reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 bedziesz mieć zatem częste wizyty kontrolne może co 2 tyg. Żadna z nas niestety nie ma gwarancji na to ze kolejna ciąża bedzie szczesliwa. Jednak walczymy :)
Masz min 3 miesiące na zrobienie badań a to sporo czasu. Daj sobie tez prawo do żałoby.
Jestem myślami z Tobą.

reklama
@Oczekujaca123 bardzo Ci współczuję tragedii która Cię spotkała.
Przyczyny przedwczesnego porodu to najczęściej infekcje lub niewydolność szyjki. Dowiedz się może szpital jednak pobrał wymaz. Bo przy porodzie mogli podać antybiotyk i juz nie wyjdzie.
Moja siostra miała przedwczesny poród z powodu nagłej niewydolności szyjki. Szyjka na początku ciąży była ok 2.5 cm czyli zupełnie krótka podawali luteine dopochwowa niby się wydłużyla do ponad 3 ale nic nie zrobili kazali się oszczędzać i obserwować i poród nastąpił nagle.
Taka najpewniejsza metoda żeby tego uniknąć jest operacyjne wszycie taśmy TAC przez brzusznej przed ciążą bo szew czy pessar nie dają owszem zabezpieczają ale nie aż tak.

@Oczekujaca123 ty się nie martw szyjką to już w tych czasach na prawdę nie jest taki duży problem. Jest ten szew na szyjce jest krążek na szyjkę pesar i w ostateczności można założyć taśmę operacyjnie.
Tasmy z dostepu brzusznego zaklada prof Krasomski w Lodzi, natomiast laparoskopowo zaklada prof Dębski w Warszawie.Poczytaj sobie o tym na prawdę doradzam dobrego ginekologa który ci pomoże doradzi badania i co robić jeśli to faktycznie niewydolność szyjki

@Oczekujaca123 bardzo Ci współczuję tragedii która Cię spotkała.
Przyczyny przedwczesnego porodu to najczęściej infekcje lub niewydolność szyjki. Dowiedz się może szpital jednak pobrał wymaz. Bo przy porodzie mogli podać antybiotyk i juz nie wyjdzie.
Moja siostra miała przedwczesny poród z powodu nagłej niewydolności szyjki. Szyjka na początku ciąży była ok 2.5 cm czyli zupełnie krótka podawali luteine dopochwowa niby się wydłużyla do ponad 3 ale nic nie zrobili kazali się oszczędzać i obserwować i poród nastąpił nagle.
Taka najpewniejsza metoda żeby tego uniknąć jest operacyjne wszycie taśmy TAC przez brzusznej przed ciążą bo szew czy pessar nie dają owszem zabezpieczają ale nie aż tak.
No to juz wiem czemu nie pobrali wymazu. Bo jaj odeszły mi wody (czwartek) bylo ryzyko że dostanę zakażenia bo mialy nieodpowiedni kolor i od razu zaczęli podawać mi antybiotyk wiec może to juz nie miałoby sensu. Nie wiem :(
Boję się że coś zawalili choć wydawali się konkretni ;(

reklama
@Oczekujaca123 moja droga strasznie ci wdpolczuje. Wism co przeszlas , rowniez stracilam synka na tym etspie. Na mleko bralam tabletki pokarm szubko zniknal a ja wypieralam z mysli ze nke karmie maluzzka .do kolejnej ciazy pdczekalam 2lata nie chcialam wczesniej. Czy badania mialam nie wiem to maz byl moim mozgiem wtedy ja nic nie dozumialam co kto do mnie mowi teraz wracajac myslami mam czarna luke jakby film mi sie urwal.

Do góry