reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A ja mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Robiłam w pierwszym trymestrze ale lekarz mi kazal tylko w klasie igM - wyszło ujemne. I tak teraz o tym czytam, ze ta jedna klasa, to chyba za mało mówi i ze powinnam zrobić tez w klasie igG. Zgadza się? Powtarzałyście badanie na tokso w wyższej ciąży?

U mnie pod kazda postacia. Gotowane, zupa, sok, marynowane. A szklanka soku z kapusty kiszonej? Jak wypilam pol litra, to tak mnie przeczyscilo, ze hej, dziwne, ze kiszonki cie nie ruszaja. A ruszasz sie troche, czy tylko lezysz? No i jablka, u mnie dobrze dzialaja. Wystarcza tez espumisan, bo jak gazy zejda to jest lepsza perystaltyka. W ostatecznosci czopek glicerynowy i lactulosum mozna.

A ja mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Robiłam w pierwszym trymestrze ale lekarz mi kazal tylko w klasie igM - wyszło ujemne. I tak teraz o tym czytam, ze ta jedna klasa, to chyba za mało mówi i ze powinnam zrobić tez w klasie igG. Zgadza się? Powtarzałyście badanie na tokso w wyższej ciąży?
Ja w każdej ciąży na początku badam igG+igM, a ponieważ igG mam ujemne, to potem powtarzam igM. W poprzednich robiłam igM co 6 tygodni, teraz mam innego lekarza i on każe robić tylko 3 razy w trakcie ciąży (1 raz w każdym trym). Jak nie masz wyniku igG, to tragedii nie ma, chyba ryzykujesz tylko wydawaniem pieniędzy niepotrzebnie na powtórki igM, gdybyś już kiedyś chorowała na toxo.

Nie zazdroszczę spuchnietych lapek w taką pogodę ale jak pomysle o tym jaki moze byc efekt to zdecydowanie warto :) 3mam za Was kciuki!
@marshia wieeedzialam że bedzie ok :) super
@smerfik88 a mozesz mleko? Polecam na sniadanie : 1,5 szklanki mleka gotujesz do wrzątku do tego 2 łyżki siemienia lnianego w proszku- mieszasz aż będzie taki kisiel a na koniec miod lub owoce lub agawa. Generalnie mleko z rana plus siemię. Mnie po siemieniu rusza. Jak nie pijesz mleka krowiego to polecam mleko roslinne badz rozcieńczyć mleko owcze.

reklama
Do góry