reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 lekarze czesto rutynowo prowadza ciaze. Dlatego sama w ciazy robilam wymazy co 2-3 tygodnie, bo mam endometrioze i ciagle nawracajace stany zapalne. Ponadto bralam z polecenia triwagin profilaktycznie 1x1 przez 7dni, potem tydzien przerwy i znowu. To probiotyk ginekologiczny, ktory sie lyka. Tez bylam do niego sceptycznie nastawiona, ale zadzialal. Pilam duzo kiszonek, podmywalam sie tylko szarym mydlem, bralam tylko prysznic, unikalam basenow. To byla moja kontrola. Zaden lekarz nad tym nie czuwal.
Z badan na sprawdzenie czy niewydolnosc szyjki byla tym spowodowana, to wymazy na chlamydie, mykoplasme, ureoplasme, posiew bakteryjny i grzybiczy, mozesz tez zrobic na niserie, ale nie wiem, czy to ma znaczenie dla ciazy. Potem tu juz badania ciezszego kalibru. A badalas cytomegalowirus albo parwowirusy. To odnosnie zmiany koloru wod plodowych. Ja te nadania mialam raz na kwartal plus toksoplazmoza, rozyczka.

Mlekiem sie nie martw. Jesli juz popros lekarza o leki wstrzymujace laktacje. Moga ci podac. Wazne jest to, bys przezyla strate i mogla znow sprobowac zawalczyc o maluszka

@Hope24 witaj. Moze i twoj organizm bedzie odrzucal ciaze, jednak mozna sprobowac go oszukac. Kilka postow wyzej dziewczyna wkleila link, gdzie mozesz spojrzec na liste badan jakie wiekszosc z nas zrobila i udalo sie doczekac naszych malych cudow

reklama
@Oczekujaca123 a czy któryś z lekarzy sugerował zrobienie histeroskopii? Słyszałam, że takie wysokie straty mogą być związane z wadami macicy. Przed wysoką ciążą się ich nie wykrywa, bo w zwykłym usg nie widać, a w trakcie ciąży dziecko rośnie i w pewnym momencie nie ma już na to miejsca.
Lekarze sugerują co było przyczyną, ze szyjka nie wytrzymała?
Nikt nie sugerował.
Ciągle słyszałam tylko że szyjka słaba, a tego nie da się wykryć wczesniej lub właśnie infekcja ale to też jesy ciężkie do wykrycia bo to mogło być cokolwiek....
Czytałam o tej histeroskopii , tylkko nie wiem kiedy dobrze byłoby to wykonać.. bardziej myslalam o tym zeby zrobic to przed staraniem o następną ciaze no we wrześniu zeby zobaczyc czy po tym czyszczeniu wszystko ok

@Oczekujaca123 wynik histopatologiczne mozesz odebrac ze szpitala ok 3 tygodnie pd porodu w każdym przypadku je wysyłają do badania popytaj o to. Jak przestaniesz krwawić zrób wymaz z pochwy na bakterie tlenowe i beztlenowe , czystosc pochwy, na mykoplazme ureoplazme i chlamidię i możesz zrobić sobie cytologię.

@Hope24 witaj
A jakie badanie prócz trombofili miałaś robione? Przeciwciała jakieś? Ana ? co ci w nich wyszło bo nie będziemy wiedziały czy my przy takich wynikach brałyśmy encorton i w jakich dawkach? Generalnie większość tu ciąż donoszonych to encorton, heparyne, acard no i szczepienia u niektórych ,acofill.
Pytalam , podobno nic nie było wysłane... wiec nie wiem ;/

@Oczekujaca123 wynik histopatologiczne mozesz odebrac ze szpitala ok 3 tygodnie pd porodu w każdym przypadku je wysyłają do badania popytaj o to. Jak przestaniesz krwawić zrób wymaz z pochwy na bakterie tlenowe i beztlenowe , czystosc pochwy, na mykoplazme ureoplazme i chlamidię i możesz zrobić sobie cytologię.

