reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki melduje sie po urlopie. Na szybko przeczytalam zaleglosci i bardzo sie ciesze, ze u Was wszystko ok! Dbajcie o siebie.

Ja troszke odpoczelam, teraz tylko musze jakos optymizm i sile w sobie odnalezc i zaczynamy staranka na powaznie ;)

Sciskam Was mocno!
ImageUploadedByForum BabyBoom1421663518.936089.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1421663518.936089.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421663518.936089.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Misiejku, tak moja Ewcia od początku na butli, pierwsze 2 tyg karmiłam mieszanie, bo malutko pokarmu miałam, były krzyki, płacz i strasznie się złościła bo tylko jej kapało mleko, w końcu za radą położnej dałam sobie spokój i jest tylko na mm. Moja pediatra nie robi żadnych uwag na ten temat, to w końcu moje dziecko i moja sprawa jak karmię, dobrze przybiera na wadze, jest zdrowa więc jest ok. A co do głużenia, moja zaczęła gdzieś tak w połowie 2 miesiąca, teraz buzia jej się nie zamyka, ciągle "gada" ;) nawet w trakcie jedzenia co jest bardzo uciążliwe:)

Misiejku- a ja miałam Twój numer? Ta moja butla Tommee niby jest ze smoczkiem 0-3 ale leci jak z Aventu...
Co do szczepień to ja na razie zaszczepiłam 2 dawką WZW i tyle. Oczywiście dostały szczepienia te co w szpitalu... Także będę szczepiła osobno, szczególnie że moje wcześniakom mają tą bezrtęciową za free.
moje bąki też jedzą mm przez leki, które musiałam brać na jelita i Tymek je wg instrukcji:) 120ml co 4 godziny:) a z Karolą jest cyrk:(
Jeśli chodzi o gaworzenie to Karola wydaje dźwięki typu gugu alebardzo rzadko. Za to śmieje się całą gębą i reaguje na zabawki. Tymek na karuzelkę reaguje dopiero od 2 dni a ostatnio słyszę coraz częściej ajoooo a dzisiaj pojawiło się dlim, dlim:)

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, ja oczywiscie jak zawsze chyba przesadzam, jak podpatrzyłam na you tube gużenia niemowlaków to moj robi to samo..
a dzisiaj nawet a guu sie pojawiło, chyba mlody wyczuł ze jego sfiksowana matka zaczyna odlatywac i się zlitował :-D

Zula a uśmiech :)), nie ma nic piekniejszego, nie :) ??
cos mi sie wydawałao ze wymieniałysmy sie numerami, a swój telefon utopiłam, wiec mase numerów mi przepadło, myślałam ze tez Twój,
tak czy siak podeślij mms zobaczymy czy ta sama butla. moj numer 697655777
A moze dopoki nie podrośnie podawac strzykawką i drenem ( tez w razie czego , ma chyba z 10 tych drenów, zostały mi po szpitalu )
Neli to Twoja prawdziwa spryciura :), ale to od zawsze wiadomo ze dziewczynki sie szybciej rozwiają ;-)
kurcze to fajna masz ta pediatre, ja juz drgawek dostaje, jak na kazdym kroku i pediatra i neurolog i cala rzesza innych ludzi mnie uswiadamia jak wspaniałe jest karmienie piersia, a mi sie ryczec chce bo sama tego sobie nie wybrałam przeciez,
i walcze jak lwica o ten pokarm a tu taka bida.
No nic, to temat rzeka, nie mogę sie juz nad tym rozczulac.

Kaira rozumiem ze robiłas ta dtpa ? czyli bezkomówrkowa ?
ja tak właśnie planuje jak i Zula, ze robić po jednej szczepionce w odstepach minimum 6 tygodniowych,
co o tym myślisz ?

Esperanza panika to mam na drugie heh,
a tez jestes taki czarnowidzem , czy chociaz to Cię ominelo :))?

Nafoczka a to szczepienie przeciw grypie to chyba niegłupi pomysł, tylko odwleka starania chyba o 3 miesiace..:(

Enya a możesz podpowiedziec jakie ćwiczenia na wzmocnienie mieśni szyi ? neurolog troche sie przyczepił ze jak podnosił jaska za nozki głowe zostawia z tyłu kazał kłasc czesciej na brzuszku, czego nie robiłam bo młody tego nienawidzi,
ale teraz codziennie na kilka minut próbujemy,
Znasz moze jeszce jakies cwiczenia ?

Portia cudne widoki, jak tam wyluzowałas troche ?, romantycznie było;-) ?

Ostatnia edycja:
Haha z mama bylam na wyjezdzie i dalekie to bylo od romantyzmu:) Ale slonca zlapalam troche.

Zeby nie bylo tak cukierkowo to na usg wyszla mi zmiana na watrobie i musze w czwartek isc na rezonans:( Ciagle cos...

Misiejku to normalne że nie lubi na brzuszku, dla dziecka to duży wysiłek i dużo dzieci nie akceptuje tej pozycji. U nas było to samo, Ewa nie znosiła leżeć na brzuszku, już w trakcie obracania był wrzask wniebogłosy i zanoszenie się płaczem, nie było szans żeby tak leżała. Pomogła zabawa w samolot, kładziemy ją na brzuszku wzdłuż na ręce i "lata" :) sama trzyma głowę, rozgląda się, mięśnie karku i pleców pracują jak na brzuszku, potem lądujemy na brzuszek, po kilku dniach przestała płakać i można było spokojnie kłaść ją na brzuchu, ale "latamy" do tej pory, bo strasznie jej się to spodobało i ciągle się domaga ;) . Polecam tą metodę :)
Co do szczepień to można tak samemu rozdzielić szczepionki? Widziałam że są albo skojarzone 6 w1, 5 w1 albo 3 w 1 plus ta reszta jednego dnia..

reklama
Do góry