reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo Ja też zapisuje codziennie ciśnienie i tętno. Bo to, które jest przed wizytami, jest zupełnie nieadekwatne. Gdybym nie miała swoich pomiarów to pewnie już by mi wciskali leki na nadciśnienie. A wtedy bym umarła, bo z 90 na 60 ewentualnie 100 na 70 nie ma co zbijać ;)
Tylko muszę kupić sobie nowy ciśnieniomierz. Bo mam nadgarstkowy, a on przekłamuje i pokazuje wyższe ciśnienie. Zawsze mam jakieś 110 na 70, a jak mierzę u mamy to 90 na 60, czy na jakichś wizytach typu internista typu kardiolog.

reklama
@iveo @marshia A zdarza wam się zeslabnac przy takim ciśnieniu? Ja mam tętno czasami 110 .... nienawidzę tego uczucia. Mam wrażenie że całe ciało mi pulsuje. Ja mam do tego dwie nieszczelne zastawki trójdzielna i militarna

@iveo pochwal się brzuszkiem ? Dziewczynka ? Czy może chłopczyk? Kiedy dowiedziałaś się jaka płeć?

@marshia bardzo się cieszę że już czysciutko i oby nic się już nie pojawiło...

Zjadłam sobie jajeczko i już dostałam alergii....kocham to

@smerfik88 nie zdarza mi się zasłabnąć, bo ja się zupełnie normalnie czuję przy tym ciśnieniu. Gdyby nie to, że zaczęłam mierzyć kiedyś przypadkiem u mamy, to nie sądziłabym, że mam tak niskie. Kawę pije, ale szczerze powiedziawszy bardziej dla smaku, bo lubię i po prostu jest to kwestia przyzwyczajenia.

Natomiast zdarzają mi się kołatania serca, łopocze tak, że widać jak skacze cała klatka piersiowa. Nie jest to częste, na szczęście, bo to strasznie nieprzyjemne i zawsze się tego boję.
Dlatego poszłam teraz do kardiologa, zrobili usg serca, żeby wykluczyć jakąś wadę. Wady nie ma. Podpięli Holtera, ale w tym czasie też nic takiego nie wydarzyło, więc nie wiem czy coś wykaże. Ostatni raz miałam to ze 4 miesiące temu, może nawet 5. Czasem trwa kilka sekund, czasem ponad minutę albo więcej.

Ostatnia edycja:
Ja wrocilam do Berlina o 1:30 w nocy,bo takie byly opoznienia pociagow.
Rece mnie bola po tych szczepionkach bardzo dopiero dzis.:o
Dziewczyny pamietacie z forum tu jakas dziewczyne ktora miala dziecko i z drugim nie wychodzilo a udala sie po szczepionkach.
Chcialabym poczytac takie historie a tyle stron ma to forum nie przeczytam tego.

Dziewczyny pamietacie z forum tu jakas dziewczyne ktora miala dziecko i z drugim nie wychodzilo a udala sie po szczepionkach.
Chcialabym poczytac takie historie a tyle stron ma to forum nie przeczytam tego.
Ja z forum nie pamietam, ale sama jestem takim przykładem. Zakładając oczywiście, ze szczęśliwie doczekam dziecka ( 27tc). Mam 9 latka w domu, 5 lat starań, 3 poronienia i dopiero szczepienia.

@marshia fajnie zabrzmiało ja z tych 90/60 szkoda że to o ciśnieniu tylko mogę powiedzieć ;)
@smerfik88 raczej nie słabnę ale kawę pije prawie codziennie rano i zmienia mi samopoczucie bardzo
U mnie chłopczyk lek pow już w 12 tyg a potem potwierdzał.
@Nadja_n te dziewczyny z drugim dzieckiem po szczepieniach to ja pamiętam Fondie, Avita, Kwiatuszek,

reklama
@burczuś mi Malina zlecił szczepienia aż do skutku....i ten lek poliflin czy jakoś tak

Dzisiaj mnie naszły wątpliwości, bo niektóre wyniki mam gorsze niż przed szczepieniami i teraz mam pytanko do dziewczyn które robiły
Ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
Jaki miałyście wynik TNF alfa ?
@burczuś @Nadja_n @iveo @Porzeczka1234 ? Tak mi pierwsze przyszłyście na mysl :) a może ktoś jeszcze pomoże?
Ja mam wynik TNF alfą 5010,0

Do góry