reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka, Ewa - doradźcie z tymi bakteriami prosze! Ja po tym jak powiedziano mi, ze przesłało bić serduszko w amoku i histerii mówiłam lekarzowi, ze chce posiew wymazu z kanału szyjki macicy, ze może to jakieś bakterie, ze musze to sprawdzic. Zgodził sie, po dwoch tygodniach dostalam wyniki z komentarzem, ze wyniki prawidlowe i "Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp. - wzrost (+++)." Oprocz tego jeszcze Antygen Chlamydia Trachomatis ujemne.
Nigdy nie wglebialam sie w to, co dokladnie zawieralo to badanie. Ten lekarz chwilowo nie przyjmuje. Myslicie, ze powinnam dalej drazyc i zrobic jeszcze raz posiew? Kruszka - Ty mialas tez tylko posiew wymazu, czy tak jak Ewa konkretnie szukalas bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby, rzęsistek itd?

sykatynka - mi Jerzak powiedziała ze mogę brać steryd ze względu na wysokie ANA (jesli inny lekarz mi go zleci np. Reumatolog), ze nie zaszkodzi nawet dawka 20mg, ale ona osobiście nie widzi potrzeby.

Ostatnia edycja:
reklama
Nut- szczerze to nie interesowałam się skokami ciśnienia na tak wczesnym etapie bo nigdy nie poroniłam. Ja trafiłam w 35 tygodniu dopiero ze skokami ale wiem, od innych dziewczyn, że w trakcie ciąży są bardzo niebezpieczne i lekarze kazali tym dziewczynom brać leki, żeby je unormować więc ja myślę, że lepiej unormować je wcześniej. Rozmawiałam przed chwilą z moim tatą bo jemu chciałam dać ten mój glucophage ale on ma normalny więc ja muszę mieć ten XR:) chyba 5 nowych opakowań powinnam mieć w dawce 500. Mój tata mówi, że gdzieś może mieć jakieś opakowanie 750XR bo jemu z kolei lekarka zmieniła z XR na zwykły i tego nie potrzebuje więc jeśli urządza Cię wysyłka poniedziałek/wtorek to mogę Ci wysłać:)

Esperanza lactobacillus to laseczki kwasu mlekowego, które przeciwdziałają rozwojowi złych bakterii, im ich więcej tym lepiej, masz super wynik. Ja walczę od roku o te lactobacillus i udało mi się tylko dwa+ na razie ;)
Sykatynka ja miałam antybiogram w pakiecie, nie płaciłam dodatkowo. Mnie kiedyś wyszły beztlenowe, więc chyba warto też je zrobić dla świętego spokoju. Ja zawsze robię wymaz tylko z pochwy, jakoś wyszłam z założenia, że żeby dojść do szyjki bakterie muszą najpierw przejść przez pochwę. Z tego co wiem, to choroby weneryczne się robi z szyjki, reszta dowolnie.

Ostatnia edycja:
Ewa, Nut - dziękuję, chociaż jedno z głowy! Nie szukam wiec już dziury w całym i ciesze się, ze nie muszę szukać tego badania po lekarzach, bo tez mnie dołują ich często zupełnie nieprzemyślane, a raczej bezmyślne komentarze w odpowiedzi na moja historie.

Nut propo badania: teraz w ciąży miałam wykaz z szyjki macicy (tak napisane) posiew tlenowy,mikroaerifilny i mykologiczny. Wyhodowano liczne kolonie lactobacilius i gin był ucieszony,powiedział, że to bardzo dobry wynik. Miałaś taki, prawda?
A kilka miesięcy temu robilam wymaz z kanału szyjki w kierunku mycoplasma i nic nie wyhodowano. Natomiast drugi, taki jak w ciąży (tlenowy...) wyhodowano: streptococus agalactiane, candida albicans, enterococcus spp, pałeczki gram (-), lactobacillus. Przepisał mi wtedy antybiotyk zawierający nystycyne. Mam nadzieje, że mój tel nic nie przekrecil. Uważam, że takie wymazy są konieczne.
Jeśli Metformax też chcesz, to mogę jutro wysłać op 30 tab.

Lecę Ba spacer z dzieckiem.

Dziewczyny wybaczcie że nie odniose się do wcześniejszych postow ale nie mam siły ich czytać na kom. Jutro wychodzimy do domu. Wszystko jest ok Incydent plamienia wystąpił prawdopodobnie z powodu prasowania firanek.... yhmmm mądra to ja nie jestem. Mała (podobno to ona ale nie na 100% jeszcze) rośnie pięknie i odpowiada wiekowi wg usg gen czyli mamy juz 14t6d. Plamienia ustaly. Lekarze są tu bardzo kompetentni. Więcej napiszę jak wrocimy do domu. A i ten zły news- znów musimy leżeć jakiś czas. .. buuu..

Dziewczyny, a czy jak się wykryje jakieś bakterie już w ciąży, to można to jeszcze jakoś leczyć?
Mam teraz dylemat, zrobić dzisiaj badanie prywatnie i zapłacić zarówno za wizytę, jak i za badanie, czy zrobić ok. 9 lutego i wtedy bezpłatnie...
Kasa jest teraz dla mnie tematem wrażliwym bo w tym miesiącu wydałam już masę na badania....
A w połowie lutego mam mieć transfer i nie wiem, co zrobić...

sykatynka ja pol ciazy na antybiotykach bylam,mialam co chwile.jakas nowa gwiazde do zbijania.

w ciazy jak i przed ciaza najlepiej zazywaz jakis lacibios femina czy cos innego to chroni przed bakteriamii

reklama
Leżę i czekam na wypis. Tutaj robią je dopiero o 13. U nas wszystko ok. Zastanawiam się czy nie powinnam rozejrzeć się już za jakimś prowadzącym gin poloznikiem który ma u siebie usg i ktg oraz ogarnia immunologie. Tutaj spotkalam się z opinią że w żadnym razie nie powinnam odstawiać heparyny a nawet zwiekszyli mi dawke i zmienili godziny podawania leków. Wydaje mi się ze chyba znalazlam tutaj 2 odpowiednich lekarzy ale muszę poczytać na ich temat i wybrać właściwego.

Do góry