reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Co do szczepień to temat trudny. Wg mnie trzeba poznać za i przeciw szczepienia oraz za i przeciw nieszczepienia.i samemu decydować...nie krytykujac tych co wybrali inaczej. Kolezanka z mthfr przestala szczepic po obserwacji reakcji organizmu dziecka.

u nas jeszce jak nie wiedzialam o mutacjach wystapil po szczepieniu nop- maly mial obrzek na nodze na szczescie wszystko sie dobrze skoncvzylo ale nie ryzykowlabym juz drugi raz teraz nei pozwolilabym na podanie wit k ani na zadne szczepienia. Udało sie maly zdrowy i wszystko ok ale teraz jak moj gen sie uaktywnil nie odwazylabym sie szczepic

@matydla23 Twoja decyzjja ja juz nie zaryzykowalabym wiecej. Najgorsze jest to ze mojej kolezance podali bez pytania wit k i zaszczepili na gruźlice. MASAKRA bez zgody matki

To co najlepiej bic zeby nie zaburzac tego wchaniania?? Jakie herbaty itp?

Niektórzy piszą, ze dziecko z mutacją powinno być przygotowane do szczepień witaminą D3, C i metylowanymi B. Przepraszam, ale jak przygotować dziecko do BCG i WZW B w pierwszej dobie życia? Suplementacja ciążowa starczy? I jaki to jest ten właściwy poziom witamin? Trochę mi to trąci przesadyzmem.

reklama
Do góry