reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia do 12 tygodnia 15 mg, 4 tygodnie 10 mg Malina kazał odstawić zmniejszyłam dawkę do 7,5 przez tydzień później jeszcze 1 miesiąc 5 mg, ok 4-5 dni 2,5 mg. To moje własne dawkowanie ja bałam się odstawić steryd ale ok 20 +3 odstawiłam całkowicie . @Maciejka78 też brała 15 mg ale ona chyba szła naszym schematem na pewno dawkowała sobie sama.

Oczywiście według Maliny powinnam całkowicie odstawić w 15 i sukcesywnie zmniejszył mi dawkę ale ja go nie słuchałam nawet mąż o tym nie wiedział dopiero po urodzeniu mu się przyznałam

Porzeczuś zakupiłam sobie te paseczki i wkładki na wyciek wód. W ramach relaksu byłam nad morzem.

reklama
Destino ja już nic nie rozumiem, ale to niemiałaś wskazań do actofilu czy nie chciałaś ?
Czasami sam genotyp nie ma aż tak znaczenia , czy AA czy Bx ważny jest deficyt tego w jakim stopniu ma się ubytek i jak nasz organizm reaguje na braki jakie sa obecne jakie nie . U jednych ma to znaczenie , u innych znowu bardziej NK i allo robi a robotę plus inne rzeczy . Temu jednym wystarcza steryd innym bez accofilu szkoda zaczynać starania .
U mnie były takie braki ze steryd mogłam sobie brać na darmo . Dopiero accofil jakoś coś " uzupełnił " ale to skomplikowane wiem :/ to nie jest tak że masz AA i jak to się dzieje ze ciąża jest , według mnie tutaj jest wiele czynników innych wpływających ze coś idzie nie tak . Przede wszystkim bakteria do wytepienia . Masz dobrego lekarza więc trzeba próbować metodami , które sa dostępne tak już niestety jest nie spróbujemy nie przekonamy się czy działa. Kazda z nas jest indywidualnościa .
Powodzenia w dążeniu do celu [emoji4]

@magda1208 super kochana no i tak trzymać. Pamiętaj że kolor chyba fiolet może oznaczać infekcję nie wyciekajacw wody bo ja byłam na ip po przylożeniu paseczka zbadali mnie i właśnie uprzedzili że tak może być.

@eska29044 kochana ureoplazma do wyleczenia koniecznie moja ginka mówi żeby z nią się nie starać jest dużo strat jeśli bytuje w macicy. Co do kirów nie wypowiadam się bo ich nie badałam i mało się na nich znam

Czasami sam genotyp nie ma aż tak znaczenia , czy AA czy Bx ważny jest deficyt tego w jakim stopniu ma się ubytek i jak nasz organizm reaguje na braki jakie sa obecne jakie nie . U jednych ma to znaczenie , u innych znowu bardziej NK i allo robi a robotę plus inne rzeczy . Temu jednym wystarcza steryd innym bez accofilu szkoda zaczynać starania .
U mnie były takie braki ze steryd mogłam sobie brać na darmo . Dopiero accofil jakoś coś " uzupełnił " ale to skomplikowane wiem :/ to nie jest tak że masz AA i jak to się dzieje ze ciąża jest , według mnie tutaj jest wiele czynników innych wpływających ze coś idzie nie tak . Przede wszystkim bakteria do wytepienia . Masz dobrego lekarza więc trzeba próbować metodami , które sa dostępne tak już niestety jest nie spróbujemy nie przekonamy się czy działa. Kazda z nas jest indywidualnościa .
Powodzenia w dążeniu do celu [emoji4]
a tobie sie udało czy dalej walczysz?

@eska29044 mi nikt nie dawal szansy na naturalna ciaze. A jak juz w ciazy bylam to mi nie zaproponowano acofilu. Wtedy wzielabym wszystko. I nie zaluje, ze nie dostalam. To moglo tez byc trudne, bo ja mam guza na watrobie. Moze to powodowalo, ze nikt nie wspominal o akofilu.
@eska29044 z genotypem aa to jest tak, ze on sam w sobie przy zagniezdzeniu nie jest problematyczny. Bardziej utrudnia donoszenie ciazy, bo w duzej mierze przedstawia genetyczne predyspozycje do gestozy, stanow przedrzucawkowych i rzycawki. Tak mi to tlumaczyli. Dlatego w ciazy bardzo tego pilnowalam

Hm ja po 4 stratach w sumie to nadal walczę [emoji4] ziemskich dzieci brak .
Obecnie 21tc leci ale " udało się " powiem jak już ja dostanę zdrowa na ręce . Bo póki co niech dziecina rośnie w siłę i lobuzuje w brzuszku aż do terminu .
Moja historię opisałam gdzieś tam wcześniej na stronie , ale postaram się skopiować na watek z leczeniem może się przyda

@eska29044 mi nikt nie dawal szansy na naturalna ciaze. A jak juz w ciazy bylam to mi nie zaproponowano acofilu. Wtedy wzielabym wszystko. I nie zaluje, ze nie dostalam. To moglo tez byc trudne, bo ja mam guza na watrobie. Moze to powodowalo, ze nikt nie wspominal o akofilu.
@eska29044 z genotypem aa to jest tak, ze on sam w sobie przy zagniezdzeniu nie jest problematyczny. Bardziej utrudnia donoszenie ciazy, bo w duzej mierze przedstawia genetyczne predyspozycje do gestozy, stanow przedrzucawkowych i rzycawki. Tak mi to tlumaczyli. Dlatego w ciazy bardzo tego pilnowalam
Destino to ważna informacją z tą gestozą, jak tego pilnowałaś, pewnie częste wizyty, mierzenie ciśnienia, obserwacja ciała

reklama
Hm ja po 4 stratach w sumie to nadal walczę [emoji4] ziemskich dzieci brak .
Obecnie 21tc leci ale " udało się " powiem jak już ja dostanę zdrowa na ręce . Bo póki co niech dziecina rośnie w siłę i lobuzuje w brzuszku aż do terminu .
Moja historię opisałam gdzieś tam wcześniej na stronie , ale postaram się skopiować na watek z leczeniem może się przyda
trzymam kciuki aby się udało, 21 tydzień to już coś. Bedzie dobrze

Do góry