reklama
Bardzo polecam syrop lactulosum. To można spokojnie w ciąży bo i małym dzieciom się podaje. Na mnie tylko to podziałało tylko trzeba systematycznie picCzy ktoś może coś poradzic na wzdęcia i zaparcia ? Espumisan pomaga na wzdęcia Ale z zaparciami nie umiem sobie poradzić
@marshia cudowne wiadomości ♡ czekalam na nie :*
Fajnie ze się spotkacie. Ja tez poznałam osobiście kilka super pokrewnych dusz :* a i te eduszyczki tez są mi bliskie
@Destino od samego początku ciąży mam właśnie problem z zaparciami... Na mnie idealnie działa kawa której staram się nie pić w ciąży ale jak żadne zdrowe rzeczy mi nie pomogą to i wypije taką małą kawę to od razu moje jelitka rusza....
@zzzzz niestety nie mogę mleka i nie pijam w ogóle...
@nafoczka @Destino przypomnialyscie mi o lactulosum.jak już nie podziała to właśnie po niego sięgnę ....
Dziękuję dziewczynki za pomoc
@zzzzz niestety nie mogę mleka i nie pijam w ogóle...
@nafoczka @Destino przypomnialyscie mi o lactulosum.jak już nie podziała to właśnie po niego sięgnę ....
Dziękuję dziewczynki za pomoc
iveo
Fanka BB :)
@smerfik88 jeśli jesteś niskocisnieniowcem to jedna kawa rano nie szkodzi. Ja pije.
Ja polecam ten błonnik jednak bo jest całkiem naturalny i mozna stosowac regularnie a lactilosa to jednak lek
Ja polecam ten błonnik jednak bo jest całkiem naturalny i mozna stosowac regularnie a lactilosa to jednak lek
Marthi
Ale naskrobałyście, panienki, szok! Jak za starych czasów 30 storn do nadrobienia!
@bertha - udanych wakacji;* ja już niebawem też wybywam
@Destino - gratuluję
@mała79 - z tą dietką bezglutenową i bezlaktozową uważaj, bo ona podnosi cukier... ja byłam rok na bezglutenowej i chyba powoli wracam na normalne tory, zdrowej zbilansowanej diety (jak wcześniej). Byłam u diabetologa wczoraj z moimi wynikami cukrzycy i insuliny - Pani co prawda podważyła wiarygodność tych wyników i nie pasowało jej to, że 2 mies. wcześniej miałam wyniki idealne, a nagle 2 tyg później całkiem złe, ale kazała trzymać dietę z niskim IG i skoro już biorę Gluckophage 750 XR to mam brać dalej. Ona z pkt. diabetologa by odstawiła Glucko w ciąży ewentualnej, ale wie, że ginekolog nie odstawi bo to możew grozić poronieniem i też byłaby za tym, żebym brała do końca 1 trymestru. No i steryd - on też podnosi cukier.
@marshia - ;*
@Nadja_n i @burczuś - jesteście twarde dziewczynki!!! ;* Burczuś, cudnie, że się jednak zdecydowałaś na te szczepionka. Działasz ekspressowo!
@bertha - udanych wakacji;* ja już niebawem też wybywam
@Destino - gratuluję
@mała79 - z tą dietką bezglutenową i bezlaktozową uważaj, bo ona podnosi cukier... ja byłam rok na bezglutenowej i chyba powoli wracam na normalne tory, zdrowej zbilansowanej diety (jak wcześniej). Byłam u diabetologa wczoraj z moimi wynikami cukrzycy i insuliny - Pani co prawda podważyła wiarygodność tych wyników i nie pasowało jej to, że 2 mies. wcześniej miałam wyniki idealne, a nagle 2 tyg później całkiem złe, ale kazała trzymać dietę z niskim IG i skoro już biorę Gluckophage 750 XR to mam brać dalej. Ona z pkt. diabetologa by odstawiła Glucko w ciąży ewentualnej, ale wie, że ginekolog nie odstawi bo to możew grozić poronieniem i też byłaby za tym, żebym brała do końca 1 trymestru. No i steryd - on też podnosi cukier.
@marshia - ;*
@Nadja_n i @burczuś - jesteście twarde dziewczynki!!! ;* Burczuś, cudnie, że się jednak zdecydowałaś na te szczepionka. Działasz ekspressowo!
@iveo oj moje cisnienie 90/60 to już całkiem normalne. Nie chce właśnie pić za często kawy bo nie wiem czy ona nie szkodzi dzidzi? Kochana ty też jesteś w ciąży? Który tydzień?
@magda1208 jak się czujesz ? Duży masz już brzuszek?
@marshia jak tam dzisiaj ? Plemienie ustalo?
magda1208
@iveo oj moje cisnienie 90/60 to już całkiem normalne. Nie chce właśnie pić za często kawy bo nie wiem czy ona nie szkodzi dzidzi? Kochana ty też jesteś w ciąży? Który tydzień?
Polecam błonnik z pingwinkiem ja mam silne zaparcia dziewczyna z drugiego forum poleciła i ja również poleciłam iveo.
Czuje się raz lepiej raz gorzej powróciły mdłości i duszności czasami boli głowa.
Brzusio rośnie chyba teraz wrzesz bo odczuwam po boczkach.
Jutro powtarzam próby i APTT oraz krzywą cukrową.
Muszę jeszcze pomyśleć czy do Maliny jechać na pobranie krwi na badania odnośnie cytokinów itp. Kazał dopiero na następnej wizycie pobrać krew bo ostatnio laboratorium miało remont i teraz mam dylemat.
iveo
@smerfik88 u mnie 25 tydzień. Jestem po szczepieniach i na lekach pewnie podobnych do Ciebie.
Lekarze nie mają nic przeciwko kawie jednej dziennie jeśli ktoś nie ma p/wskazań. Ja mam ciśnienie podobne do Ciebie dlatego ja pije
Lekarze nie mają nic przeciwko kawie jednej dziennie jeśli ktoś nie ma p/wskazań. Ja mam ciśnienie podobne do Ciebie dlatego ja pije
marshia
@smerfik88 @iveo ja tez z tych 90/60 , tylko tętno ostatnio non stop wysokie: 80 albo i wyższe.
I bez porannej kawy ani rusz
Smerfik dziś już czyściutko.
I bez porannej kawy ani rusz
Smerfik dziś już czyściutko.
reklama
Podziel się: