reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny dziękuję za rady. Zawsze co kilka głów to nie jedna. Mąż poszedł do apteki po nebulizator, zrobię sobie inhalacje z soli fizjologicznej, bo ze specyfików bezpiecznych wszystko już wypróbowałam.
Założyłam sobie wcześniej, że jeśli kolejna ciąża się nie uda to następnym krokiem będzie wyjazd do Jerzak, ale jak czytam co piszecie to mi się nóż w kieszenie otwiera. Doktor P. co prawda też jest telefonicznie nieosiągalny, ale dwukrotnie dzwoniłam po poradę do jego gabinetu w Tarnowie i pani z rejestracji oddzwaniała do mnie z jego zaleceniami, mimo, że nie jestem tam pacjentką i mogliby mnie olać. Ostatnio na wizycie mówił, że przed urlopem świątecznym przyjmował pacjentki do 4:40 rano, żeby od razu z gabinetu pojechać na lotnisko. Jak raz w niedzielę przyszłam tylko z badaniami to i tak zrobił mi szybkie usg i kazał nic nie płacić. I zawsze stara się uwzględniać moje zdanie dotyczące leków, a jeśli kategorycznie się ze mną nie zgadza to cierpliwie tłumaczy dlaczego. Na moją prośbę ciągle przepisuje mi clexane, chociaż od początku jest przeciwny temu lekowi.

reklama
Nafoczka- właśnie jak czytałam Twoje wyniki to chciałam Cię spytać z którego dnia cyklu są bo progesteron trochę niski.

Asiula- jak ja leczyłam się u Maliny to moja koleżanka leczyła się u Sachy i była niezadowolona. Wtedy szczepienia u niego były droższe niż u Maliny i nie dawał żelaznego zestawu. Jej szczepienia nie pomogły a pomógł właśnie żelazny zestaw przepisany przez wspomnianego powyżej doktora Przybycienia:)

Ja potwierdzam, że doktor Przybycień jest cudowny jednak moim zdaniem pracuje e klinice, która ma średniawe labo...

Misiejku- a o jakiej butli Tommee napisałaś? Mam jedną ale dziurę ma i tak za dużą... Jeśli chodzi o zdjęcia to mogę Ci wysłać na komórę bo niestety piszę z tableta Apple i przerzucanie tu zdjęć jest strasznie skomplikowane:) a Jasiek jest piękny i olbrzymi:) czym Ty go karmisz?:)

Kaira- nie całego posta zrozumiałam:) ale te tantum verde to to junior?

Ewa sz00 To anioł w porównaniu z Jerzakową. Ona jest bardzo mało empatyczna. Nie lubi gdy się a nią dyskutuje i praktycznie nigdy nie tłumaczy co, po co, dlaczego. Jedynie po moim poronieniu na jej zaleceniach, jakby zmiękła. Bardzo nam współczuła i stała się jakby dużo bardziej empatyczna i otwarta. Gdy pytałam ją o zmianę kliniki, powiedziała, że warto zawsze zmienić lekarza, gdy przez pół roku nie daje spodziewanych efektów. Teraz sobie uświadomiłam, że chyba miała też na myśli siebie. Chyba chciała żebyśmy do niej już nieprzychodzili, bo nie miała nam nic więcej do zaproponowania...
Takim aniołkiem jest też moja lekarka z kliniki, dlatego nie chciałabym tu zmieniać lekarza, tym bardziej, że czasu nie ma. Choć czasami wkurza, jak nie odpisuje albo odpisuje wybiórczo na maile, pozostawiając nas samych w podjęciu decyzji.

zula_5 dzieki za info. No właśnie mam straszny problem, bo szukam lekarza immunologa, który pomógłby mi z immunologią i moimi leukocytami jednocześnie. A nie stać mnie niestety na sławy jak Dubrawski czy Malinowski. Sacha jest podobno też hematologiem. Z końcem tygodnia będę miała wyniki badań immunologicznych. Krk też pasuje mi bardziej, bo mam bliżej, a z Opola jeździ polski bus, więc nie musiałabym fatygować mojego eM, który nie zawsze może dostać wolne. Naprawdę nie mam pojęcia co robić...
Ja na żelazny zestawie już podchodziłam i ciąża skończyła się z początkiem 8tyg.

Kurde dziewczyny te wagi dzieci to mnie ciekawią bo mamy porównanie w najbliższym otoczeniu trzech dziewczynek i pierwsza waży 9 kg w 8 miesiącu i kazała lekarka jej rodzicom, żeby ją odchudzili... Druga ma 11 miesięcy i waży 7,5 kg i lekarka powiedziała, że ok kilograma za mało a trzecia waży 8 kg i ma 14 miesięcy i lekarka powiedziała, że ok... Dziwne to dla mnie. Patrząc na Jaśka i Ewcię to ta ostatnia jest jakimś niedożywionym dzieckiem a wygląda całkiem fajnie i proporcjonalnie. Zupełnie tego nie kumam... Ma lekkie kości czy co, hehe

Asiula- a nad Kurpiszem się nie zastanawiałaś?

Zula_5 Prawdę mówiąc to o nim nie myślałam, bo do Poznania mam prawie tak samo daleko jak do Warszawy, czyli ok. 300km. On też honoruje już zrobione badania? I ile wizyta u niego kosztuje? Do Łodzi mam trochę bliżej, ale Malina honoruje tylko swoje badania.

reklama
Misiejku pokaż jeszcze jakieś zdjęcia Jasia:-) Super brzuchatek i faktycznie kawał z niego chłopaczka - moja Basia dzisiaj kończy 4 miesiące a 3 tygodnie temu ważyła 5300 gram więc teraz też tak około 5900/ 6000 gram. Nasze mieszkanko baaaardzo powoli się robi. Jest częściowo łazienka bez lustra, oświetlenia i szafek....Podłoga tylko kafelki a deski mamy kupione ale nie położone. Teraz mąż wziął się za malowanie sufitów i powoli kupujemy kontakty bo mamy mieć 60 kontaktów w domu.....Oświetlenie wyniesie nas kupę kasy i musimy inwestować.....

Ewa z tego co wiem możesz na kaszel syrop prawoślazowy a na gardło Tantum Verde;-)

Ostatnia edycja:
Do góry