reklama
neli78
Fanka BB :)
Misiejku, tak moja Ewcia od początku na butli, pierwsze 2 tyg karmiłam mieszanie, bo malutko pokarmu miałam, były krzyki, płacz i strasznie się złościła bo tylko jej kapało mleko, w końcu za radą położnej dałam sobie spokój i jest tylko na mm. Moja pediatra nie robi żadnych uwag na ten temat, to w końcu moje dziecko i moja sprawa jak karmię, dobrze przybiera na wadze, jest zdrowa więc jest ok. A co do głużenia, moja zaczęła gdzieś tak w połowie 2 miesiąca, teraz buzia jej się nie zamyka, ciągle "gada" nawet w trakcie jedzenia co jest bardzo uciążliwe
Misiejku- a ja miałam Twój numer? Ta moja butla Tommee niby jest ze smoczkiem 0-3 ale leci jak z Aventu...
Co do szczepień to ja na razie zaszczepiłam 2 dawką WZW i tyle. Oczywiście dostały szczepienia te co w szpitalu... Także będę szczepiła osobno, szczególnie że moje wcześniakom mają tą bezrtęciową za free.
moje bąki też jedzą mm przez leki, które musiałam brać na jelita i Tymek je wg instrukcji 120ml co 4 godziny a z Karolą jest cyrk
Jeśli chodzi o gaworzenie to Karola wydaje dźwięki typu gugu alebardzo rzadko. Za to śmieje się całą gębą i reaguje na zabawki. Tymek na karuzelkę reaguje dopiero od 2 dni a ostatnio słyszę coraz częściej ajoooo a dzisiaj pojawiło się dlim, dlim
Co do szczepień to ja na razie zaszczepiłam 2 dawką WZW i tyle. Oczywiście dostały szczepienia te co w szpitalu... Także będę szczepiła osobno, szczególnie że moje wcześniakom mają tą bezrtęciową za free.
moje bąki też jedzą mm przez leki, które musiałam brać na jelita i Tymek je wg instrukcji 120ml co 4 godziny a z Karolą jest cyrk
Jeśli chodzi o gaworzenie to Karola wydaje dźwięki typu gugu alebardzo rzadko. Za to śmieje się całą gębą i reaguje na zabawki. Tymek na karuzelkę reaguje dopiero od 2 dni a ostatnio słyszę coraz częściej ajoooo a dzisiaj pojawiło się dlim, dlim
Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, ja oczywiscie jak zawsze chyba przesadzam, jak podpatrzyłam na you tube gużenia niemowlaków to moj robi to samo..
a dzisiaj nawet a guu sie pojawiło, chyba mlody wyczuł ze jego sfiksowana matka zaczyna odlatywac i się zlitował
Zula a uśmiech ), nie ma nic piekniejszego, nie ??
cos mi sie wydawałao ze wymieniałysmy sie numerami, a swój telefon utopiłam, wiec mase numerów mi przepadło, myślałam ze tez Twój,
tak czy siak podeślij mms zobaczymy czy ta sama butla. moj numer 697655777
A moze dopoki nie podrośnie podawac strzykawką i drenem ( tez w razie czego , ma chyba z 10 tych drenów, zostały mi po szpitalu )
Neli to Twoja prawdziwa spryciura , ale to od zawsze wiadomo ze dziewczynki sie szybciej rozwiają ;-)
kurcze to fajna masz ta pediatre, ja juz drgawek dostaje, jak na kazdym kroku i pediatra i neurolog i cala rzesza innych ludzi mnie uswiadamia jak wspaniałe jest karmienie piersia, a mi sie ryczec chce bo sama tego sobie nie wybrałam przeciez,
i walcze jak lwica o ten pokarm a tu taka bida.
No nic, to temat rzeka, nie mogę sie juz nad tym rozczulac.
Kaira rozumiem ze robiłas ta dtpa ? czyli bezkomówrkowa ?
ja tak właśnie planuje jak i Zula, ze robić po jednej szczepionce w odstepach minimum 6 tygodniowych,
co o tym myślisz ?
Esperanza panika to mam na drugie heh,
a tez jestes taki czarnowidzem , czy chociaz to Cię ominelo )?
Nafoczka a to szczepienie przeciw grypie to chyba niegłupi pomysł, tylko odwleka starania chyba o 3 miesiace..
Enya a możesz podpowiedziec jakie ćwiczenia na wzmocnienie mieśni szyi ? neurolog troche sie przyczepił ze jak podnosił jaska za nozki głowe zostawia z tyłu kazał kłasc czesciej na brzuszku, czego nie robiłam bo młody tego nienawidzi,
ale teraz codziennie na kilka minut próbujemy,
Znasz moze jeszce jakies cwiczenia ?
