Ewcia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a bolesne masz te skurcze? Jak juz ci psalam mi tez twardniala macica normalnie robiła mi się taka gula później twardniala bardzo nieregularnie normalnie robiła się jak księżyc do teraz parę razy dziennie mam twardnienia mi lekarz powiedział ze to jest normalne ze macica rośnie i ma naturalne tendencje do kurczenia sie
reklama
Iris nie martw się tylko ciesz :-)
Ewa a twardnieje ci tylko macica czy cały brzuch?
Ja brałam tez nospe ale w ogóle mi nie pomagała więc ja odstawiłam bo po co sie faszerowac
w nocy tez mi twradniala nawet jak leżalam na lewym boku co teoretycznie nie powinno sie zdarzac bo wtedy jest najlepsze dotlenienie a jednak...
moim sposobem było glębokie oddychanie zmaiana pozycji lub krótki spacerek po domu
poczytaj sobie o falach Alvareza
Ewa a twardnieje ci tylko macica czy cały brzuch?
Ja brałam tez nospe ale w ogóle mi nie pomagała więc ja odstawiłam bo po co sie faszerowac
w nocy tez mi twradniala nawet jak leżalam na lewym boku co teoretycznie nie powinno sie zdarzac bo wtedy jest najlepsze dotlenienie a jednak...
moim sposobem było glębokie oddychanie zmaiana pozycji lub krótki spacerek po domu
poczytaj sobie o falach Alvareza
Ostatnia edycja:
Nafoczka 14 626 36 36
Gogac nic mnie nie boli. Twardnieje mi najczęściej prawa strona macicy, nie cały brzuch. To takie nieprzyjemne uczucie. Wiem, że napinanie się jest normą, ale nie cały czas, tylko kilka razy dziennie. Ja z takim twardnieniem trafiłam do szpitala w 20 tygodniu i już do porodu musiałam leżeć plackiem, najpierw w szpitalu pod kroplówką, potem w domu. Ledwo dotrzymałam do terminu na lekach, więc jestem przeczulona, bo mam duże szanse na powtórkę. Macica fizjologicznie się rozciąga i ćwiczy, ale moja robiła to bez przerwy
Gogac nic mnie nie boli. Twardnieje mi najczęściej prawa strona macicy, nie cały brzuch. To takie nieprzyjemne uczucie. Wiem, że napinanie się jest normą, ale nie cały czas, tylko kilka razy dziennie. Ja z takim twardnieniem trafiłam do szpitala w 20 tygodniu i już do porodu musiałam leżeć plackiem, najpierw w szpitalu pod kroplówką, potem w domu. Ledwo dotrzymałam do terminu na lekach, więc jestem przeczulona, bo mam duże szanse na powtórkę. Macica fizjologicznie się rozciąga i ćwiczy, ale moja robiła to bez przerwy
Iris34
Fanka BB :)
dziewczyny jak myślicie czy do tego APL (badanie, które zlecił mi prof - 180 zł) zrobić jeszcze ta aktywność anty-Xa dla heparyny? (u nas 150 zł) , bo ja już zaczynam głupieć. Niby to APL to przesiewówka na zespół antyfosfolipidowy i powinno wystarczyć. Ale co jak wszystko będzie ok i prof nadal heparynę będzie chciał odstawić? kurka, sama już nie wiem. Te badania do tanich nie należą, no ale... a jak na ant_Xa też wyjdzie, że mi heparyna nie jest potrzebna?
K
kaira24
Gość
Dziewczyny Prosimy o modlitwe, nasza Pietrucha bedzie miec zaraz cc.
Duzo duzo modlitwy i czego tylko chcecie dla Nich.
Duzo duzo modlitwy i czego tylko chcecie dla Nich.
Esperanza86
Fanka BB :)
Dobrze, ze piszesz Kaira, napisz jak będziesz wiedzieć coś więcej! Oby wszystko poszło dobrze i szybko się sobą cieszyli w domku!
reklama
Podziel się: