reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zula, progesteron jest z 20 dnia. Co do badań męża to się nie wypowiem bo wg tego co napisali to wszystko ma w normach a jednak panią ginekolog bardziej to martwi niż ja- pomijając progesteron, który skomentowała. W każdym razie mąż ma zrobić test fragmentacji?!

Ostatnia edycja:
reklama
Zula jesli jest zaczerwienione gardlo do popsikac smoczek tantum.verde lub hascosept i do buzinki.
Liwia 7800 8 mce waga startowa 2 kg. wazy w sam raz lena w jej wieku kg mniej

Zula, myślę że każde dziecko ma po prostu własne tempo rozwoju, zależy też od wagi urodzeniowej. Zazwyczaj też chłopcy szybciej przybierają. Moja Ewa na butli i jest zaprzeczeniem tego że takie dzieci mają skłonność do tycia, jest taka w sam raz, nie za chuda, nie za gruba:) mieści się w normach więc jest ok, a je różnie, są dni że wciąga 100ml co 1,5 - 2 godz a są takie że wybrzydza i chce jeść co 3, 4 godz. W nocy zjada większe porcje ale też odstępy między karmieniami są duże. Od początku ładnie mi śpi w nocy, teraz jak zasypia wieczorem to śpi 6-7 godz, jedzenie i znów 4-5 godz do rana:)

Esperanza ja dostałam ten zwykły ACC 200, tak sobie mylśle, że z tym acc jerzakowa jednak wie co robi, widac ze jest ostrożna w przepisywaniu leków. Trudno od niej wyszarpac encorton a nawet zwykła lutkę, wiec nie sadze zeby przepisywala coś zo moze choć troche zaszkodzic:sorry2:

Nafoczka pewnie chodzi o fragmentacje DNA plemnika , tak na prawde mega ważne, bo podobno wszystkie parametry moga wyjśc ok
a tutaj coś być "skopane":-(

Zula to podeślij zdjecie, masz jeszcze numer zapisany :)? , jak bedzie ta sama butla to smoczek na 0-3 podeśle ,a jak inna to razem z butlą . W porównaniu ze smoczkami z lovi i avantu z których leci ciurkiem, te tommego dozuja na prawde oszczędnie, tak sobie mysle ze moze inne są na rynek angielski , bo ta paka z tymi bambetlami z tommego była stamtąd zamówiona.
A powiedz sciagasz pokarm , czy dajesz mm ?

Enya niech zdechne, 60 kontaktów heh he , normalnie rodzina elektroników :))
ale fakt jeden ładniejszy kontakt około 15 żł, to juz ładna suma sie uzbiera..
My prawie wszystko mamy zrobione , ale mase rzeczy teraz wychodzi ... np. tez robiłam dodatkowe kontakty, bo tego nigdy za wiele;-)oczywiscie robił pan "zenek" po znajomości i teraz mam tak spieprzone ze np odkurzacz moge podłaczyc tylko w sypialni bo w kazdym innym wywala mi korki:sorry2:

Nely a od poacztku dajesz butle ?
No zmartwiłam sie teraz troche ze moj przekarmiony:-(, ale nie widac po nim ze jest grubiutki a w dodatku dosc długi ( po dwumetrowym tatusiu :) ) ostatnio mierzony ma 61 cm, a nogi ma takie długie, ze w wiekszosc tych stópek w spioszkach na 62 juz nie miesci.
Ja mam taki problem, ze nigdy nie wiem ile dokładnie zjadł, nauczył sie jako tako ciagnac cycka, chociaz źle łapie i bol mnie skreca, ,
nie wiem niestety ile jest pokarmu, jak sciagałam laktatorem to szału nie było i widac teraz tez sie pokarm nie zwiekszył , bo z cycka juz nic nie leci a on drze sie jak opetany i musze podawac mu mieszanke z butli..
W srode ide do pediatry wiec pewnie opieprz niezły dostane... :((
unnamed (2).jpg
A tu specjalnie na prośbe Cioci Enyi :)) , w trakcie usypiania .. :)

A Kochane mam pytanie kiedy Wasze dzieci zaczeły gużyć, wczoraj byłam u neurologa i tak wszystko super, tylko pyta czy dziecko grucha, ja na to ze jakies dzwieki wydaje czasami aaaa, ale zadnych typu guu, kk,chh
lekarz na to ze ma jeszcze czas, ale u mnie juz ziarno zostało zasiane :((

A tak na marginesie, pogadałam z nim na temat szczepionek, a neurolog na prawde dobry, mega oblegany, polecany itd..
i on jednak jest za tymi pojedynczymi, podobnych po tych skojarzonych duzo czesciej spotyka poszczepienne historie..
ze jednak jest to troche chwyt marketingowy a pediatry bagatelizują sprawe.

No dobra mały padł to i ja lece zalicze mini drzemke.

Załączniki

• unnamed (2).jpg
    unnamed (2).jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
Misiejku ale cudo!!!
Ja liwke w koncu zaszczepilam po 7 mce i podalam tylko 3w 1dtpa i ma kaszel jutro do pediatry :\
Co do guganie Misiejku blagam, ma.mnostwo czasu nasze ile.maja a jeszcze nie gugaja a zdrowo sie chowaja ;) a juz powinno byc baba mamama itp

Misiejku piękny :-) I na pewno nie jest przekarmiony. Dzieci jak zaczynają raczkować to dopiero chudziny się robią. Ach, ależ bym chciała tulić takie cudo.

Misiejek - no myślę nad tym intensywnie tym bardziej, że źródła anglojezyczne podają wiele zalet, szkoda tylko że jesteś jedynym pozytywnym przykladem na jego stosowanie jaki znalazłam. No i jak tylko wyzdrowieje to zaczynam brać steryd i boję się tego łączyć, bo zaczynają mi doskwierac problemy jelitowe. I nie martw się gużeniem. Widzę, ze z Ciebie taka panikara jak ze mnie :) na pewno wszystko bedzie dobrze .I czy dostałaś moją wiadomość na priv?

A ja mam znów atak kaszlu, że spać nie mogę. Chyba wyprobuje ta miksturę od Iris.

Ostatnia edycja:
Misiejku ale fajny maluszek :-) przesłalam Ci wiadomość z mailem ;-)
Pisałayście o wątpliwosciach ACC a ja wam powiem, że mi z kolei lekarz kazał przed staraniami zaszczepić sie przeciwko grypie?!
Co z tym kaszlem?! mnie też dusi ;-)

reklama
Misiejku ale cudny!!! No to teraz buzia w całej okazałości:) Wcale na grubiutkiego nie wygląda, a jak ma tylko gruby brzuszek to zgubi:) Wiesz, mojej koleżanki syn jak miał 3 miesiace wyglądał jak potwór, tak go upasła a jak zaczął chodzić od razy wychudł:) Nawet jeśli masz jakieś wątpliwości to się nie martw :D Ja na wadze sie nie znam, wiem że moja Ala np ważyła równe 6 kg w wielu 3 miesięcy, Basia jest drobniejsza ale to wcześniak. Co do głużenia to ja tak szczerze nie zwracałam aż tak na to uwagi i Ci nie powiem kiedy.....Bardziej teraz zwracam uwagę na rozwój fizyczny bo chodzimy na tą rehabilitacje i staram się wprowadzać w życie wskazówki;-)

Do góry