reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja te upały początkowo bardzo źle znosiłam. Miałam duszności i nudności.
Bolała mnie głowa naszczęście jeszcze nie puchnę.
Byłam rano na badaniu krwi i czekam.

reklama
@marshia chora na 50% właśnie prawda :p:D przrchodziłam tą chorobę!

@Destino wiem że wychowawczy ja to tak nazywam jak dasz l4 do ZUS będą ci płacić do końca ciąży i na nowo macierzyński i wychowawczy często tak dziewczyny robią że zachodzą w jedna ciążę po drugiej u mnie pracownice tak właśnie robiły zresztą sama im to doradzalam bo mój pracodawca też często zwalniał.

@magda1208 czekam razem z Tobą

@Auri_a bidula ... dasz radę jeszcze chwila właście do basenu ja tak robiłam ojciec codziennie zmieniał mi wodę żebym bakterii nie łapła a Malina mówił żeby tampona włożyć i siedzieć w wodzie dla mnie to jedyny ratunek był.Bo ja trochę puchłam.

@marshia mnie piersi pobolewaly cały czas aż pewnego dnia przestały aż na 2 tyg i to byłam zaraz po wizycie.... po czym jak zaczęły boleć to nie wiedziałam jak chodzić i jak spać...teraz rano bolą, potem przez dzień nie ,wieczorem trochę są czulsze....więc już nie zwracam na nie uwagi bo szkoda moich nerwów....

@magda1208 pisz kochana jak będą wyniki ....

@Zzzzz ty dzisiaj wizytujesz czy coś pomylilam ?

@Destino kochana kiedy wizyta?

@Nadzieja2018 ja gluco odstawiłam w 16 tyg Malina kazał w 14tym.
Co do zwolnienia ja uważam że jak nic się nie dzieje i nie ma się fizycznej pracy to lepiej nie iść bo w domu można zwariować. Przynajmniej mnie męczy to siedzenie. W każdej ciąży pracowałam i to nie zaszkodziło- teraz do 16 tyg

@Nadzieja2018 wejdz na watek ciaze zakonczone sukcesem i poczytaj. Duzo dziewczyn mialo szczepienia, encorton i gluko. A odstawiajac gluko w ciazy trzeba powoli schodzic z dawki, jak ze sterydu, by nie bylo poronienia.

@maa821 jak sie martwisz, to niech lekarz sprawdzi czy wszystko w porzadku. Mozesz reagowac, a mozesz czekac. Czasem upaly sprawiaja, ze maluch mniej sie rusza, czasem pogoda deszczowa. A z czasem bedzie mialo malo miejsca na duzy i ekspansywny ruch. A najlepiej wszystkie watpliwosci konsultowac z ginem.[/QUOT

@Destino
Dzieki. Tylko ja wlasnie nie chcialabym schodzic z glucophage tylko kontynuować w ciazy najdłużej jak sie da. Myslalam, ze jest tu ktos kto bral gluko np do 35 tc :)

@Nadzieja2018 ja gluco odstawiłam w 16 tyg Malina kazał w 14tym.
Co do zwolnienia ja uważam że jak nic się nie dzieje i nie ma się fizycznej pracy to lepiej nie iść bo w domu można zwariować. Przynajmniej mnie męczy to siedzenie. W każdej ciąży pracowałam i to nie zaszkodziło- teraz do 16 tyg

@iveo
Chyba jestes mega silna psychicznie:) ja przy 2 i 3 ciazy jak dowiadywalam sie, ze zaciazylam to tak jakby mi rozum odbieralo. Balam sie wstac, zrobic siku, wykapac, zrobic cos do jedzenia. Szlam odrazu na L4 i informowalam pracodawce :/

reklama
@maa821 kochana jedź na ip niech sprawdzą malca powiedz,że źle się czujesz i słabiej czujesz ruchy taka moja rada.

@Nadzieja2018 ja zawsze szłam na l4 szybko. Ale w tej 3 udanej ciąży nikomu nie mówiłam o ciąży i poszłam na l4 dopiero w 14 tygodniu po prenatalnych po prostu bałam się że znowu się nie uda i cicho siedziałam. Ja nie mam fizycznej pracy ale obciążona jestem psychicznie bardzo plany sprzedaż itd. Przyjęłam taktykę ze jeżdżę do pracy samochodem nadgodzin nie robię i się nie przejmuje.

@Destino a macierzyński nie płaci Ci ZUS jakbyś teraz poszła na l4 masz normalnie płacone i później znów macierzyński!

@marshia cyc przycisłaś?:)Co do gluko wiem ze malina odstawia ją nie brałam

@Auri_a kochana ściskam u nas noce 20 ° Zosia prawie nie śpi gorąco jej.

@burczuś jesteś czy Dania Cię wciągnęła? Ale masz pogode;)
Kochana u mnie w nocy 28 stopni jest... Jak żyć [emoji85] [emoji23]

Do góry