reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Mam pytanie do dziewczyn na clexanie. Jak często sprawdzalyscie D-dimery i fibrynogen? Bo mój ginekolog w ogóle nic mi o tych badaniach nie mówi i sama nie wiem czy to kontrolować czy nie( dodam, ze nie mam stwierdzonego żadnego zespołu, mutacji itp- clexane dostałam na wszelki wypadek)
Ja tak jak i Ty nie mam żadnej mutacji, ale mam dwie straty. Na początku na każdą wizytę robiłam Aptt i fibrynogen, później co druga wizytę ale w międzyczasie miałam też zwiększona dawkę heparyny.

@maa821 ja badałam attp i d-dimery co 3 tygodnie a fibrynogen coś co 2 czy 3 miesiące nie pamiętam już!Raczej powinnaś się wstrzymać ją robiłam zawsze zastrzyk wieczorem i rano normalnie badałam ale odstęp był ok 12 godzin minimum

Witam nowe koleżanki!

@eska29044 @dżoł miała ureoplazme jeśli dobrze pamiętam

@iveo jak się czujesz który masz Tydzień?

@dżoł jak u Ciebie?

@burczuś ty już na wakacjach ?

Myślałam że d dimery robi sie jak sie bierze powyżej 0,4. Też sobie zbadam w takim razie. Tylko co dzieje się jak wyniki sa nieprawidłowe? Odstawia sie heparyne?
Mnie w ogole zaczela lecieć krew z brzucha jak wyjmowalam igle...
@eska29044 ja miałam i bralam doksycykline przez 7 dni z mężem. Tylko moj gin twierdził ze to niepotrzebne bo bakteriach jego zdaniem nie jest grozna i ma ja ponoc 80% ludkow. Ciekawy wniosek z tymi NK.
Nie wiem czy mam to jeszcze niedawno oddawlam mocz do badania i czekam. Jak mam to kupa nic z tym juz nie zrobie.
@Marthi kurde no nieciekawie ale zawsze mozesz połączyć badabie z wypadem nad morze i relaksem jak masz kase i czas.

reklama
Tak @Porzeczka1234 ja właśnie dziś dojechałam do siostry i zaczynam urlop pełną gębą:):) ale póki co jestem padnięta,bo jazda nam się przedłużyła o ponad godzinę...mega korek:/
Witam nowe dziewczyny. Bardzo gratuluję ciąż...tym bardziej,że u Paśnika. To dowód na to,że jego zalecenia również przynoszą efekty:)
Czytałam forum dzis jednym okiem,bo w trasie... ale postaram sie w trakcie urlopu nie wybić się z rytmu :):) i nie wypaść z obiegu.
@marzycielka81 ja na Twoim miejscu zajechala donimmunologa.nie zaszkodzi...a może pomóc:)

Do góry