reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@iveo nakrecam się, bo teraz do mnie dociera, ze jestem „stara”. Moja mama obchodziła 40 jak miałam 16 lat. Ja 40 obchodziłam w listopadzie i ledwo dobijam do końca 1 trym..... czuję się „staro” na ciążę (choć jak na razie znoszę ją idealnie - nie czuję nic oprócz cycków), staro na dziecko, wszędzie dookoła młode mamy, koleżanka w moim wieku za chwile zostanie babcią. Jestem przerażona generalnie i ryczeć mi się chce, bo z jednej strony boję się stracić tę ciążę, a z drugiej boję się, ze nic nie wiem na „potem”.
Jakaś taka rozkminka mnie naszła oststnio :(

@marshia to normalne plus hormony swoje robi. U mnie 37 lat, ale jakos nie martwie sie prenatalnymi, co najwyzej tym, ze maluszek moze byc chory. Tak czy inaczej nie usune. Amnio nie zrobie. A patrzac, ze ostatnio pani mowila, ze mam sie nie martwic bo wyjdzie wysokie ryzyko i ma nadzieje, ze choc do sredniego mnie przeniosa, a bylam w niskim. Martwic sie bedziesz papa jak usg nie bedzie najlepsze. Ja mam prenatalne 27 i zrobi je ta sama pani co ostatnio. Mam nadzieje, ze przyniesie mi szczescie.
Dzis ogladalam nozki, wizyta nadprogramowa, bo oczywiscie jak napisalam, ze ok, to sie polala ktew ze skrzepami. Wiec leze i mam nadzieje, ze dotrwamy zdrowi i zywi nie tylko do porodu

@marshia przestań z tą staroście moja szwagierka urodziła córkę w wieku 45 lat. Nie patrz na innych pomyśl mama zostanie babcią a ja dumna mamą!

@smerfik88 trzymam kciuki

@iveo miałam zastrzyk w 29 tygodniu na rozwój płuc. Uczucie dziwne ciepło w cipeczce sory dziewczyny na dosłowność. Jeśli pytasz czy bym się zdecydowała na twoim miejscu odpowiedź zdecydowanie tak !!! To tylko z korzyścią dla dzidzi.

@basiawol musisz sama zdecydować który lekarz ci bardziej leży i któremu jesteś skłonna bardziej zaufać

@marshia za dużo analizujesz a ja myślałam że to ja jestem największym "analizatorem" na świecie.:)
Nieważne co koleżanka, babcia i kto tam jeszcze nasz czas na ciążę i macierzyństwo jest teraz - tak nam się trafiło i bierzemy co dają.
Nie ma jednej definicji szczęścia a z racji wieku możemy dać dziecku dużo czasu i miłości bo inne sprawy w życiu mamy ustabilizowane.
@smerfik88 dobrze że już jutro rano i będzie kolejny kroczek do przodu i jedno zmartwienie mniej!

@Porzeczka1234 mysle ze obydwu ufam i Przybycien rtesperktuje zalecenia Pasikonika. No i ginekolog zbadal dokladnie moze jest bezposredni ale mnie to nie denerwowalo wytlumaczyl co i jak tylko nie wiem co z tym accofilem.

Hej dziewczynki @olaa90 @Porzeczka1234 i wszystkie wszyskie
Byłam dzisaj u Przybycienia. No i szczepienia nie ale za to on widzi u mnie accofil . Przyczepil sie do kirów. Pasnik z kolei mowil ze sa ok . Po drugie progesteron acard wit metylowane clexane 0,6 i kontrola u niego do 12 tyg polecil łozinskiego aa i encorton zostaje. Przeraza mnie cena accofilu bo 400 zl jeden a to co trzy dni do ok 16 tyg. Która z was brała wiem ze chyba @matylda23
Lozinskiego odradzam przynajmniej ja... Nie słucha pacjentki , wydaje mu sie ze cos wie a o mutacji nawet nie mial pojęcia i kazał zwykły kwas w ogromnych ilościach... wizyta 5 min itd. Masowke teraz robi . Straciłam 2 ciąże u niego wiadomo nie jego wina ale olewczo podchodził ... mi też go polecał bo do prowadzenia ciazy no zly moze nie jest tylko ja potrzebowalam kogos kto mnie wyslucha i nie wezmie za wariatke dlatego później wybraliśmy innego lekarza i jestem zachwycona moja ginka . Chociaż ostatnio spotkałam go na szpitalu i przywitał się ze mną poopowiadalam mu trochę to zielony nie wiedział o czym mówię do niego podsumował ze tego nie da się wyleczyć... na co ja nie da ale trzeba próbować uzupełnić i na mój organizm podziałalo jak widac.
Także tylko opisuje moja opinię w przykładzie , wybór jest Twój [emoji4]

Co do accofilu 400zl kosztuje paczka nie jeden zastrzyk . W paczce jest 7 sztuk . Ale tak ja brałam co 3 dni czyli np. Pon i środa do 11tc+5 schodząc łagodnie od 10tc . Wiadomo dochodzi heparyna i cala cała reszta leków i inne takie rzeczy i koszty sa , ale coś za cos takie realia nasze

Dziewczyny ale ze4 mni9e gapa 7 kosztuje 400 złoty omg !!! juz sie przerazilam zaczelam liczyc co tu oczdzedzic ufffff
@roxie123 tak kochana teraz doczytalam. Gapa i tyle. Ja nie patrze juz nakoszty wygrzebie spod ziemi byle wszystko bylo ok. A ty tez u Przybycienia?????? Sory ja nie pamietam

@marshia pamiętaj nigdy na nic nie jest za późno .... Ja mam 30 lat i dzień przed swoimi urodzinami zadzwonila do mnie Pani doktor że moje wyniki i markery nowotworowe są w normie .... przez miesiąc żyłam w stresie że mogę mieć raka bo poprzednie wyniki wyszły tragiczne... I wtedy zrozumiałam coś bardzo ważnego że zawsze trzeba mieć nadzieję że nie wolno się poddawać... a strach już będzie każdej z nas towarzyszył i to jest normalne , bo każda z nas bardzo dużo przeszła Ale trzeba mieć nadzieję i wiarę w to że dzisiaj jest to lepsze jutro na które czekalysmy. Dziewczyny proszę o kciuki na jutro...

reklama
Do góry