reklama
Marthi
Fanka BB :)
@Porzeczka1234 - mysle, ze wyniki masz ok, insulina powinna byc lacznie niby niższa niz 100 (łączna wartość), takze na moje oko sie mieścisz. Ale nie zaszkodzi przypilnować delikatnie dietki Ty bierzesz jakis głuckophage czy jakas inna metformine?
@basiawol - diete odnośnie czego? insuliny? Sama staram sie poki co wdrożyć sobie taka diete ale mam z tylu głowy wybranie sie do diabetologa albo dietetyka.
@basiawol - diete odnośnie czego? insuliny? Sama staram sie poki co wdrożyć sobie taka diete ale mam z tylu głowy wybranie sie do diabetologa albo dietetyka.
@magda1208 uważam że taki wynik na 24h po podaniu leku jest bardzo dobry i nie masz się co martwić. Mogłaś mniej dopic i dlatego masz to 26,6 a nie 27. Jak coś to powtórz sobie wynik za półtora tygodnia i zobaczysz.
Porzeczka1234
aspekt
Powpychaj sobie poduszki pod kolano, pod pachę-tak jak akurat ułożysz ciało i Ci brakuje podpory. Niektórzy kupują specjalne wielkie poduszki, tzw. rogal/kojec ciążowy. Ja teraz jestem w III wysokiej ciąży i nigdy go nie miałam, jakoś ratuję się domowymi kołdrami i poduszkami, ale może Tobie będzie lepiej zainwestować w taki rogal? Potem można używać do karmienia albo do robienia ograniczeń dziecku kręcącemu się na podłodze.Dokładnie to samo usłyszałam ostatnio zadając mu pytanie o wynik.
Mam dzisiaj słabszy dzień wszystko mnie boli pachwiny, macica, plecy, w klatce piersiowej.Nie wiem jak leżeć na boku nie mogę na plecach też nie. Jajnik zakłuje słabo mi czasami.
mała79
Kochana ja pochodze z podkarpacia z Krosna bywam tam u rodziców, rodzeństwa itd...nie za często bo mam daleko. Teraz mieszkam w mazowieckim w małej mieścinie ok.70 km od Warszawy.
Po wizycie jednak zrobią nam ta inseminację gdyż Pani twierdzi że te okragłe komórki u męża ponad normę to nie leukocyty tylko jakaś nieprawidłowość- musi zrobić badania i usg jąder (kolejne zmartwienie), co nie przeszkadza w inseminacji . Jak ja nie lubię tej kobiety posżłam do kogoś nowego i jest taka nieprzyjemna nie można swojego zdania powiedziec co się myśli bo od razu jest złośliwa ...normalnie płakac mi sie chciało po tej wizycie ostatnio. Zrobiam badania w tym AMH myślałam że jest gorzej ale nie najgorzej biore lamettę 3-7 2x1 (ona inaczej mi ustawiła ale wziałam tak po poradach tu dziewczyn) i w przyszłym tygodniu mamy być w Warszawie u niej nie pamiętam dokładnie. Choć bradzo sie martwię o te wyniki męża cały czas gadała że są nieprawidłowe, że nie w normach że plemniki uszkodzone Boże boje się ....Umówiłam go już na usg i do urologa ale to będzie już po naszej iui.
Ja też w sobotę ide robić badania insuliny i glukozy na samą myśl mi niedobrze ...i to durne czekanie...nie lubię !
burczuś
@mała79 zmieniaj koniecznie lekarza. W naszej sytuacji lekarz z sercem to podstawa. Oprócz wiedzy oczywiście. Za dużo przeszłyśmy,żeby się katować lekarzem, który czuje się BOGIEM. To już nie te czasy...
@Porzeczka1234 jak tam sobota? Dostałaś przepustkę?
@Porzeczka1234 jak tam sobota? Dostałaś przepustkę?
Ostatnia edycja:
reklama
marshia
@mała79 zrobiłabym tak jak napisała @burczuś. Poszukałabym jeszcze innego lekarza.
W naszej sytuacji to musi być lekarz, któremu ufamy i fajnie jeszcze jak to jest taki, którego lubimy.
Ja się czuję mega bezpiecznie z moim, mimo, że nie ma wiedzy ogromnej w naszym zakresie, ale nie dyskutuje z moimi pomysłami, nie neguje tego co wymyśli Paśnik czy ten mój Gizler. Robi wszystko o co go poproszę, dodatkowo pracuje w szpitalu, zawsze odbiera telefon i zawsze odpisuje na smsy. Mogę do niego uderzyć z każdym najgłupszym pytaniem, zawsze wszystko na spokojnie wytłumaczy. Powiem Wam, że to jest ogromny komfort psychiczny.
Życzę Ci, żebyś tez na takiego trafiła.
W naszej sytuacji to musi być lekarz, któremu ufamy i fajnie jeszcze jak to jest taki, którego lubimy.
Ja się czuję mega bezpiecznie z moim, mimo, że nie ma wiedzy ogromnej w naszym zakresie, ale nie dyskutuje z moimi pomysłami, nie neguje tego co wymyśli Paśnik czy ten mój Gizler. Robi wszystko o co go poproszę, dodatkowo pracuje w szpitalu, zawsze odbiera telefon i zawsze odpisuje na smsy. Mogę do niego uderzyć z każdym najgłupszym pytaniem, zawsze wszystko na spokojnie wytłumaczy. Powiem Wam, że to jest ogromny komfort psychiczny.
Życzę Ci, żebyś tez na takiego trafiła.
Podziel się: