reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 dziękuję kochana :* wiem że dzieciom też bardzo ciężko w takie dni :( pamiętam jak urodziłam Aurii w Marcu to był jedyny minus takie upały :(
A mam pytanie do mamuś czy któraś posiada Kosz Mojżesza ?
Ja mialam cos na ksztalt kosza. Ogolnie super sprawa, synek spal pierwsze pare godzin wlasnie w nim wieczorami, potem do lozka, obok mnie. Jedyny minus jest taki, ze jak dziecko zaczyna samo siadac to właściwie powinno sie przestac z tego korzystac. Wiec jakbym miała cos takiego kupic drugi raz to wybrałbym lozeczko-dostawke do sypialni rodzicow. Starcza na dluzej, jest głębsza i odrobine wieksza. Nie jest moze tak mobilna, ale jako lozeczko w sypialni na pewno lepiej sie sprawdzi.

reklama
@marshia - chyba ostatnio mamaginekolog mowila, ze łosoś wędzony jest dozwolony w ciąży, nie wiem jak tuńczyk.
Ładna masakra z tym endo :/

@Destino - ciekawa postawa Milewicza odnośnie badań ft3 i ft4, u mojego endo konieczne tsh + ft4 i wit. D co jakiś czas.

@reqiem - mi mamaginekolog też przesłała tę zapinkę... póki co leży w pudełeczku, razem z zastrzykami po heparynie. Trzymałam ją jako talizman w 3 ciąży, ale nie pomógł :p :(

@bertha - Ty już do invitro w ogóle nie chcesz podchodzić?

@Nadzieja2018 - jesli chodzi o zalecenia Jerzak - ona chyba zbytnio nie jest za sterydem i w wielu przypadkach odradza, np. znajomej też, mimo, że Paśnik zalecał... Sterdy ma to do siebie, że może powodować cukrzyce posterydową i jak bierzesz Glucko to może to jakoś kolidować, może? Ja biorę Glucko od niedawna i jak zajdę to i tak bez sterydu nie podejdę.

@marshia - też czytałam kiedyś ten artykuł o metforminie branej do końca ciąży. Nie wiem tylko czy Pakistan to wiarygodne badania ;)

U mnie dziś o 6 rano w sypialni było 30 stopni... To jakaś masakra :D Cała mokra się obudziłam...

@marshia ja wiem że prof Jerzak w większości przypadków zaleca jednak metkę dłużej niż standardowi ginekolodzy nawet bym powiedziała że znacznie dłużej... a że to jest jej "konik" to być może ma ona wiarygodne dane, moje koleżanki które się u niej leczyły i miały insulino to brały tak do 28 32 tc :) plus oczywiście dieta :)

Dziewczyny z tym tunczykiem to chodzi o to, ze on moze zawierac duze ilosci rteci. Uwazalabym wiec z tym. W ciazy, w czasie karmienia i dla dzieci poleca się raczej lososia, makrele, pstraga, dorsza i drobne rybki, sardynki, szprotki itp.

@Marthi ja swoim postem nie odnosiłam się skarbie do Twojej wypowiedzi o prof Jerzak przepraszam nawet jej nie doczytałam w tej ciąży gdzieś zgubiłam mózg. Ale to fakt że prof nie jest za sterydem ale nie tak że nie jest kategorycznie, ona zleca jakieś badanie przeciwciał i ja np miałam je dodatnie a nikt inny ich nie robił i mi mówiła że będzie steryd. A jak te przeciwciała są ujemne to wtedy nie daje sterydu. Z tym że nie pamiętam które to badanie było..... za duża teczka :(

Taaak dzis wizyta za 2 h.
Oderalam tez wynik na ureaplasme i tego wynika że nie mam tego swinstwa a brałam tylko doksycykline przez tydzien z M.
Badanie robilam metoda PCR z siku bo z szyjki nie mogę. Wydaje się byc wiarygodne. Pisze o tym, bo ktoras miała problem z ta bakteria ale nie potrafie sobie przypomnieć kto.

reklama
Do góry