@aspekt , dziekuje - teraz wszystko dokładnie zrozumiałam. Problem tylko u mnie jest taki, ze lekarz kazał mi robić tylko igM- wyszło ujemne i później już mi nie kazał powtarzać. I tak teraz dopiero czytam, ze jednak chyba powinnam jeszcze z biegiem ciąży to powtarzać. Dlatego pójdę zrobić sobie znowu igM- późno, ale lepiej teraz późno niż wcale. Oby było wszystko ok.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Aha, rozumiem! To jak najbardziej powtarza się to badanie IgM. Jeśli bardzo dmucha się na zimne, to co 6-8 tygodni. Wg standardów PTG jest dwukrotne badanie: do 10 tc, 21-26 tc (źródło tutaj: http://www.femmed.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdf )@aspekt , dziekuje - teraz wszystko dokładnie zrozumiałam. Problem tylko u mnie jest taki, ze lekarz kazał mi robić tylko igM- wyszło ujemne i później już mi nie kazał powtarzać. I tak teraz dopiero czytam, ze jednak chyba powinnam jeszcze z biegiem ciąży to powtarzać. Dlatego pójdę zrobić sobie znowu igM- późno, ale lepiej teraz późno niż wcale. Oby było wszystko ok.
Oczekujaca123
Dzieki dziewczyny.
Caly czas chodze do psychologa poki co z mezem, bo samej jakos ciezko. Umowilam sie tez do psychiatry z polecenia od psychologa. Psychiatra zajmuje sie właśnie osobami po stracie dzieci. Najpierw chcialam skorzystac z jakiegos na nfz psychiatry i psychologa.. ale chyba nie mam sily trafiac na ludzi nie wyrozumialych ktorzy wcisna mi setki zbednych lekow... i nie beda wiedziec co ja do nich mowie...
Psycholog trafila nam sie cudowna... wiec wierze ze psychiatra z polecenia tez taka będzie...maz z nia rozmawial przez telefon i wydaje sie wiedziec w czym problem.
Ja zawsze bylam osoba ktora bala sie co kto powie co kto pomysli itp... i nawet w tej chwili wydaje mi sie , ze caly swiat bedzie przeciwko mnie , ze wszyscy beda oceniac... ciągle mam wrazenie ze dla swiata to nic takiego a dla mnie koniec swiata
A ja naprawdę potrzebuje czasu...
Ciesze sie , ze jestescie bo jak Was czytam to wiem, ze trzeba działać, ale trzeba byc cierpliwym... pocieszajace, ze tylu sie udaje. Trzymam za Was kciuki ;**
Caly czas chodze do psychologa poki co z mezem, bo samej jakos ciezko. Umowilam sie tez do psychiatry z polecenia od psychologa. Psychiatra zajmuje sie właśnie osobami po stracie dzieci. Najpierw chcialam skorzystac z jakiegos na nfz psychiatry i psychologa.. ale chyba nie mam sily trafiac na ludzi nie wyrozumialych ktorzy wcisna mi setki zbednych lekow... i nie beda wiedziec co ja do nich mowie...
Psycholog trafila nam sie cudowna... wiec wierze ze psychiatra z polecenia tez taka będzie...maz z nia rozmawial przez telefon i wydaje sie wiedziec w czym problem.
Ja zawsze bylam osoba ktora bala sie co kto powie co kto pomysli itp... i nawet w tej chwili wydaje mi sie , ze caly swiat bedzie przeciwko mnie , ze wszyscy beda oceniac... ciągle mam wrazenie ze dla swiata to nic takiego a dla mnie koniec swiata
A ja naprawdę potrzebuje czasu...
Ciesze sie , ze jestescie bo jak Was czytam to wiem, ze trzeba działać, ale trzeba byc cierpliwym... pocieszajace, ze tylu sie udaje. Trzymam za Was kciuki ;**
Porzeczka1234
@Oczekujaca123 powiem tak to całkowicie normalna reakcja moja też taka była u mnie było do tego stopnia , że nie chciałam z domu wychodzić bo się wstydziłam że nie mam brzucha absurd ale umysł płata figle. Psychiatra to dobra decyzja ją chodziłam do mężczyzny niby nie rodzi nie wie co mogę czuć nic bardziej mylnego rozpracował mnie na pierwszej wizycie notabene 3 godzinnej zapłaciłam 0 zł. Złoty człowiek chodziłam do niego po 2 razy w miesiącu później rzadziej i rzadziej teraz chodzę z nim na piwo! Poradzisz sobie daj sobie czas i możliwość pomocy
@smerfik88 kciuki!
@marshia jak u Ciebie?
@smerfik88 kciuki!
@marshia jak u Ciebie?
burczuś
@Oczekujaca123 cieszę się zatem,że chodzisz do psychologa , i że pójdziesz do psychiatry. Często namawiam na to dziewczyny, czasami to może być namolne,ale jednak czasami leki są potrzebne.
marshia
Ktoś ma prywatny kontakt ze @smerfik88 ? Bo od 10 trochę minęło....
Dziewczyny już po... żyjemy.... A więc tak wszystko ok.... kość Kosowa jest , przezierność 1,05, wszytko bez zarzutów. Pani doktor mówi że jest wszystko tak jak powinno być... Dziewczyny kamień z serca...dziękuję za kciuki za modlitwę za wsparcie..... płacze i nie mogę łez powstrzymać.... na usg dzidzia starsza niż wcześniej myślałam 13 tydzień i 1 dzień
burczuś
@smerfik88 no pięknie Cieszę się niezmiernie;*
reklama
marshia
Dziewczyny już po... żyjemy.... A więc tak wszystko ok.... kość Kosowa jest , przezierność 1,05, wszytko bez zarzutów. Pani doktor mówi że jest wszystko tak jak powinno być... Dziewczyny kamień z serca...dziękuję za kciuki za modlitwę za wsparcie..... płacze i nie mogę łez powstrzymać.... na usg dzidzia starsza niż wcześniej myślałam 13 tydzień i 1 dzień
Boziu jak super!!! Aż tez się popłakałam :/ zazdroszczę, ze już masz to za sobą
Podziel się: