reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@maa821 jesli lekarzowi to wystarczy to zrob tylko igm. Przewaznie robi sie igm (wskazuje na swieza infekcje) i igg (wskazuje na przebyta infekcje i obecnosc przeciwcial). Wtedy jesli masz przeciwciala, czyli klasa igg wyszla dodatnia to niektorzy nie wymagaja powtarzania badan

reklama
Czy ktoś może coś poradzic na wzdęcia i zaparcia ? Espumisan pomaga na wzdęcia Ale z zaparciami nie umiem sobie poradzić
Bardzo polecam syrop lactulosum. To można spokojnie w ciąży bo i małym dzieciom się podaje. Na mnie tylko to podziałało tylko trzeba systematycznie pic

@marshia cudowne wiadomości ♡ czekalam na nie :*

Fajnie ze się spotkacie. Ja tez poznałam osobiście kilka super pokrewnych dusz :* a i te eduszyczki tez są mi bliskie :)

@Destino od samego początku ciąży mam właśnie problem z zaparciami... Na mnie idealnie działa kawa której staram się nie pić w ciąży ale jak żadne zdrowe rzeczy mi nie pomogą to i wypije taką małą kawę to od razu moje jelitka rusza....

@zzzzz niestety nie mogę mleka i nie pijam w ogóle...

@nafoczka @Destino przypomnialyscie mi o lactulosum.jak już nie podziała to właśnie po niego sięgnę ....

Dziękuję dziewczynki za pomoc

@smerfik88 jeśli jesteś niskocisnieniowcem to jedna kawa rano nie szkodzi. Ja pije.
Ja polecam ten błonnik jednak bo jest całkiem naturalny i mozna stosowac regularnie a lactilosa to jednak lek

Ale naskrobałyście, panienki, szok! Jak za starych czasów 30 storn do nadrobienia!;)

@bertha - udanych wakacji;* ja już niebawem też wybywam:)
@Destino - gratuluję:)
@mała79 - z tą dietką bezglutenową i bezlaktozową uważaj, bo ona podnosi cukier... ja byłam rok na bezglutenowej i chyba powoli wracam na normalne tory, zdrowej zbilansowanej diety (jak wcześniej). Byłam u diabetologa wczoraj z moimi wynikami cukrzycy i insuliny - Pani co prawda podważyła wiarygodność tych wyników i nie pasowało jej to, że 2 mies. wcześniej miałam wyniki idealne, a nagle 2 tyg później całkiem złe, ale kazała trzymać dietę z niskim IG i skoro już biorę Gluckophage 750 XR to mam brać dalej. Ona z pkt. diabetologa by odstawiła Glucko w ciąży ewentualnej, ale wie, że ginekolog nie odstawi bo to możew grozić poronieniem i też byłaby za tym, żebym brała do końca 1 trymestru. No i steryd - on też podnosi cukier.
@marshia - ;*
@Nadja_n i @burczuś - jesteście twarde dziewczynki!!! ;* Burczuś, cudnie, że się jednak zdecydowałaś na te szczepionka. Działasz ekspressowo!

@iveo oj moje cisnienie 90/60 to już całkiem normalne. Nie chce właśnie pić za często kawy bo nie wiem czy ona nie szkodzi dzidzi? Kochana ty też jesteś w ciąży? Który tydzień?

@magda1208 jak się czujesz ? Duży masz już brzuszek?

@marshia jak tam dzisiaj ? Plemienie ustalo?

@iveo oj moje cisnienie 90/60 to już całkiem normalne. Nie chce właśnie pić za często kawy bo nie wiem czy ona nie szkodzi dzidzi? Kochana ty też jesteś w ciąży? Który tydzień?

@magda1208 jak się czujesz ? Duży masz już brzuszek?

@marshia jak tam dzisiaj ? Plemienie ustalo?

Polecam błonnik z pingwinkiem ja mam silne zaparcia dziewczyna z drugiego forum poleciła i ja również poleciłam iveo.

Czuje się raz lepiej raz gorzej powróciły mdłości i duszności czasami boli głowa.
Brzusio rośnie chyba teraz wrzesz bo odczuwam po boczkach.
Jutro powtarzam próby i APTT oraz krzywą cukrową.
Muszę jeszcze pomyśleć czy do Maliny jechać na pobranie krwi na badania odnośnie cytokinów itp. Kazał dopiero na następnej wizycie pobrać krew bo ostatnio laboratorium miało remont i teraz mam dylemat.

@smerfik88 u mnie 25 tydzień. Jestem po szczepieniach i na lekach pewnie podobnych do Ciebie.
Lekarze nie mają nic przeciwko kawie jednej dziennie jeśli ktoś nie ma p/wskazań. Ja mam ciśnienie podobne do Ciebie dlatego ja pije

reklama
@marshia ja prowadze dzienniczek cisnienia i tetno czasem dochodzi pod 100 i pokazuje Malinie przerażona a on z usmiechem i spokojem ze takie ma być ;)

Do góry