reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Totois30 dopierooo 5 tc także dluga droga przede mną
Strsuje się absolutnie wszystkim. Wiedzialam ze moze tak byc ale nie sadzilam że do takiego stopnia.
A to ze brzuch boli a to ze nie mam energie a powinnam nie miec, a to ze nie zbadalam NK a to ze zbyt maly steryd i mala dawka heparyny.

reklama
@agatush @nafoczka puk, puk [emoji4] nieśmiało proszę o dodanie do wątku zamkniętego [emoji4]
Olunia zgłoszone tez i przeze mnie. musisz uzbroic sie w cierpliwość bo nasz admin ostatnio ma duuużo na głowie. ps cudowny avatar :*

Ivf u mnie nie pójdzie nie ma sensu nawet w ti brnąć mój organizm zabija wszystko co jest po drodze .
Poczekam jeszcE do końca roku a późnej się zobaczy .

Nie chce wam smucić ;( mam teraz jakieś fochy i wzięło mnie ha ha
Ovli22 ty nie mieszkasz w Pl prawda? wydaje mi się, ze moze by zacząć od lekarza który dodałby Ci wiary. Powiem szczerze, ze Przyb. jest takim lekarzem i nawet jak jest ciężko to potrafi odblokować Cię psychicznie :)

Buziaki dla całej reszty FAJTEREK :*

@bertha to jest tak mówiac prosto mamy cytokiny dobre i zle. Te dobre czyli odpowiadajace za ochrone zarodka typ Th2 to Il10 i Il 4
a te "złe"typ Th1 to IFN, TNF, Il 2. Przyczyną poronień nawykowych jest przewaga układu Th1. Dlatego na końcu liczymy te stosunki złych do dobrych czyli IFN do IL10 i TNF do IL10 doktor Sydor mi tlumaczył że dla ciąży dobrze jak ten wskaznik jest ok 1 tylko nie pamietam pierwszy czy drugi.

Druga przyczyna poronien to brak obecności przeciwciał blokujacych czyli allo mlr.

Dlatego po mojemu badamy jedno i drugie. Przypuszczam że dr P po szczepieniu ocenia ze dobre wzrosły złe zmalały i już. A wg artykułu Maliny z którego pisze to wszystko to sa to jakby 2 rózne rzeczy i dlatego badamy oba.

Jesli chodzi o 2 test który zamieszczasz to tu wazne jest CD4/CD8 , poziom komórek NK .

@bertha u Ciebie jest duże przekroczenie norm dlatego warto zapytac tego immunologa co to dokładnie oznacza i co robić. Ja tez Malinie zadawalam różne dziwne pytania w końcu po to mamy tych lekarzy. :)
Jak chodzi o szczepienia - ja miałam tylko od dawcy bo mąż miał żółtaczkę w dzieciństwie. O czym se zapomniał i niepotrzebnie zrobiliśmy badania. Myślę że gdybyś się zdecydowała na szczepienia to nie robili by problemu bo co im zależy dla nich to kasa

Kochana a Ty bierzesz intralipid moja lokalna gin mówiła, że jej zdaniem może by mi pomógł i encorton ale ona taka mądra jak ja po szczepieniach byłam bo przyznała się że ona by mi encortonu nie dała a bynajmniej dawki 15 mg to na pewno nie dopiero po mnie swoim pacjętką daje encorton i intralipid jeśli nie chcą szczepień i niektórym mówiła że się udało. Może to jakieś rozwiązanie

@mała79 co z badaniami męża? Podziel się info może coś doradzimy u nas też swojego czasu nie za dobrze było z wynikami

@basiawol ja chodziłam do prof Malinowskiego nic nie badałam na własną rękę prof decydował ją tylko płaciłam haha. To immunolog ginekolog endokrynolog i ktoś tam jeszcze ale już nie pamiętam kto ma dużo specjalizacji
wstawiam wyniki męża może coś poradzicie :-)

Załączniki

• wynik.pdf
    206,7 KB · Wyświetleń: 65
Kochana ale te wyniki nie są złe mąż ma trochę za wysoki ph może to świadczyć o zapaleniu , baktertie ale to do wyleczenia czy mąż był u urologa- androloga?mój m miał zapalenie gruczołu krokowego 2 tygodnie zwykły antybiotyk i piękne wyniki brał jeszcze profertil . Jeśli chodzi o morfologię 2 % u nas wśród znajomych może 10 kolegów miało taka morfologia i każdy ma dziecko. Teraz niestety często jest problem u młodych z płodnościa lub donoszeniem. Choroba 21 wieku

Kochana ale te wyniki nie są złe mąż ma trochę za wysoki ph może to świadczyć o zapaleniu , baktertie ale to do wyleczenia czy mąż był u urologa- androloga?mój m miał zapalenie gruczołu krokowego 2 tygodnie zwykły antybiotyk i piękne wyniki brał jeszcze profertil . Jeśli chodzi o morfologię 2 % u nas wśród znajomych może 10 kolegów miało taka morfologia i każdy ma dziecko. Teraz niestety często jest problem u młodych z płodnościa lub donoszeniem. Choroba 21 wieku
no właśnie jeszcze nie byliśmy w przyszłym tygoniu pewnie będziemy to coś mu może zapiszą i porodza trza będzie kupic ten profertil bo on ateraz był na witaminach tylko innych (tańszych) a to cholerstwo strasznie drogie. mielismy miec w tym cyklu to iui ale jak ma jakieś zapalenie to pewnie nie można nie wiem nie znam się....

@ovli22 a moze to i lepiej, ze odpuszczasz. Moze wlasnie wtedy sie uda. Jak zobaczysz 2kreski to juz wiesz co robic.
Przykro sluchac o twoim samopoczuciu, jednak wiem, ze ono sie pojawia zwlaszcza wsrod tysiaca pytan czy zestawiana siebie obok innych. Jakkolwiec psychika ci doskwiera wiedz ze jestes jak najbardziej normalna i pelnowartosciowa. Jestes jedyna w swoim rodzaju i bardzo pozytywnie wyjatkowa. Mam nadzieje, ze maluszki juz na ciebie czychaja i szybko zagniezdza sie w brzuchu. A moze tak blizniaki na raz? Jestes bardzo dzielna kobieto [emoji8]

I moze sprawdz prolaktyne jak z @ masz problem

reklama
Do góry