reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ojesu @marshia no to mamy ten sam bilans. Ja pierwszego posta wyskrobalam chyba 31maja (na watku kto po..). Od tego czasu 3 ciaze na minusie, na koncie puuustki bo ivf wyzarlo, jedyne co uroslo to moje zadluzenie i garb od roboty :p no i pozwiedzalam kilka kolejnych poczekalni w oczekiwaniu na wizyty... to my ponarzekaly... kochana, trzeba dalej zaciskac poslady i jedziemy z koksem :*

reklama
@marshia Kochana trzymam kciuki aby się udało.
@bertha Powodzenia
kochana.
@dżoasia Za ciebie również kciuki.
@Auri_a Po wekeendzie poszukam specjalisty. Choć rozmawiałam z profesorem na temat zespołu af. Powiedział,że nic więcej nie dodadzą.
Mam brać fraxi 0,6 i acard 150.
Na kolejnej wizycie będą ponownie
powtarzane badania .

Dzisiaj poczułam szczęście nie chciała bym aby ten zespół bądź trombofilia coś namieszały.
Muszę skontrolować też to tsh.

Ostatnia edycja:
@marshia głowa do góry. Wszystkie tutaj bardzo mocno Ci kibicujemy.... Ja wierzę że i Ty pochwalić nam się pozytywnym teściem który zostanie z Tobą na długie 9 miesięcy :-* a forum.... Przemilcze :-*

@Porzeczka1234 Zosieńka jest cudna ale wiesz to :-) ja nie mogę uwierzyć że czas tak szybko leci....

Misia ma 8,5 miesiąca i sama siada... A matka wariatka przeżywa że musi ją oddać do żłobka.

@bertha trzymam kciuki.

@nafoczka biedactwo!!!! Jak wszystkich doprowadzilas do stanu uzywalnosci to teraz Ciebie coś łapie :-( trzymaj się!!!!

@dżoasia wierzę że i u Ciebie będzie happy end

@magda1208 cudowne wieści [emoji170] [emoji171] [emoji172] [emoji173]

Dziewczyny ponawiam pytanie czy któraś z was ma zespół antyfosfolipidowy bo trombofilie to chyba wszystkie.
Jak to się ma do dalszego rozwoju ciąży.
Czy chodzi o kontrole krzepliwości czy coś jeszcze dochodzi bo już nie pamiętam.?
Możecie nakreślić ten problem.

Mam pytanie czasami boli mnie w okolicy pępka i w miejscach po zastrzykach.?

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 u mnie po staremu. W pt wizyta wiec trochę stresik. Miałaś rację pisząc kiedyś ze z biegiem ciąży nie będę taka chętna do wycieczek. Internety podają ze po 12 tyg mija senność mi właśnie przyszła i zmęczenie.
@marshia ja sobie czytam starą część forum dużo tam dobrej diagnostyki pojawiają się też nazwiska lekarzy o których teraz nie słychać np Dubrawski Milewicz
Ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza na jedno ze znanych nazwisk bo dla mnie tylko jest sens iść tam gdzie wielu się udało.
Ja wierzę że Ci się uda i każdej z Was ale jak się podejdzie z dobrym leczeniem i pełna diagnostyka. Czemu Malina nie uznaje badań? Bo to ze w 2016 czegoś nie miałam nie znaczy ze nie mam teraz.
@bertha życzę żeby wszystko się udało tak jak marzysz!
@magda1208 innych leków na zespół nie ma. Warto nie prowadzić trybu wyłącznie leżącego bo chodzenie pobudza krążenie
Odnośnie zastrzyków to pieką i już.

@Porzeczka1234 u mnie po staremu. W pt wizyta wiec trochę stresik. Miałaś rację pisząc kiedyś ze z biegiem ciąży nie będę taka chętna do wycieczek. Internety podają ze po 12 tyg mija senność mi właśnie przyszła i zmęczenie.
@marshia ja sobie czytam starą część forum dużo tam dobrej diagnostyki pojawiają się też nazwiska lekarzy o których teraz nie słychać np Dubrawski Milewicz
Ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza na jedno ze znanych nazwisk bo dla mnie tylko jest sens iść tam gdzie wielu się udało.
Ja wierzę że Ci się uda i każdej z Was ale jak się podejdzie z dobrym leczeniem i pełna diagnostyka. Czemu Malina nie uznaje badań? Bo to ze w 2016 czegoś nie miałam nie znaczy ze nie mam teraz.
@bertha życzę żeby wszystko się udało tak jak marzysz!
@magda1208 innych leków na zespół nie ma. Warto nie prowadzić trybu wyłącznie leżącego bo chodzenie pobudza krążenie
Odnośnie zastrzyków to pieką i już.

Tylko, że mnie boli nie po zastrzyku tylko wieczorami i to w okolicach pępka i w miejscach gdzie robiłam zastrzyki.

Madziu pewnie ci sie robią zrosty. Ja na udach tak mialam. Jeszcze po ciazy jakis czas bolalo. To takie jakby guzy masz?

Ostatnia edycja:
reklama
@magda1208 gratuluje cudnych wiesci. Nie mysl juz tak o dolegliwosciach bedzie ich jeszcze duzo. I nie przykladaj tak wagi do tego, ze jestes ciezkim przypadkiem, nawet jak lekarze tak mowia. Duzo siedzi w glowie. Mysl pozytywnie i ciesz sie tym pieknym stanem, bo nie wiadomo, czy bedzie kolejna szansa. A to niewiarygodnie piekny stan. Aps jest po prostu do kontroli. Sprawdzasz przeciwciala i kontrolujesz jak szybko rosna ddimery. Niestety poza kontrola i regularnie przyjmowana heparyna i ruchem nic wiecej nie mozesz zrobic. Ruch to istotny czynnik przy aps i trabofilii. @susana miala laidena, a teraz cudna corcie. Susa jak czytasz nas jeszcze pochwal sie pannica. Z tym sie zyje i rodzi zdrowe dzieci. Wiec spinamy poslady cyc do przodu i rozkoszujemy sie brzuszkiem

@bertha [emoji307][emoji178][emoji738] za c[emoji703]u[emoji703]d

@dżoasia nic madrego ci nie napisze, poza tym by nie odpuszczac naturalnej pieknej milosci zblizenia, bo cuda sa czascia zycia [emoji8]

@marshia mysle, ze forum ma wakacje. Czytam was w wolnym czasie i kibicuje. Troche mam malo czasu na pisanie. Forum nie moze umrzec, bo chce jeszcze jedna walke stoczyc. Urosla we mnie zachlannosc. Tylko jeszcze troche czasu potrzebuje

@agatush jestesmy i piszemy...rzadko, ale jestesmy, wiec zyjemy... a forum z nami

@Porzeczka1234 jestes niezawodna kobieto [emoji1] Bog ci w dzieciach wynagrodzi

@Auri_a [emoji178]

@nafoczka wypoczynku i zdrowka. Kto sie o ciebie zatroszczy?

@Maciejka78 urodzisz piekna corcie, poradzisz. Nie mysl o tym to sie po prostu wydarzy. Sciskam...szybkiego porodu [emoji703][emoji253][emoji177]

Dziewczynki w ciazy cierpliwosci i sily w upalne dni, starajacym cierpliwosci, rozwagi i wytrwalosci, mamusiom cierpliwosci, radosci i oddania pociechom,
Jestesmy wspanialymi kobietami, nie zagubmy naszego heroizmu wsrod tysiecy spraw i trosk codziennosci [emoji123][emoji41][emoji92]

Do góry