wiem jak zalecają lekarze przy in vitro . W każdym razie ważne żeby lek byl wprowadzony odpowiednio wcześnie w zależności od przypadku. No i lekarz też musi być w temacie , bo nie jest to łatwy lek każdy reaguje inaczej ... u mnie bylo nie ciekawie .
Ja lekarzem nie jestem diagnozy nie postawię ale chyba tu może byc też problem . Wszystkiego najlepszego dla Ciebie; *

@porcelana Ciebie z grudniowek kojarzę, przykro mi ,że znowu sytuacja się powtarza :(
Wydaje mi się, ze musisz przede wszystkim ogarnac lekarza co jest najbliżej, popytać dziewczyn o speca co zleci odpowiednie badania ( oczywiście to tylko luźna rada ) , wiele z nas robiło na własną rękę jest taka lista stworzona aby się wspomóc . Od siebie powiem tyle, ze nie zdawałam sobie sprawy ze skali problemu i zmieniałam lekarzy , bo wydawalo mi się , ze wiele nie trzeba aby było dobrze :/ tu byl moj blad... oni sami się dziwili ze mimo leków ciąża leci , a ja głupia na własną rękę bawiłam się w magika od leków i im dyktowalam . Straciłam przez to wiele czasu.
U mnie niestety nie pomogł sam żelazny zestaw mimo , że miałam ogromne nadzieje , ze skoro innym wystarczyło to czemu i mi ma nie pomoc :/ wiadomo zaczyna się od broni mniejszego kalibru " bo może jednak " .
Gdybym od razu poszła do lekarza z polecenia pewnie już dawno by się ten koszmar skończył, bo akurat zestaw badań, które zleca odkryły mój problem :/
Ale kto to wiedział... swoją drogę trzeba było przejść nie na skróty . Dzisiaj na pewno bym nie czekała i nie szła do pseudo lekarza co mu sie tylko wydaje , że moze pomoc , a nie potrafi zrobić dobrego usg i sie trzeba domyślać czy ż ta ciąża jest ok czy nie ... każdy robi jak uważa , ja mam już takie zdanie wyrobione , bo uczymy się na błędach po prostu . Oczywiście nikt nie jest cudotworca i jak się nie udaje , to czasami nie ma rady , ale idąc do lekarza patrząc na skalę pozytywnych zakończeń i opieki w trakcie zawsze te szanse rosną . Powodzenia, siły i odwagi bo tych trzeba wiele ;*

My skromnie prosimy o kciuki w tym tyg , bo mamy badanie III trym i lekki stresik na tej ostatniej prostej by bylo dobrze.

Mocno kibicuje każdej z Was ;*

@marshia ja , 19+1d bo potem lekarz ten id badań miał urlop , wcześniej lepiej nie , bo za malutkie wszystko jeszcze

reklama
@roxie123 dziękuję za odp, a mogłabyś napisać które z nich są odpowiedzialne za zagnieżdżenie i w ogóle jeśli jeszcze coś więcej wiesz na ten temat to też :)
U mnie problem tkwi w tym, że sama nie wiem o co chodzi - pierwszą miałam cb bez accofilu. Potem z accofilem straciłam 2 ciąże. Przy czwartym transferze również z accofilem w ogóle beta nie drgnęła :eek:
@marshia ja nie ciężarówka, ale ostatnio koleżanka z "mojego" wątku miała zrobione połówkowe już w 16tc u Jakiegoś mądrego specjalisty z Krk, który jej powiedział, że zagramanicą już się tak robi na szeroką skalę (on sam jest jakimś prze gościem w tej dziedzinie) :)

Do góry