reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak, musialam odroczyc, bo jeszcze immunosupresja, a docent powiedział, ze najlepiej brac equoral miedzy stymulacja a transferem, bo te leki moga wplywac na plodnosc. A Ty jakie masz leczenie jesli o immunologie chodzi? Standard - Encorton, clexane? Sorki, nie widze sygnaturki na telefonie.
Ja kochana jestem po szczepieniach i dodatkowo póki co mam intralipid. Robiłam jeszcze kiry i czekam co Paśnik odpisze.

@burczuś a co co chodzi z hla u faceta? Bo my tego nie badaliśmy i jak teraz myszkuję po internetach to widzę, że to może mieć jakiś związek :szok:

reklama
Ja kochana jestem po szczepieniach i dodatkowo póki co mam intralipid. Robiłam jeszcze kiry i czekam co Paśnik odpisze.

@burczuś a co co chodzi z hla u faceta? Bo my tego nie badaliśmy i jak teraz myszkuję po internetach to widzę, że to może mieć jakiś związek :szok:

To idziemy innym leczeniem. Trzymam kciuki, żeby nam się udało tym razem :) Ja o kirach nie mam pojęcia, docent mi nic na ten temat nie mówił (nie wiem, może skoro mam już dziecko to nie jest to takie istotne?).

@Zzzzzz to LA to właśnie antykoagulant tocznia :) mi to zaraz po poronieniu wyszło w normie, a w tym samym czasie w ana3 wyszły mi te głupie dsDNA. Ale reumatolog kazała je zrobić ilościowo i były ujemne. Po pół roku powtórzyłam badania i wyszło miano 1:320 ale wszystkie przeciwciała były ujemne. Fakt że może być tak, że coś się uaktywnia w ciąży, dlatego wolę brać ten encorton.
@porcelana witaj :* o ile się nie mylę to kojarzę cię z drugiego wątku z czasów poprzedniej straty... Bardzo ci współczuję że znowu musisz przez to przechodzić. Ja też niestety zaufałam swojej gin po pierwszej stracie że przypadek i nie robić badań. Żałuję, bo może dziś byłabym już mamą, gdyby nie druga strata. Warto zrobić podstawowe badania, do 6tyg po stracie. Na genetycznych się nie znam, ale wydaje mi się że ma nie nie ma akurat wpływu czas kiedy to zrobisz. Geny są przecież zawsze takie same. A może gin chodziło o to żeby odczekać 3 cykle do następnych starań? Tak czy inaczej polecam poszukać innego lekarza, bo na pewno nie chcesz żeby gin uczyła się na tobie... Tu dziewczyny na pewno podpowiedzą co i jak ;)

Witam się w ten chłodny wtorek, znowu trochę Was zaniedbałam, ale mniej więcej doczytałam co u Was :)
Przede wszystkim gratuluję @Auri_a :) Piękne imię dla córeczki :D
Cieszę się dobrych zeszłotygodniowych ciążowych wiadomości @magda1208 @iveo @roki_1991 @Destino i jeśli o którejś zapomniałam to przepraszam :)

@anna_kat jesteś po stymulacji już? Jakie efekty? Ile macie zarodków? Jak sie czujesz?
@marzycielka81 kiedy następny monitoring? Estradiolem sie jeszcze nie martw - u mnie po 5ciu dniach gonalu estradiol "poszybował" z 22 na 50. Szału nie było, pęcherzyki zaczęły rosnąc tak naprawdę od 8 dnia stymulacji, dowalili mnie hormonami i teraz siedzę w domu z ryzykiem hiperki. Ostatecznie wczoraj miałam punkcje po mega długiej stymulacji. Transfer odroczony ze względu na długą stymulację no i estradiol finalnie w sb był >>3000 więc ryzyko hiperki spore.
Zapładnialiśmy wszystkie komórki (pobrali 10, z czego 6 dojrzałych, reszta chyba pusta), dzisiaj dzwonili z labu i mamy 6 prawidłowo zapłodnionych.

@zzzzz cieszę się, że koleżanka trafiła w ręce konkretnych lekarzy, jak można w ogóle mówić, że facetów nie powinno się stresować? A kobiety to niby co, bezuczuciowe? Badanie nasienia powinno zawsze być zlecone równolegle z badaniami kobiety na pierwszej wizycie dotyczącej starań.
@Porzeczka1234 jak zwykle dziękuje za pamięć :)
Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieci w tą okropna pogodę!

Super wieści!!! W którym dniu zamrażacie?

reklama
Do góry