reklama
@smerfik88 a probowalas buraki? Potrzebujesz wiecej blonnika, warzyw, owocow. Kiszonki tez dobrze dzialaja
A ja mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Robiłam w pierwszym trymestrze ale lekarz mi kazal tylko w klasie igM - wyszło ujemne. I tak teraz o tym czytam, ze ta jedna klasa, to chyba za mało mówi i ze powinnam zrobić tez w klasie igG. Zgadza się? Powtarzałyście badanie na tokso w wyższej ciąży?
U mnie pod kazda postacia. Gotowane, zupa, sok, marynowane. A szklanka soku z kapusty kiszonej? Jak wypilam pol litra, to tak mnie przeczyscilo, ze hej, dziwne, ze kiszonki cie nie ruszaja. A ruszasz sie troche, czy tylko lezysz? No i jablka, u mnie dobrze dzialaja. Wystarcza tez espumisan, bo jak gazy zejda to jest lepsza perystaltyka. W ostatecznosci czopek glicerynowy i lactulosum mozna.
aspekt
Fanka BB :)
Ja w każdej ciąży na początku badam igG+igM, a ponieważ igG mam ujemne, to potem powtarzam igM. W poprzednich robiłam igM co 6 tygodni, teraz mam innego lekarza i on każe robić tylko 3 razy w trakcie ciąży (1 raz w każdym trym). Jak nie masz wyniku igG, to tragedii nie ma, chyba ryzykujesz tylko wydawaniem pieniędzy niepotrzebnie na powtórki igM, gdybyś już kiedyś chorowała na toxo.A ja mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Robiłam w pierwszym trymestrze ale lekarz mi kazal tylko w klasie igM - wyszło ujemne. I tak teraz o tym czytam, ze ta jedna klasa, to chyba za mało mówi i ze powinnam zrobić tez w klasie igG. Zgadza się? Powtarzałyście badanie na tokso w wyższej ciąży?
Zzzzzz
Fanka BB :)
Nie zazdroszczę spuchnietych lapek w taką pogodę ale jak pomysle o tym jaki moze byc efekt to zdecydowanie warto 3mam za Was kciuki!
@marshia wieeedzialam że bedzie ok super
@smerfik88 a mozesz mleko? Polecam na sniadanie : 1,5 szklanki mleka gotujesz do wrzątku do tego 2 łyżki siemienia lnianego w proszku- mieszasz aż będzie taki kisiel a na koniec miod lub owoce lub agawa. Generalnie mleko z rana plus siemię. Mnie po siemieniu rusza. Jak nie pijesz mleka krowiego to polecam mleko roslinne badz rozcieńczyć mleko owcze.
@marshia wieeedzialam że bedzie ok super
@smerfik88 a mozesz mleko? Polecam na sniadanie : 1,5 szklanki mleka gotujesz do wrzątku do tego 2 łyżki siemienia lnianego w proszku- mieszasz aż będzie taki kisiel a na koniec miod lub owoce lub agawa. Generalnie mleko z rana plus siemię. Mnie po siemieniu rusza. Jak nie pijesz mleka krowiego to polecam mleko roslinne badz rozcieńczyć mleko owcze.
Czyli wystarczy jak powtórzę igM?@maa821 lekarz kaze klase igm robic, bo ona pokazuje swieze zakarzenie, a tylko takie jest niebezpieczne dla dziecka
reklama
Przepraszam, ale nie do końca zrozumiałam ta końcówkę...Jak nie masz wyniku igG, to tragedii nie ma, chyba ryzykujesz tylko wydawaniem pieniędzy niepotrzebnie na powtórki igM, gdybyś już kiedyś chorowała na toxo.
Podziel się: