reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane moja córeczka jest cudowna tylko u mnie brak energi chyba dopiero że mnie wszystko wychodzi bolą mnie nogi kręgosłup jeszcze byłam nacinana pytanie jak dlugo rozpuszczają się szwy bo strasznie mnie ciągną i drugie pytanie co na poprawę laktacji sprawdzonego
Jesli szwy zaczynaja Cie kłuć, swedziec itp to idz do poloznej, jesli wszystko się juz w miarę zroslo to moze je wyciagnac. Nie musisz czekac az sie same rozpuszcza. Ja mialam wyciagniete po około tygodniu, a same rozpuszczalyby się 6... Na poprawę laktacji polecam czestsze przystawianie bobasa[emoji4] u mnie zdzialalo cuda, zadne herbatki mi nic nie dawaly.

reklama
@Zzzzzz szalona kobieto ;) ja bardzo doceniam wymianę doświadczeń! Wiadomo świat nie jest czarno - biały ale tak trudno czasem podjąć decyzję.

@Porzeczka1234 wybieram się do pani Katarzyny Olszak. Po tej wizycie (koniec lipca), umówię się do pana M. i tak jak mówiłam, napiszę Ci co mi powiedział.

Póki co mam mętlik w głowie, gubię się w tych wszystkich naukowych terminach.

@bobasek1990 po pierwsze gratuluję córeczki. Moje doświadczenie mi mówi, że na laktację najlepiej wpływa poczucie własnej skuteczności - przeświadczenie, że jest się wystarczająco dobrą mamą, która nakarmi swoje dziecko. Taki maluszek na początku potrzebuje bardzo malutko mleka. Przystawiaj córeczkę jak często się da i uczcie się siebie nawzajem. Wszystko wymaga czasu i doświadczenia, ale ufaj też swojej intuicji. Trzymam za Was kciuki.

@Porzeczka1234 dlaczego nie jesteś pewna co do naprawy organizmu? Jeśli dr Sacha daje 50-60 % po szczepieniach to nie odbieraj nam nadziei,proszę...bo ja w szczepienia na ten moment nie wierzę...

@Porzeczka1234 dlaczego nie jesteś pewna co do naprawy organizmu? Jeśli dr Sacha daje 50-60 % po szczepieniach to nie odbieraj nam nadziei,proszę...bo ja w szczepienia na ten moment nie wierzę...
Ja nie odbieram nikomu nadzieji. Dużo dużo czytałam zanim się na szczepienia zdecydowałam i mrl nie podnosi się jeśli prowadzimy zdrowy styl życia to tak nie działa. Ale życie to życie i nigdy tu nikomu nie napisałam , że jeśli nie będzie się szczepił to nie donosi ciąży. Przykładów jest tu wiele które się nie szczepily i ciążę donosiły. Nie wiem dlaczego uważasz, że odbieram komuś nadzieję

Tak drążę sobie ten temat mojego TNF. Ktora z Was ma stwierdzoną chorobę autoimmunologiczną? Typu RZS, łuszczycę, konkretnie zdiagnozowanego tocznia itp itd.
Napiszę w pon @do Paśnika, ale już teraz świerzbi mnie niewiedza i ciekawość jak to wyglada u kogoś kto ma coś więcej niż Hashi, cukrzyca itp.
Te z Was, które robiły CBA możecie wrzucić swoje wartości TNF i interfeonu gamma.

@bobasek1990 na laktację ważny sen, pamiętaj by jeść, dostawiaj dziecko jak najczęściej najlepiej nocą, bo wtedy prolaktyna jest najwyższa, tylko pilnuj aktywnegp ssania, pij dużo kompotu z jabłek, herbatki laktacyjne typu femal timer, piu latę, pro laktan. Po kilku dniach przyniosą efekt. A najważniejsze uwierz w siebie. Laktacja wymaga czasu. Uda ci się, zobaczysz

Tak drążę sobie ten temat mojego TNF. Ktora z Was ma stwierdzoną chorobę autoimmunologiczną? Typu RZS, łuszczycę, konkretnie zdiagnozowanego tocznia itp itd.
Napiszę w pon @do Paśnika, ale już teraz świerzbi mnie niewiedza i ciekawość jak to wyglada u kogoś kto ma coś więcej niż Hashi, cukrzyca itp.
Te z Was, które robiły CBA możecie wrzucić swoje wartości TNF i interfeonu gamma.
@marshia ja też dziś poczytałam o tym TNF mhhh mądre te artykuły i do końca nie rozumiem wszystkiego ale na pewno wynik ma znaczenie . Jeśli kiedyś pojadę do Maliny na pewno podrążę temat. Napiszcie do Paśnika może on nam coś rozjaśni

@Porzeczka1234 tak mi tlkumaczyl pasnik ze te przeciwciala maja mozliwosc same wzrastac do okreslonej granicy nie tylko w ciazy bo przeciez szczepienia to nie ciaza a wzrastaja. Mi tlumaczyl tak i tego sie trzymam

reklama
@marshia u mnie tnf w listopadzie zeszłego roku był ponad 7700, a choroby autoimmuno raczej żadnej nie mam... mam "tylko" pcos... ale to chyba nie powinno być przyczyną takiego wyniku... tarczyca u mnie jak najbardziej ok, tocznie itp też... nie wiem o co kaman

Co do allo mlr Paśnik twierdzi, że one spadają np przy infekcjach itp.

Do góry