reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

HELP co do Aptt.
Morfo ok.
Mocz ok (!) 1 raz zero ketonów, ale katuję się jedzeniem jak różowa świnka..... a na wadze w zasadzie wciąż to samo: + 30 dkg....
Tsh i FT w normie (postęp :) )
Sody, potasy, kreatyniny ok.
Ale APTT 26,1. Norma 24-42. 3 tyg temu 32 :/
@magda1208 na czym stanęło u Ciebie jak Ci aptt spadło ponizej normy???? Komuś jeszcze spadło drastycznie?
Chyba PAI mocno działa pomimo 0,6 i Aspirin cardio 100 :szok::baffled::confused:

reklama
@maa821 to ten tantum rosa możesz się podmywac może złagodzi trochę stan zapalny
@marshia spokojnie- często tak jest - ja zaczynałam od 30 a teraz już się waha 26 nawet 25 na szczęscie nie spada
Malina mówi że póki w normie to ok i nic nie robić. Ale dlatego Ci pisałam że bardzo ważne jest kontrolowac to i ddimery co miesiac.
Malina pow że 3 czynniki są ważne - APTT, ddimery i za mały rozmiar dziecka do wieku ciąży - jak to zaczyna współistnieć myślimy o zmianie p/zakrzepowej dawki

@maa821 dziwi mnie, ze przy infekcji nie masz antybiogramu. Jak ja robie posiew i vos jest nie tak, to od razu mam antybiogram i wiadomo co podac. W ciemno nie powinno sie tego robic. Mi raz lekarz dal lek w ciemno, bo jeszcze nie bylo wyniku wymazu i zupelnie nie trafil. A w koncu to ciaza.

No nie mam właśnie. Trochę to faktycznie dziwne. A gdzie robisz ta biocenozę? W jakim labo? Czy robisz posiew? Bo może posiew jest z antybiogramem? Ja muszę na własna rękę labo szukac i nie mam w tym temacie dużego wyboru wlasnie :(

@maa821 robie posiewy przewaznie. Ja z krakowa to najbardziej lubie w instytucie na sw. Jana. Ale tez robie w alab. Diagnostyka tez robi.
Maa821 nie boj sie, nystantyna nic nie zrobi. Zacznij to co ci napisalam i wlacz rano naczczo pol szkl cieplej wody temp do 40 ° z sokiem z polowy cytryny i kiszonki wszelkiego rodzaju. Mnie pomoglo, a ja mam problemy z nawracajacymi stanami zapalnymi. Ja tez jestem po natamycynie i antybiotyku i czekam na wynik kolejnego wymazu. Grunt to leczyc.

@iveo jest kilka antybiotykow dozwolonych w ciazy, min penicyliny. Ja juz mialam, w pierwszej ciazy 3razy. Pomimo, ze mam uczulenie. Ale to jedyny antybiotyk dzialajacy na moje bakterie i dozwolony w 1 trymestrze.

@marshia mam wizyte po 20

reklama
Do góry