Esperanza86
Fanka BB :)
Kruszka, Ewa - doradźcie z tymi bakteriami prosze! Ja po tym jak powiedziano mi, ze przesłało bić serduszko w amoku i histerii mówiłam lekarzowi, ze chce posiew wymazu z kanału szyjki macicy, ze może to jakieś bakterie, ze musze to sprawdzic. Zgodził sie, po dwoch tygodniach dostalam wyniki z komentarzem, ze wyniki prawidlowe i "Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp. - wzrost (+++)." Oprocz tego jeszcze Antygen Chlamydia Trachomatis ujemne.
Nigdy nie wglebialam sie w to, co dokladnie zawieralo to badanie. Ten lekarz chwilowo nie przyjmuje. Myslicie, ze powinnam dalej drazyc i zrobic jeszcze raz posiew? Kruszka - Ty mialas tez tylko posiew wymazu, czy tak jak Ewa konkretnie szukalas bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby, rzęsistek itd?
sykatynka - mi Jerzak powiedziała ze mogę brać steryd ze względu na wysokie ANA (jesli inny lekarz mi go zleci np. Reumatolog), ze nie zaszkodzi nawet dawka 20mg, ale ona osobiście nie widzi potrzeby.
Nigdy nie wglebialam sie w to, co dokladnie zawieralo to badanie. Ten lekarz chwilowo nie przyjmuje. Myslicie, ze powinnam dalej drazyc i zrobic jeszcze raz posiew? Kruszka - Ty mialas tez tylko posiew wymazu, czy tak jak Ewa konkretnie szukalas bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby, rzęsistek itd?
sykatynka - mi Jerzak powiedziała ze mogę brać steryd ze względu na wysokie ANA (jesli inny lekarz mi go zleci np. Reumatolog), ze nie zaszkodzi nawet dawka 20mg, ale ona osobiście nie widzi potrzeby.
Ostatnia edycja: