reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
witam wszystkie fajterki :)
meldyje sie posłusznie po zakończonym urlopie (ale jeszcze jeden przede mną) :)
chata wysprzatana, Karol już prawie do szkoly wyszykowany i wiekszość przetworów zrobiona, a i co najwazniejsze... dom @czarna_mala jeszcze stoi :D zadna z was nie obplotkowana bo czasu nam brakło bo czarowalam :*
Co do moich wyników to sie ciesze bo sa dobre insulina tylko 4,3 przy glukozie 82 także luuz tylko cholesterol za wysssoki ;) a i wątroba też ok o czym na chwile obecna nie wiem ;P

@Porzeczka1234 kiedy wracasz do pracy?
@agatush @kas90 a co u ksiezniczek?
no i najwazniejsza @destonio piekne zdjecie i zawsze będe zazdroscić (tak pozytywnie) takich wpadek :)
@burczuś @bertha @marzycielka81 @Marthi @marshia teraz pora na Wrocław :)
nafoczus, a na odleglosc mozesz poczarowac?? :D

Hej Dziewczyny,

jako, ze jestem tutaj nowa, na wstępie chciałam Wam podziękować za Wasze doradztwo:) Mam wrażenie, że w tak krótkim czasie więcej dowiedziałam sie na forum od Was niż od lekarzy ginekologów. :(

Planuję w piątek zrobić kilka badań i potem z wynikami zgłosić sie do dr Paśnika. W zasadzie tutaj mam juz pytanie. Powinnam mówić doktor czy docent? :D Czy to bez znaczenia?
Zastanawiam się caly czas czy robić badania w Łodzi czy gdzieś w Warszawie np. w Alab. Moje wahania wynikaja z tego, że jeżeli zrezygnowalabym z dr Pasnika na rzecz Malinowskiego, to czy Malinowski na pierwszy rzut zaakceptowalby te moje badania? Z tego co czytałam i zdążyłam się zorientować, to raczej każe robić wszystko u siebie? Tzn. w APC w Łodzi? Poprawcie mnie jesli się mylę:)
Ja odpowiem tylko w kwestii nazywania Pasikonika. Wiem ze wiele dziewczyn mowi o nim per docent (nie wiem czy zwracajac sie równiez), ale dla mnie on jest doktorem niezaleznie jaki tam poziom wyksztalcenia ma i tak o nim i do niego mowie. :)

Ale naprodukowałyście :)

@burczuś - dokładnie, urlop to urlop więc wypoczywaj pięknie! :))
@Aguu..la - współczuję tak wysokiej straty :( przytulam mocno!
@bertha - kciuki za dobre ruszanie dupencją ;p
@smerfik88 - który to tc u Ciebie?
@eska29044 - możesz napisać coś więcej o swojej diecie? co głównie jadłaś?

@Marthi dzisiaj zaczynam 11 tc ... wczoraj się martwiłam no to mnie szyjce za klulo A to w lewym Jajnjku A to znowu prawy ... Ale dzisiaj już dobrze... leżę i odpoczywam .... Nie mogę się doczekać prenatalnych i chciałabym już być po....strasznie mnie one stresuja.....buuu

Na ich stronce jest informacja, że od 1.08 będzie czynne. Wiem, że są już na ten dzień poumawiane szczepienia wiec raczej powinno być otwarte....

Dobra dziewczyny..... czas wyjść z szafy......
10+0. Z usg 10+1. Mój krasnal ma 3,20 cm, serduszko bije 174.
Piszę to i płaczę. Tak samo jak dziś pierwszy raz popłakałam się na usg, kiedy widziałam jak macha rączkami. A to wystające to stópka ♥️♥️♥️♥️
Bałam się wczesniej napisać, chociaż jeszcze wczesniej myślałam sobie, ze jak będzie kiedyś już serduszko to będę wyluzowana, bo przejdę etap, który 5 razy zawiódł. G prawda....... na każdym usg ciśnienie 150/100, trzęsące się ręcę. Trzęsę portkami każdego dnia i chyba dopiero dziś się ucieszyłam i dlatego odważyłam napisać. Wczesniej nie umiałam. Żyje jsk na razie z tygodnia na tydzień od usg do usg.
Za 2 tygodnie prenatalne i już mam schize, bo prawie 41 lat, bo 5 poronień. Będziemy robić nifty - już się domówiłam z lekarzem.
Co do leków: 15 mg encortonu, 0,6 clexane, Aspirin cardio 100, intralipid w ilościach hurtowych.... po
teście co 4 dni do serduszka, potem co 7 dni, od teraz co 10 dni.
Co do objawów: bolące piersi i to wszystko. Zero mdłości, zero bóli.
Poleciało mi Tsh: z 1,25 przy pierwszej becie, poprzez 0,309 do 0,026. Ft4 wskazuje na nadczynność, na szczęście anty TSHR brak. Z tarczyca nigdy nue mislam problemiw, więc na na wszelkie „w” endokrynolog. Miakam tez ketony w moczy w ilościach dramatycznych - 50, a norma do 5, wiec radykalna zmiana diety. Dużo i węglowodanowo, a waga w dół. Z 60 na 58,4 kg w 2 tygodnie. Pewnie stres...
To chyba wszystko..... i oto MÓJ KRASNAL. Pierwszy raz od tylu razy mogę coś takiego powiedzieć, wiec znowu płacze.
5FD1F65A-1B48-4C94-9717-7402CEB109E0.jpeg

