reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jesli chodzi o infekcje, to kiedys czytalam, ze odpowiednia flora bakteryjna pomaga. I w pierwszej ciazy bralam przez 2i3 trymestr probiotyki i nic mi sie nie przypaletalo. Nie wiem czy ta teoria to tylko teoria,czy tez prawda, musialabys poczytac cos na ten temat.
Wszystkie rady sobie notuje i na pewno będę je konsultowac gdy tylko zaczniemy się starać

reklama
@Oczekujaca123 Ale zrobili Ci w ogóle jakieś posiewy w szpitalu? Wydaje mi się, że z tymi badaniami po połogu mogło im chodzić o wymazy na chlamydię trachomatis, ueroplasmę i mycoplasmę, ale szczerze mówiąc ja bym nie liczyła na refundację z nfz. Koszt prywatnie to ok. 300 zł. Nie dali Ci Bromergonu na zahamowanie laktacji czy nie chcesz go brać?

@Oczekujaca123 witaj kochana bardzo mi przykro byłam w tej samej sytuacji co Ty mleko, poród i trumna nie jest mi obcym tematem. Ja niestety nie potrafiłam sobie sama poradzić z tym tematem chodziłam do psychiatry następna ciąża poroniłam odczekałam 6 miesięcy. W 3 ciążę zaszłam juz po 10 miesiącach tyle zajęło mi leczenie urodziłam córeczkę. Zrob badania pozniej odczekaj ok 4 miesięce jak nie wytrzymasz 6 i staraj sie wierzę , że i Tobie się uda zobaczysz chodź wiem, że teraz trudno Ci w to uwierzyć . Ściskam cię bardzo mocno jeśli będziesz chciała pogadać pisz na priv.

@Oczekujaca123, przyjmij moje kondolencje :(

Kochana, jesli chcesz się szybko starać to uporaj się z laktacją. Troche to zajmie aż hormony po laktacji i ciąży wrocą do normy. poza tym, proszę Cię, nie licz tylko na nfz. znajdz dobrego lekarza prywatnie, on ci powie co trzeba zbadać i wtedy zobaczysz, które z badań mozesz dostac na nfz.

Mnie udało się w tydzień zatrzymać laktację, a odciągałam ponad litr mleka na dobę. Więc tak, pij szałwię, ogranicz troche inne płyny. mnie w ten sposob udało sie tylko ograniczyć laktację, ale nie zatrzymać całkowicie. Gdy doszlam do etapu jednego odciągania na dobę to pomógł mi sposob od lekarki rodzinnej: odciągnij mleko do zera (zeby nie zrobil sie zastój) owiń piersi bandażem elastycznym. Odciagnij potem dopiero jak się wypełnią lub zaczną robić grudy. Wtedy znow odciagnij i owin.

Dziewczyny pytanie do tych ,które miały pesar jak głęboko aplikuje się globulki.
Bo nie dopytałam czy musi przejść za pesar.?

Czy można robić wymaz jak się ma założony pesar.?

reklama
@Oczekujaca123, przyjmij moje kondolencje :(

Kochana, jesli chcesz się szybko starać to uporaj się z laktacją. Troche to zajmie aż hormony po laktacji i ciąży wrocą do normy. poza tym, proszę Cię, nie licz tylko na nfz. znajdz dobrego lekarza prywatnie, on ci powie co trzeba zbadać i wtedy zobaczysz, które z badań mozesz dostac na nfz.

Mnie udało się w tydzień zatrzymać laktację, a odciągałam ponad litr mleka na dobę. Więc tak, pij szałwię, ogranicz troche inne płyny. mnie w ten sposob udało sie tylko ograniczyć laktację, ale nie zatrzymać całkowicie. Gdy doszlam do etapu jednego odciągania na dobę to pomógł mi sposob od lekarki rodzinnej: odciągnij mleko do zera (zeby nie zrobil sie zastój) owiń piersi bandażem elastycznym. Odciagnij potem dopiero jak się wypełnią lub zaczną robić grudy. Wtedy znow odciagnij i owin.
Nie liczę na NFZ ale nie ukrywam że to co się da chciałam zrobić na NFZ teraz po połogu. Mam liste badań od docenta i profesora. Mowili tylko o tych badaniach co wymienila koleżanka wyzej. Raczej zakladaja ze to hyla wina szyjki. Wynazu nie zrobili bo mieli zribic jak liczyli ze uda sie szew zalozyc ale poten zaczal sie porod i w sumie nie zribili :( posiew kialam 4 tyg temu u swojego gin i bylo ok...
Kolejne przygotowania do ciazy i cała ciaze raczej będę chodziła do tego docenta ktory jest ordynatorem lub do lekarki ktora odbierala moj poród już prywatnie. Ale jeśli ktoś poleci tez kogoś godnego to spróbuje bo do tej dwójki ciężko się dostać

Do góry