Portia cudne widoki, jak tam wyluzowałas troche ?, romantycznie było;-) ?
a dzisiaj nawet a guu sie pojawiło, chyba mlody wyczuł ze jego sfiksowana matka zaczyna odlatywac i się zlitował
Zula a uśmiech ), nie ma nic piekniejszego, nie ??
cos mi sie wydawałao ze wymieniałysmy sie numerami, a swój telefon utopiłam, wiec mase numerów mi przepadło, myślałam ze tez Twój,
tak czy siak podeślij mms zobaczymy czy ta sama butla. moj numer 697655777
A moze dopoki nie podrośnie podawac strzykawką i drenem ( tez w razie czego , ma chyba z 10 tych drenów, zostały mi po szpitalu )
Neli to Twoja prawdziwa spryciura , ale to od zawsze wiadomo ze dziewczynki sie szybciej rozwiają ;-)
kurcze to fajna masz ta pediatre, ja juz drgawek dostaje, jak na kazdym kroku i pediatra i neurolog i cala rzesza innych ludzi mnie uswiadamia jak wspaniałe jest karmienie piersia, a mi sie ryczec chce bo sama tego sobie nie wybrałam przeciez,
i walcze jak lwica o ten pokarm a tu taka bida.
No nic, to temat rzeka, nie mogę sie juz nad tym rozczulac.
Kaira rozumiem ze robiłas ta dtpa ? czyli bezkomówrkowa ?
ja tak właśnie planuje jak i Zula, ze robić po jednej szczepionce w odstepach minimum 6 tygodniowych,
co o tym myślisz ?
Esperanza panika to mam na drugie heh,
a tez jestes taki czarnowidzem , czy chociaz to Cię ominelo )?
Nafoczka a to szczepienie przeciw grypie to chyba niegłupi pomysł, tylko odwleka starania chyba o 3 miesiace..
Enya a możesz podpowiedziec jakie ćwiczenia na wzmocnienie mieśni szyi ? neurolog troche sie przyczepił ze jak podnosił jaska za nozki głowe zostawia z tyłu kazał kłasc czesciej na brzuszku, czego nie robiłam bo młody tego nienawidzi,
ale teraz codziennie na kilka minut próbujemy,
Znasz moze jeszce jakies cwiczenia ?
Portia cudne widoki, jak tam wyluzowałas troche ?, romantycznie było;-) ?
Ostatnia edycja:
K
kaira24
Gość
Hej
Misiejku tak ta robilam, ja mam indywidualny tryb szczepuen, najpierw dtpa min 5 tyg przerwy polio i hib.
Misiejku tak ta robilam, ja mam indywidualny tryb szczepuen, najpierw dtpa min 5 tyg przerwy polio i hib.
neli78
Misiejku to normalne że nie lubi na brzuszku, dla dziecka to duży wysiłek i dużo dzieci nie akceptuje tej pozycji. U nas było to samo, Ewa nie znosiła leżeć na brzuszku, już w trakcie obracania był wrzask wniebogłosy i zanoszenie się płaczem, nie było szans żeby tak leżała. Pomogła zabawa w samolot, kładziemy ją na brzuszku wzdłuż na ręce i "lata" sama trzyma głowę, rozgląda się, mięśnie karku i pleców pracują jak na brzuszku, potem lądujemy na brzuszek, po kilku dniach przestała płakać i można było spokojnie kłaść ją na brzuchu, ale "latamy" do tej pory, bo strasznie jej się to spodobało i ciągle się domaga . Polecam tą metodę
Co do szczepień to można tak samemu rozdzielić szczepionki? Widziałam że są albo skojarzone 6 w1, 5 w1 albo 3 w 1 plus ta reszta jednego dnia..
Co do szczepień to można tak samemu rozdzielić szczepionki? Widziałam że są albo skojarzone 6 w1, 5 w1 albo 3 w 1 plus ta reszta jednego dnia..
reklama
Esperanza86
Portia - mam nadzieje, ze to nic groźnego. Trzymam kciuki!
Misiejku - z czarnowidztwa mnie leczy mnie mój mąż zaciekle, ale nie ma łatwego zadania :-) Musze jednak przyznać, ze widzę postępy.
Misiejku - z czarnowidztwa mnie leczy mnie mój mąż zaciekle, ale nie ma łatwego zadania :-) Musze jednak przyznać, ze widzę postępy.
Podziel się: