reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@eska29044 można jeszcze zapytać lekarza o omeprazol to osłona działająca na innej zasadzie bierze się na czco i jakby wyściela żołądek zabobiegajac podraznieniom śluzówki własnie
Osłony te co bierzesz odnawiają florę i bierzesz najlepsze jakie są
Sumamed to ta sama grupa antybiotyków co josalid ale to już lekarz musi decydować o terapii.
Dał Ci najnowoczenśniejsza terapie ale też najdłuższą :(

reklama
@maa821 ja sprawdzalam w poprzedniej ciazy co 2-3 tygodnie. Ta tez zaczelam od posiewu i... niestety antybiotyku. Polecam badanie minimum raz w miesiacu. Nieduzo kosztuje, a ryzyko moze byc wielkie. Paskami ph sie nie sugeruje

@eska29044 polecam duzo kiszonek wcinac. Zoladek sie podreperuje, jelita tez, i odbudujesz flore bakteryjna. Bierz trivagin jak mozesz by oszczedzic narzady rodne, bo mozesz lapnac grzybice przy antybiotyku. A rano na czczo sprobuj pic pol szklanki cieplej wody tak ok 40° z sokiem z polowy cytryny. Ja do tego wracam. To bardzo dobry lek na problemy z zoladkiem, nawet przy zgadze i refluksie. Tylko przy wrzodach trzeba uwazac. Naturalne sposoby sie sprawdzaja. I nie boj sie przeleczyc raz a dobrze niz kilka razy po lebkach. Przez poltoraroku bralam 3 antybiotyki razem w tym metronidazol. Da sie przezyc. Wiem co sie dzieje wtedy z cialem i jak trudno wrocic do rownowagi. Jeden antybiotyk przez 7 dni, a flore bakteryjna odbudowuje sie conajmniej 3 mce. Tak wiec kiszonki, kiszonki i prebiotyki.

Ostatnia edycja:
@eska29044 można jeszcze zapytać lekarza o omeprazol to osłona działająca na innej zasadzie bierze się na czco i jakby wyściela żołądek zabobiegajac podraznieniom śluzówki własnie
Osłony te co bierzesz odnawiają florę i bierzesz najlepsze jakie są
Sumamed to ta sama grupa antybiotyków co josalid ale to już lekarz musi decydować o terapii.
Dał Ci najnowoczenśniejsza terapie ale też najdłuższą :(
biorę omeprazol i niestety nic nie pomaga. Tak się zastanawiam nad tym sumamedem, jego jest większa dawka i działa przez 7 dni. Są tylko 3 w opakowaniu. A ten Josalid w opakowaniu 7 tabletek więc pewnie stąd ta dłuższa terapia. Ale zdeycydowanie wolałabym uderzyć sumamedem i krócej niż leczyć to tak długo. A ty po jakim czasie powtarzałaś potem wymaz żeby sprawdzić czy jesteś czysta?

@maa821 ja sprawdzalam w poprzedniej ciazy co 2-3 tygodnie. Ta tez zaczelam od posiewu i... niestety antybiotyku. Polecam badanie minimum raz w miesiacu. Nieduzo kosztuje, a ryzyko moze byc wielkie. Paskami ph sie nie sugeruje

@eska29044 polecam duzo kiszonek wcinac. Zoladek sie podreperuje, jelita tez, i odbudujesz flore bakteryjna. Bierz trivagin jak mozesz by oszczedzic narzady rodne, bo mozesz lapnac grzybice przy antybiotyku. A rano na czczo sprobuj pic pol szklanki cieplej wody tak ok 40° z sokiem z polowy cytryny. Ja do tego wracam. To bardzo dobry lek na problemy z zoladkiem, nawet przy zgadze i refluksie. Tylko przy wrzodach trzeba uwazac. Naturalne sposoby sie sprawdzaja. I nie boj sie przeleczyc raz a dobrze niz kilka razy po lebkach. Przez poltoraroku bralam 3 antybiotyki razem w tym metronidazol. Da sie przezyc. Wiem co sie dzieje wtedy z cialem i jak trudno wrocic do rownowagi. Jeden antybiotyk przez 7 dni, a flore bakteryjna odbudowuje sie conajmniej 3 mce. Tak wiec kiszonki, kiszonki i prebiotyki.
spróbuje wrócić do tej wody z cytryną, czasem to ja już sama nie wiem co pomaga a co nie, kiszonki sa rewelacyjne ale nie wiem czy mi nie obciążą teraz tego żołądka bo jak zjem ogórka kisz to boli od razu. Kefirów nie bo nabiał i tak to wlaśnie u mnie wygląda. Kupie ten też trivagi, nie wiem czy moge go brać z resztą probiotyków czy może lepiej działaś dopochwowo?

@eska29044 to tak nie można porównywać dawek bo to inna substancja
Sumamedu tez musialam wziać 6 do tej bakterii
Ja sprawdzalam za pól roku dopiero bo i tak się nie mogłam starac ale normalnie to po 3 tyg można
Pamietaj o mężu my braliśmy tak samo antybiotyk
@marshia no to czystosc pochwy na bakterie ii grzyby. Z reguły masz objawy jesli jest infekcja.
Osobno się robi mycoplasma chalmydia ureaplasma

reklama
@eska29044 ale ja nie mam sjegrena:D mialam badane slinianki i biopsje tez robilam ale na wlasna reke pod katem chorob tkanki lacznej. Dzieki ale jestem bardzo dobrej mysli, nie dopuszczam innej:) tak , mam tylko anty ro 52 na te chwile zdiagnozowano seronegatywne zapalenie stawów @Hatice przeplywy mam badane u dzidzi nie u siebie, w szpitalu na karowej 4 ale nie pamietam jak sie nazywa w razie czego oczywiscie podesle szczegóły: ) echo serca juz mialam, serduszko dzidzi zbudowane idealnie:) przeplywy u siebie badalam na pierwszych prenatalnych i polowkowych:) gin powiedzial ze piekne;)

Ostatnia edycja:
Do góry