reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 to idź szybko spać. Super, ze wizyta raniutko! Będzie z głowy, a tydzień to niewiele :) Ty odbierzesz super wynik, a ja dopiero będę robić swoje. A na nifty się czeka 10 dni roboczych aż :(.
@burczuś buuuuuuuuu. Oby szybko zlazlo :/

reklama
@marshia muszę to jakoś przetrwać..... masakra... Czy wszystkie się tak stresuja czy ja tylko tak panikuje?.

Ja już panikuję, ze pappa będzie zła. A ze na nifty będę czekać 3 tygodnie, bo wpada 15.08. potem mój gin nie przyjmuje chwilę. Także ja to jestem zryta..... Ty się stresujesz normalnie - dzień przrd wizytą :)
Jestem z Tobą myślami jutro. Daj znac po usg co i jak. Na prwno będzie wszystko super ♥️

@smerfik88 ja powtarzam sobie że kiedyś musi być dobrze i dlaczego by nie teraz
Przed prenatalnymi dostałam sraczki myślałam że tam nie dojdę...
@burczuś ja się martwię że się szczepisz nie wiedząc jak to wpływa na Twój organizm.
A z tymi szczepieniami trzeba konsekwencji albo... szczęscia akurat być w grupie osób którym MLR szybko wzrasta
@marshia a czemu ma być zła? Ja w tej ciąży postanowiłam się nie wkręcać póki nie ma powodów
Na przeczyszczenie najbezpieczniejsze czopki glicerynowe.

Hej dziewczynki @olaa90 @Porzeczka1234 i wszystkie wszyskie
Byłam dzisaj u Przybycienia. No i szczepienia nie ale za to on widzi u mnie accofil . Przyczepil sie do kirów. Pasnik z kolei mowil ze sa ok . Po drugie progesteron acard wit metylowane clexane 0,6 i kontrola u niego do 12 tyg polecil łozinskiego aa i encorton zostaje. Przeraza mnie cena accofilu bo 400 zl jeden a to co trzy dni do ok 16 tyg. Która z was brała wiem ze chyba @matylda23

@Hatice ja przed szczepieniami TNF miałam w normie ok 1000
Po pierwszej serii szczepień wzrósł do 2300 na poczatku ciaży 700 a teraz 3900.
Zawsze mialam za niska IL10 która podobno odpowiada za ochronę zarodka a na pozcatku ciąży i teraz bardzo wzrosła
Inny immunolog w tlumaczyl ze wazny jest stosunek IL10/TNF a ten mam ok
U mnie ogólnie po 1 serii szczepień wyniki gorsze po 2 lepsze ale podobne do tych przed natomiast dzięki szczepieniom moim zdaniem ciąża jest całkiem inna
@smerfik88 u mnie małymi kroczkami caly czas do przodu i tak mijaja tygodnie
Słabo czuję ruchy ale podobno tak może być przy łożysku z przodu
Po 20 tyg zaczęły mi rosnąć wskażniki zakrzepowe ale lekarz na razie nie zmienia dawki clexane
Imię jeszcze nie wiem nie możemy się zdecydować.

Hej Iveo i reszta dziewczyn :)

Umiecie może zintepretować poniższy wynik cytokin Th1/Th2? Dla mnie to czarna magia :O :(

Interleukina 2 (IL-2) wynik <274 fg/ml, widełki <274-1027
Interleukina 4 (IL-4) wynik <274 fg/ml, widełki <274-1200
Interleukina 6 (IL-6) wynik 561 fg/ml, widełki <274-9530
Interleukina 10 (IL-10) wynik <274 fg/ml, widełki <274-1420
Interferon gamma (IFN-gamma) wynik <274 fg/ml, widełki <274-6224
Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) wynik 947 fg/ml, widełki <274-1920

@basiawol myślalam że Accofil na wczesne straty - @roxie123 jeszcze brała i @matulkaa
@Porzeczka1234 miejscowy gin mi dziś zasugerował podanie sterydów na szybszy rozwój płucek o tak na wszelki wypadek - miałaś coś takiego?
@Nadzieja2018 to calosc wyników jaka masz?
Niska interleukina 10 która odpowiada za ochronę zarodka w ciazy- ja tez taka mialam wzrosła po szczepieniach- reszta wyników ok

reklama
@iveo kochana też się na nakrecalam ...chce i czuje że to jest ta ciąża że to ta chwila.... A co do zaparc nagle moje jelita ruszyły i chyba właśnie pomógł stres...hehe

Do góry