reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala - super :))) i wybacz, że przekręciłam Twój nick w poprzedniej wiadomości :D Oj chyba muszę dołączyć na zamknięty wątek ;) @agatush weźmiesz mnie pod uwagę? :)
Oczywiście zgłoszę Ani. A dziewczyny czy któraś jeszcze chce dołączyć do wątku zamkniętego? To zgłoszę od razu kilka. Czekam do jutra i pisze wiadomość z prośbą o dostęp :-)

reklama
@agatush ja chetnie dołączę :)
@burczuś nie wiem jakich lekow próbowałaś może dasz sobie szanse jak bedziesz gotowa na zelaznym? Czuje Twoj smutek z drugiej strony strasznie Ci zazdroszczę bo jednego szkraba juz masz i widze jak mocno go kochasz.
Najbardziej na świecie chcialabym tak kogos pokochac.

Dziewczeta bawcie sie zacnie jutro i napiszcie w wolnej chwili jak Wam minął czas :)

Wczoraj miałam badanko. Jestem w 6tc serce jest. Madry lekarz nastawił mnie realistycznie powiedział że mam mniejsze szane na donoszenie niz kobiety które rodziły do tej pory ale oowiedzial ze wieksze niż wcześniej bez lekow.

Mam wahania nastroju raz wybieram imię a raz ogarnia mnie strach bo nie mam ŻADNYCH objawów. Jestem nakrecona jak w zegarku. Moze przez steryd mam tyle energii że mnie nosi.
Nie mam mdłości, zgagi i sennosci. A w poprzednich spałam i wymiotowałam na zmiane.

Czas pokaże modlę sie za Was i za siebie co wieczor za wszysykie dziewczyny z forum.

Dziewczynki cos na wzmocnienie apetytu, ku pokrzepieniu serc i z podziekowaniem wczoraj obchodzilismy 6 mscy
IMG_20180720_182802_BURST001_COVER.jpg

Załączniki

• IMG_20180720_182802_BURST001_COVER.jpg
    IMG_20180720_182802_BURST001_COVER.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 401
Ostatnia edycja:
podaje przepis polecam pyszny

@marshia nie pamiętam kto jeszcze chciał wiem że Wrocławianka ♥️ na pewno i @Destino przypomniałam sobie :p
Przepis
czerwona soczewica 1 szklanka
marchewki2 średnie
cebula1 duża
pietruszka1 średnia
seler1/2 średniego
czosnek 4 ząbki
jajko1 sztuka
sóldo smaku
pieprzdo smaku
lubczyk
papryka słodka w proszku 2 łyżeczki
ostra papryka w proszku1 łyżeczka
curry1 łyżeczka
masło do smażenia + do smarowania formy
olej do smażenia
bułka tarta około 1/2 szklanki + do obsypania formy
łuskane pestki dyni około 1/2 szklanki + do posypania

Szklankę czerwonej soczewicy zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy do czasu aż cała woda się wchłonie, a soczewica się rozgotuje. Często mieszajmy, aby pulpa nie przypaliła się. Wodę w której gotuje się soczewica można przyprawić.
W międzyczasie trzemy na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę kroimy w małą kostkę. Czosnek miażdżymy.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i trochę oleju. Wrzucamy cebulę i szklimy. Następnie dodajemy tarte warzywa i czosnek. Warzywa będą mocno wchłaniały olej i masło. Można w trakcie smażenia nieco go dolewać.
Ilość tłuszczu wpłynie trochę na końcową konsystencję pasztetu (będzie lepiej się rozsmarowywał). Smażymy do czasu aż warzywa zmiękną.
Do masy z soczewicy dodajemy usmażone tarte warzywa oraz pestki dyni. Mieszamy i doprawiamy. Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej. Na końcu dodajemy jajko.
Aluminiową foremkę smarujemy masłem i obsypujemy odrobiną bułki tartej. Wypełniamy masą i wyrównujemy. Obsypujemy z wierzchu pestkami dyni.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy koło 40 minut do godziny zależy od piekarnika. Warto co jakiś czas sprawdzać czy wierzch już się przyrumienił. Smacznego

@smerfik88 kochana Zosia na już 8,5 miesiąca i rośnie jak na drożdżach i równie z wiekiem jest niegrzeczna

@magda1208 ♥️

@burczuś oddech i do roboty. A tak poważnie kochana ja wiem że twoja córka będzie miała rodzeństwo!!!

@Destino teoretycznie mogłabym jechać z Zosia ale nie mam samochodu więc pociągiem 180 km do Wrocka tam kawa itd później powrót 180 km to jakieś 7 godz poza domem a z dzieckiem 8 miesięcy niestety to trudne sprawa. Zresztą ona teraz taka maruda, że trudno by było porozmawiać więcej bym się umeczyła i Zosia a o tych co by pili ze mną kawę nie mowie.

@Zzzzzz zespół ma @iveo i chyba @magda1208 jeśli dobrze pamiętam pewnie się odezwą

Ostatnia edycja:
reklama
@marshia przyznam ,że zrobiłam taka mała foremkę i mhhh pół nie ma muszę dla męża zostawić bo zjem wszystko. Upiekłam wczoraj kawałek zjadl ale jak jak byl ciepły to jednak nie to samo mówi zostaw mi trochę jak tak dalej pójdzie będę piekła jutro drugi :)

Do góry