reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 nie wiem czy Cię to pocieszy Ale ja się Wogole nie mogę ułożyć na noc , a to mnie brzuch ciągnie A to coś mnie kluje , a kręgosłup boli .... Ale to Mam takie fazy i potem na chwilę jest spokój i wydaje mi się że właśnie wtedy macicy się rozciąga i stąd te bóle... zresztą tak mi tłumaczyła pani doktor.....Jestes już tak blisko kochana że musi być dobrze.... Kochana sorry że pytam Ale ty miałaś ogólnie ciężko ciążę? Mogłabyś mi przybliżyć mniej więcej co się działo ?

Kochana napisałam na forum że opiszę
swoją historię jak urodzę. Nie chcę teraz pisać bo to bardzo ciężkie dla mnie.
Napiszę tylko że moją ciąże traktuję w kategorii Cuuuuudu jak my wszystkie.
To co działo się ze mną na początku przeszło moje najśmielsze oczekiwania.

reklama
@Porzeczka1234 Myślałam że dzisiaj :D bo od rana miałam dość regularne skurcze :) poszłam się ogolić i myślę no nic trzeba jechać, ale przeszło.... :D Jutro mam kolejne KTG i USG :) więc zobaczymy :D clexan mam brać po wizytach więc w sumie to cięcie może być w każdej chwili bo zawsze mam 24 h przerwy :) no i USG i KTG rano więc jestem na czczo :) jak będzie jutro ok to kolejne USG w poniedziałek :)

Dziewczyny odnośnie skutków ubocznych leków jakie bierzmy / bierzecie to ja uważam że nie ma leku który nie ma skutków ubocznych.... nawet nadmiar witaminy C niesie swoje konsekwencje.

Do dziewczyny co pytała o wlewy, ja jestem po tej metodzie leczenia i właśnie szykuję się do cięcia. To moja 5 ciąża wszystkie naturalne, pierwsza bez żadnego leczenia zdrowa córka. Czwarta ciąża była na zestawie żelaznym + accofill, w 9 tygodniu obraz USG pokazał zmiany na dziecku, wcześniej dziecko rozwijało się prawidłowo. Dlatego w piątej próbie odmówiłam stosowanie leku accofil i wybrałam wlewy z immunoglobuliny. Wiem że jeden z preparatów podniósł znacząco swoją cenę ale można znaleźć inny preparat który cenowo jest raczej do ogarnięcia. Jak byś chciała znać proces do pisz pytania postaram się udzielić odpowiedzi.
@Auri_a tylko leki,a cudze limfocyty to co innego.
Trzymam kciuki baardzo mocno za szczęśliwe rozwiązanie, no i liczymy na szybkie w miarę możliwości..pochwalenie się córeczką :)

@Auri_a tylko leki,a cudze limfocyty to co innego.
Trzymam kciuki baardzo mocno za szczęśliwe rozwiązanie, no i liczymy na szybkie w miarę możliwości..pochwalenie się córeczką :)
Burczuś kochana nie obraz się ale skąd mamy wiedzieć czy bardziej nam zaszkodzi cudze limfocyty czy accofil który morfologię miesza do potęgi entej jest to lek od niedawna chyba stosowany nie wiemy jakie skutki uboczne beda po kilku latach. Niestety to my pacjeci jestesmy królikami doświadczalnymi. Skąd mamy wiedzieć jakie będą skutki uboczne jednego leczenia bądź drugiego. Wiesz powiem Ci, że przeczytałam ulotkę encortonu po tych nowościach jakie konsekwencje przynoszą i szczerze prawie mi włosy stały dęba chyba jednak nie powinnam była tego robić . W ogóle to nasze leczenie osłabienie ogłupianie immunologii jakie konsekwencje przyniesie i czy w ogóle niestety przekonamy się bądź nie dopiero w przyszłości. Oby nie !

@Auri_a kochana buuu a Ty czekasz do skurczy i cc czy próbujesz naturalnie?

@Zzzzzz a zakładają krążek?

@magda1208 o której wizyta czekam będzie wszystko dobrze!

Powiem Wam tak, ulotki encortonu nie czytałam - świadomie. Wiem, ze gdybym to zrobiła, to pewnie nie zdecydowalabym się na kuracje. Musimy byc świadome ze zarowno ginekologia jak i immunologia to niezbadany temat. Nie ma jednej zlotej recepty, która zagwarantuje nam zdrowie i ciąże- niestety.

@Porzeczka1234 jutro mam usg kontrolne i bede blagac lekarza o krążek. Dzis znowu przydzielili mi do pokoju Pania, ktora roni. Elegancko.

@olaa90 - ale Ci szybko z tym Hsg poszło, super![emoji8] trzymam kciuki!

@marzycielka81 - owocnego września:)

@bertha to samo pomyślałam o serduszku roki_1991... ale z drugiej strony jest jeszcze wczesnie wiec moze sie ono dopiero „rozkręcać”... u mnie w ciazy nr 1 i 2 biły serduszka od poczatku w dobrym tempie a i tak to nic nie dało wiec widzisz :/ takze zobaczymy Roki, na razie sie nie martw :* Nie ma sensu. Trzeba liczyc, ze bedzie dobrze :) Musi byc!

@Porzeczka1234 - Dzieki kotek, u mnie po staremu czyli bez zmian. :) Co do tego leku to Kurcze nie bardzo mam sie gdzie dowiadywać o nim wiec tyle co tu Wam podrzuciłam z mysla, ze moze ktoras cos wie...

@dżoł wierze że prof Ci pomoże i jesteś na dobrej drodze do zdrowego bobo
@Porzeczka1234 @burczuś a ja jak już wzięłam te leki , szczepienia czy coś to się nie będę zastanawiać co one mogą zrobić bo tak się nie da żyć- rozwazac mozna zanim sie wezmie jak ktos chce
@roki_1991 czyjas ciaza zawsze szybko leci - dla mnie @marshia mija ekspresowo
@magda1208 czemu juz KTG?

reklama
@iveo - mi też ta Marshii leci jak szalona ;) Twoja zresztą też! Już 30tc!!! :)

Ja dziś odebrałam wyniki hormonów bo nie robiłam już jakiś czas... Możecie mi podpowiedzieć czy jest się czym martwić?

Badania robiłam w 3 dc:
1. LH - 3,89
2. FSH - 6,7 (faza folikularna norma: 3,0-8,0)
--- stosunek LH:FSH = 0,58 :/ wg. mnie trochę mało, trochę mnie to zmartwiło.
3. Estradiol - 37 (faza folikularna norma: 21 - 251)
4. Progesteron - 0,8 (faza folikularna norma 0,1-0,3)
5. Testosteron - 0,32 (norma: 0,14 - 0,53)
6. Prolaktyna - 15,4 (norma 5,2 - 26,5)
7. Kortyzol - 19,2 (norma 3,7 - 19,4)

Czy powinnam się czymś martwić?
Czy stosunek Lh:FSH może świadczyć o niewydolności ciałka żółtego lub problemami z przysadką? AMH badałam w marcu i miałam 3,61.

Ostatnio jak badałam hormony w październiku 2017:
LH miałam 5,41, a FSH - 6,0, czyli stosunek wynosił 0,90...

W marcu 2017:
LH - 4,52, FSH - 8,4 czyli stosunek: 0,53 i nikt wcześniej na to nie zwrócił mi uwagi.. a dziś to 0,58 dało mi do myślenia.

Będę wdzięczna za Wasze sugestie! ;*

Do góry