reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

ze podczas ciąży wystąpienie mikrozakrzepow i mam brać od pozytywnego testu clexane, i na usg lekarzowi nie podobał się pęcherzyk ze za mały... ostatnio dal zielone światełko ale @ przyszla... i mowil ze jak dostane okres to mam wziasc od 2dc Letrozol przez 5 dni

A wiesz skad te mikro zakrzepy? Chodzi mi o to czy cos udalo sie zdiagnozowac. Zakrzepy sa objawem co jest przyczyna?

reklama
@maa821 extra @smerfik88 super dziewczynki zazdroszcze tez tak chce nie chce juz czekac tylko przeraza mnie to wszystko ...
W nastepnym jade do mojego gina pokazac wszystkie konsultacje i pytac czy porpowadzi taka ciaze w konsultacji z przybycieniem
btw zatoki wyleczone alergia juz prawie ujarzmiona idzie w dobrym kierunku jeszcze homocysteina do skontrolowania no i caly czas sie przygotowuje:)

Ostatnia edycja:
@Hope24 jak jest diagnoza i sposob leczenia odpowiednio dobrany do bedzie dobrze :) jezeli chcesz to możesz wejsc na linka i zerknąć na badania czy coś Ci jeszcze zostalo :)

@Hope24 jak jest diagnoza i sposob leczenia odpowiednio dobrany do bedzie dobrze :) jezeli chcesz to możesz wejsc na linka i zerknąć na badania czy coś Ci jeszcze zostalo :)

no homocysteine zbilam z 11 do 6,27, teraz zobacze jaki bedzie w 10dc pecherzyk/i .... juz powoli sil nie mam do tego...sa gorsze i lepsze dni...tak ciezko miec to upragnione dzieciatko... Wszystko teraz w rekach Boga ..

Jesteście niezastapione wiec zapytam. Bylam dzis u hematologa skonsultować wyniki z trombofilii wrodzonej - gin zalecila.
Dostalam od niego skierowanie na badania :
Morfologia
Cos czego doczytac sie nie moge ale w nawiasie pisze ALA (panie w rejestracji uznaly ze to kwas delta-aminolewulinowy ?! Ale jest to wpisane pod przeciwcialami antykardiolipidowymi a przed dopiskiem igg i igm wiec nie wiem czy to to..?!
Przeciwciala antykardiolipidiwe igm igg
Antykoagulant tocznia
Antytrombina III

Bialko c
Bialko s
I tu panie mialy problem bo nie wiedziały czy to bialko całkowite reaktywne wolne aktywne itp itd...

Z luxmedu nie wiele udalo mi sie zalatwic w pakiecie, bede musiala zrobic prywatnie ale .. w październiku na nfz mam miec zespol antyfosfolipidowy i nie chcialabym powielac badan i wydawac kase bo nie sa te badania tanie. Prosze doradzcie ktore badania odpuscic, bo i tak mi je zrobia diagnozujac zespol antyfosfolipidowy , no i ktore bialka zbadac... ten lekarz przyjmuje tylko raz w tyg...nie mam mozliwosci zapytać o co mu chodziło z białkami i tym ALA

reklama
Witam Was dziewczyny,nie udzielam się bo i nie mam z czym. Ale wszystkim MOCNO kibicuje! Kiedys o mnie pytala @Marthi mam nadzieję że to Ty :-),chcialam odpisać,ale bylo mi glupio ze dobrze nie pamietam,bywa ze na drugi dzien nie pamietam ze bylam na wywiadowce. Zaczelam podejrzewac u siebie Alzheimera :-). I jeszcze @Porzeczka1234 pytala o mojego synka. Odpowiem ogólnie. Ja czuje sie kiepsko,ostatnio na przemiennie bardzo bola mnie stawy,w nocy boli stopa,a rano wykreca mi palce,mam wszystkie ana dodatnie,moze ktos cos na ten temat. Syn skonczyl 14 miesiecy,czyta ksiazki( yyy yy :-)) i wskazuje palcem,dopiero zaczął chodzić,i obija sie po kątach,gryzie wszystkich,ciagnie za włosy i sie cieszy bo mysli ze to zabawne,a jak nie chce jesc pluje na pol kuchni,syna mam strasznego lobuza,ale mąż mowi ze takiego chcialam,bo to prawda,choruje notorycznie co miesiąc,a wychowywany jest jak czlowiek kamienia,boso po polu i po kamieniach. I KOCHAM Go straszliwie :-). Wczoraj moja córka powiedziala mi o ojcu Szustaku,ma bloga,posluchalam trochu. On mowi ze jak Cię ktos pyta ile masz dzieci to odpowiadasz ze np 6. Troje na ziemi i trzy w niebie,ze juz od zaplodnienia jestesmy matkami,niewazne czy dziecko sie urodzi,pięknie mówi,teraz tak będę odpowiadac! Wierzę w Was każdą ze w końcu sie uda! A reszcie kibicuje! Dziękuję za pamiec :-*

Do góry