E5C60E7D-AC40-4CCF-995E-D662638672F4.jpeg

Załączniki

• 5FD1F65A-1B48-4C94-9717-7402CEB109E0.jpeg
    5FD1F65A-1B48-4C94-9717-7402CEB109E0.jpeg
    966 KB · Wyświetleń: 445
  • E5C60E7D-AC40-4CCF-995E-D662638672F4.jpeg
    E5C60E7D-AC40-4CCF-995E-D662638672F4.jpeg
    741,1 KB · Wyświetleń: 445
Dobra dziewczyny..... czas wyjść z szafy......
10+0. Z usg 10+1. Mój krasnal ma 3,20 cm, serduszko bije 174.
Piszę to i płaczę. Tak samo jak dziś pierwszy raz popłakałam się na usg, kiedy widziałam jak macha rączkami. A to wystające to stópka [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Bałam się wczesniej napisać, chociaż jeszcze wczesniej myślałam sobie, ze jak będzie kiedyś już serduszko to będę wyluzowana, bo przejdę etap, który 5 razy zawiódł. G prawda....... na każdym usg ciśnienie 150/100, trzęsące się ręcę. Trzęsę portkami każdego dnia i chyba dopiero dziś się ucieszyłam i dlatego odważyłam napisać. Wczesniej nie umiałam. Żyje jsk na razie z tygodnia na tydzień od usg do usg.
Za 2 tygodnie prenatalne i już mam schize, bo prawie 41 lat, bo 5 poronień. Będziemy robić nifty - już się domówiłam z lekarzem.
Co do leków: 15 mg encortonu, 0,6 clexane, Aspirin cardio 100, intralipid w ilościach hurtowych.... po
teście co 4 dni do serduszka, potem co 7 dni, od teraz co 10 dni.
Co do objawów: bolące piersi i to wszystko. Zero mdłości, zero bóli.
Poleciało mi Tsh: z 1,25 przy pierwszej becie, poprzez 0,309 do 0,026. Ft4 wskazuje na nadczynność, na szczęście anty TSHR brak. Z tarczyca nigdy nue mislam problemiw, więc na na wszelkie „w” endokrynolog. Miakam tez ketony w moczy w ilościach dramatycznych - 50, a norma do 5, wiec radykalna zmiana diety. Dużo i węglowodanowo, a waga w dół. Z 60 na 58,4 kg w 2 tygodnie. Pewnie stres...
To chyba wszystko..... i oto MÓJ KRASNAL. Pierwszy raz od tylu razy mogę coś takiego powiedzieć, wiec znowu płacze.
Zobacz załącznik 883047

Zobacz załącznik 883048
Pięknie [emoji173] gratulacje Kochana, płaczę razem z Tobą...ze szczęścia [emoji8] Twój upór zaowocował piękną ciążą [emoji7] spokojnych kolejnych miesięcy [emoji8]

@marshia to piekny widok [emoji7]
Tylko czemu z gory zakladasz nifty. Zrob zwykla pappe. Jak przeniesie cie do niskiego ryzyka to ok. Mpomimo wieku i historii to mozliwe. Nifty zrobcie jak cos bedzie niepokoic. No chyba, ze w razie wady zakladasz terminacje. Ja jak mi mowiono o amnio juz na wstepie zaznaczylam, ze nie zrobie. Pani kazala sie nie martwic od usg i od razu ostrzegla, ze moze uda sie byc w ryzyku srednim, a od razu wskoczylam na niskie. Twoj wiek niczego nie przesadza [emoji8] trzymam kciuki za kazdy kolejny krok, az do porodu [emoji1]

@marshia swietnie rozumiem łzy , teraz rosnijcie zdrowo i spokojnie [emoji4] upartosc popłaca !
Szkoda tylko że tyle trzeba przejść zanim trafi sie na "ten lek " ale dzidziunie wszystko wynagrodza [emoji7]

reklama
Do góry