reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja te upały początkowo bardzo źle znosiłam. Miałam duszności i nudności.
Bolała mnie głowa naszczęście jeszcze nie puchnę.
Byłam rano na badaniu krwi i czekam.

reklama
@marshia chora na 50% właśnie prawda :p:D przrchodziłam tą chorobę!

@Destino wiem że wychowawczy ja to tak nazywam jak dasz l4 do ZUS będą ci płacić do końca ciąży i na nowo macierzyński i wychowawczy często tak dziewczyny robią że zachodzą w jedna ciążę po drugiej u mnie pracownice tak właśnie robiły zresztą sama im to doradzalam bo mój pracodawca też często zwalniał.

@magda1208 czekam razem z Tobą

@Auri_a bidula ... dasz radę jeszcze chwila właście do basenu ja tak robiłam ojciec codziennie zmieniał mi wodę żebym bakterii nie łapła a Malina mówił żeby tampona włożyć i siedzieć w wodzie dla mnie to jedyny ratunek był.Bo ja trochę puchłam.

@marshia mnie piersi pobolewaly cały czas aż pewnego dnia przestały aż na 2 tyg i to byłam zaraz po wizycie.... po czym jak zaczęły boleć to nie wiedziałam jak chodzić i jak spać...teraz rano bolą, potem przez dzień nie ,wieczorem trochę są czulsze....więc już nie zwracam na nie uwagi bo szkoda moich nerwów....

@magda1208 pisz kochana jak będą wyniki ....

@Zzzzz ty dzisiaj wizytujesz czy coś pomylilam ?

@Destino kochana kiedy wizyta?

@Nadzieja2018 ja gluco odstawiłam w 16 tyg Malina kazał w 14tym.
Co do zwolnienia ja uważam że jak nic się nie dzieje i nie ma się fizycznej pracy to lepiej nie iść bo w domu można zwariować. Przynajmniej mnie męczy to siedzenie. W każdej ciąży pracowałam i to nie zaszkodziło- teraz do 16 tyg

@Nadzieja2018 wejdz na watek ciaze zakonczone sukcesem i poczytaj. Duzo dziewczyn mialo szczepienia, encorton i gluko. A odstawiajac gluko w ciazy trzeba powoli schodzic z dawki, jak ze sterydu, by nie bylo poronienia.

@maa821 jak sie martwisz, to niech lekarz sprawdzi czy wszystko w porzadku. Mozesz reagowac, a mozesz czekac. Czasem upaly sprawiaja, ze maluch mniej sie rusza, czasem pogoda deszczowa. A z czasem bedzie mialo malo miejsca na duzy i ekspansywny ruch. A najlepiej wszystkie watpliwosci konsultowac z ginem.[/QUOT

@Destino
Dzieki. Tylko ja wlasnie nie chcialabym schodzic z glucophage tylko kontynuować w ciazy najdłużej jak sie da. Myslalam, ze jest tu ktos kto bral gluko np do 35 tc :)

@Nadzieja2018 ja gluco odstawiłam w 16 tyg Malina kazał w 14tym.
Co do zwolnienia ja uważam że jak nic się nie dzieje i nie ma się fizycznej pracy to lepiej nie iść bo w domu można zwariować. Przynajmniej mnie męczy to siedzenie. W każdej ciąży pracowałam i to nie zaszkodziło- teraz do 16 tyg

@iveo
Chyba jestes mega silna psychicznie:) ja przy 2 i 3 ciazy jak dowiadywalam sie, ze zaciazylam to tak jakby mi rozum odbieralo. Balam sie wstac, zrobic siku, wykapac, zrobic cos do jedzenia. Szlam odrazu na L4 i informowalam pracodawce :/

reklama
@maa821 kochana jedź na ip niech sprawdzą malca powiedz,że źle się czujesz i słabiej czujesz ruchy taka moja rada.

@Nadzieja2018 ja zawsze szłam na l4 szybko. Ale w tej 3 udanej ciąży nikomu nie mówiłam o ciąży i poszłam na l4 dopiero w 14 tygodniu po prenatalnych po prostu bałam się że znowu się nie uda i cicho siedziałam. Ja nie mam fizycznej pracy ale obciążona jestem psychicznie bardzo plany sprzedaż itd. Przyjęłam taktykę ze jeżdżę do pracy samochodem nadgodzin nie robię i się nie przejmuje.

@Destino a macierzyński nie płaci Ci ZUS jakbyś teraz poszła na l4 masz normalnie płacone i później znów macierzyński!

@marshia cyc przycisłaś?:)Co do gluko wiem ze malina odstawia ją nie brałam

@Auri_a kochana ściskam u nas noce 20 ° Zosia prawie nie śpi gorąco jej.

@burczuś jesteś czy Dania Cię wciągnęła? Ale masz pogode;)
Kochana u mnie w nocy 28 stopni jest... Jak żyć [emoji85] [emoji23]

Do góry