@Hope24 witaj
A jakie badanie prócz trombofili miałaś robione? Przeciwciała jakieś? Ana ? co ci w nich wyszło bo nie będziemy wiedziały czy my przy takich wynikach brałyśmy encorton i w jakich dawkach? Generalnie większość tu ciąż donoszonych to encorton, heparyne, acard no i szczepienia u niektórych ,acofill.

Robilam

Załączniki

• 20180523_110527.jpg
    20180523_110527.jpg
    901,2 KB · Wyświetleń: 75
  • 20180425_113742.jpg
    20180425_113742.jpg
    964,5 KB · Wyświetleń: 66
Pytalam , podobno nic nie było wysłane... wiec nie wiem ;/
Hmmm ciekawe szkoda, że nie wysłali bo jeśli miałaś stan zapalny to było by w opisie. Mimo ,że chwalisz szpital to zmaścili temat troszkę pozbawili Cię możliwości poznania przyczyny u mnie co prawda z histopadu nic nie wynikało ale przynajmniej wiedziałam że to nie stan zapalny , bakterie .. Swoja droga myślałam ze szpitale maja obowiązek wysłania

Ostatnia edycja:
Hmmm ciekawe szkoda, że nie wysłali bo jeśli miałaś stan zapalny to było by w opisie. Mimo ,że chwalisz szpital to zmaścili temat troszkę pozbawili Cię możliwości poznania przyczyny u mnie co prawda z histopadu nic nie wynikało ale przynajmniej wiedziałam że to nie stan zapalny , bakterie .. Swoja droga myślałam ze szpitale maja obowiązek wysłania łożyska do badania.

@Hope24 to wyniki ana2? A robiłaś 3 ? cofam pytanie już widzę
Kurde nie wiem czy mają obowiązek teraz się martwię że coś źle zrobili;(

Sama juz nie wiem co myśleć jeszcze bardziej się nakrecilam ze drugim razem będzie to samo... ;(

Kurde nie wiem czy mają obowiązek teraz się martwię że coś źle zrobili;(

Sama juz nie wiem co myśleć jeszcze bardziej się nakrecilam ze drugim razem będzie to samo... ;(
Nie martw się jeśli nic nie wysłali to już nic nie zrobisz masz dość na głowie żeby jeszcze tym się przejmować... Na spokojnie zrób sobie te badania po połogu. Jak @marshia pisała histeroskopie też bym zrobiła na twoim miejscu to musisz zrobić w pierwszej połowie cyklu do owulacji także w tym wypadku musisz też czekać na normalną miesiączkę. Może znajdź jakiegoś dobrego ginekologa to ci doradzi jakie jeszcze badania możesz wykonać.

@Oczekujaca123, jak się przebadasz, bedziesz wiedziala czy macica prawidlowo zbudowana, nie będzie bakterii itd, bedzie szew, bedziesz to kontrolować, to będzie wszystko dobrze.
Miałas sprawdzaną szyjkę zanim się to stalo? Bo się zastanawiam czy tak nagle puscila czy stopniowo?

Nie wiem czy cie to uspokoi, ale poronienia nawracajace trochę inaczej wyglądają. Chyba tu żadna z nas nie miała poronienia przez niewydolnosc szyjki.

@Oczekujaca123, jak się przebadasz, bedziesz wiedziala czy macica prawidlowo zbudowana, nie będzie bakterii itd, bedzie szew, bedziesz to kontrolować, to będzie wszystko dobrze.
Miałas sprawdzaną szyjkę zanim się to stalo? Bo się zastanawiam czy tak nagle puscila czy stopniowo?

Nie wiem czy cie to uspokoi, ale poronienia nawracajace trochę inaczej wyglądają. Chyba tu żadna z nas nie miała poronienia przez niewydolnosc szyjki.
Kasiu to ja skierowała tutaj @Oczekujaca123 bo liczyłam na to że nasza kochana @Porzeczka1234 może być dla niej wsparciem i dowodem na to że macierzyństwo jeszcze przed nią :-*

reklama

Tylko jak tak czytam to z tą szyjka to duży problem, szew czesto nie wytrzymuje i nie udaje się mimo wszystko utrzymać ciazy... mialam badanie ale tylko takie na fotelu. Szyjka była.ok.. dopochwowow nie.mialam..podobno mogło to nastapic nagle

Do góry