reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, czy któraś z Was szczepila się podczas starań i naszych immunologicznych problemów na takie 'normalne' choroby? Czy to ma wplyw na tą naszą nieszczęsna immunologie? Chodzi mi o to, czy jaj sie teraz zaszczepie to normalnie będę mogła miec szczepienia z limfocytow czy trzeba iles odczekac?
Przechodzilismy dzisiaj przez las, doslownie 10min i 3 kleszcze! Ostatnio szczepilam synka na odkleszczowe zapalenie mózgu, sama się nie zaszczepilam, bo tyle innych problemów i proszę :((( oczywiscie zaczynam juz schizować :(

reklama
@anna_kat ja miałam szczepienia przeciw żółtaczce. Dwie dawki. Szczepienia zawsze złe znoszę i tak było tym razem.... wiec nie wiem czy to, ze jestem w trakcie szczepień limfocytami pogorszyło coś. Co miesiąc biorę tez zastrzyk z witaminy b12 i pielęgniarka która mi go robi chciała abym wzięła zaświadczenia z przychodni w której dostaje szczepienia limfocytami, ze mogę brać te zastrzyki z b12 :/ oczywiście po takie zaświadczenia nie poszłam ( nie będę płacić za wizytę żeby takie zaświadczenie dostać ;)) i po prostu chodzę na zastrzyk z b12 w inne miejsce w którym nie wiedza o moich szczepieniach limfocytami.
Innych szczepień nie robiłam i nie planuje póki co....

Hej dziewczyny jestem tu nowa. Może po krótce opowiem wam moją historię. Jestem po 4 poronieniach. Wszytskie do 10 tygodnia . Mialam badania gemetyczne- mutacja mthfr. I mnóstwo badan immunologicznych, tarczyce itp itd. Reszta w normie. Jestem w tym momencie w 6 tyg+6 dni. Na lekach: 3x200 Luteiny, 3x4 Duphastonu, Estrofem 3x1, Neoparin 80, Encorton 1x, Aspirin Cardio 100, kwas foliowy 5 mg, Femibion. Od kilku dni mam plamienie ciemnobrazowe. Dzwoniłam do lekarza , jutro msm wizytę i juz zaczynam wariowac, bo spodziewam sie najgorszego... poprzednie ciąże zakończyły sie w sumie bezobjawowo. Nie mialam żadnych plamień itp. Dowiedywalam sie na kolejnym Usg ... moze któraś z Was miała podobnie i wszytsko było ok? Potrzebuje jakiegos pocieszenia, bo chyba zwariuję....

@Koralowa30 Witaj! Niestety nie ma złotego środka skąd pojawiają się plamienia. Mogą być z ilości leków jakie stosujesz - przeciwzakrzepowych, może być z jakiegoś krwiaczka, może pojawiać się łożysko i być bardzo ukrwione a może być póki co w takim miejscu że daje taki objaw, może być zupełnie z niczego :)

Witaj @Koralowa30. Przykro mi, ze 4 straty za Tobą :(. Badalas zarodki może i masz wiedzę czy były wady? Za każdym razem doczekalas zarodka i serduszka? Co dokładnie wyszło w badaniach immunologicznych? I czy ze wzgledu na mutację w poprzednich ciazach miałaś heparynę, acard, encorton? Czy dopiero ta ciąża jest na lekach?
@Asiula11111 jak u Ciebie?
@dżoasia kiedy zaczynasz kolejną procedurę?
@magda1208 jak samopoczucie?
@marzycielka81 jak się trzymasz?

@marshia Badalam ostatni zarodek. Trisomia 22.
Pierwsze poronienie w 5 tyg. Bardzo szybko wszystko sie wydarzylo. Jak trafilam do szpitala to w usg byly juz widoczne resztki.
Drugie poronienie puste jajo plodowe
Trzecie poronienie 11/8 tyg. Brak akcji serca. W 6 tyg byla widoczna.
Czwarte poronienie 8 tyg. Serce przestalo bic... i właśnie po 4 ciazy badania genetyczne -trisomia 22. W tej ciąży mialam również cukrzyce ciążową.
Pierwsze dwie ciaze bez leków. 3 i 4 z luteina, Clexanem 40 i kwasem foliowym 5 mg.
Badania które mialam robione :
antykoagulant tocznia, zespol antyfosfolipidowy, tarczyce, DHea, estradiol, prolaktyne, LH, testosteron, hormon anty-Mullerian, SHBG, test obciążenia prolaktyna, celiakie, przeciwciala przeciwjadroweANA, przeciwciala przeciw kardiolipinie, przeciw beta2glikoproteinie, przeciwciala przeciwplamnikowe, ocena cytokin i wspolczynnika th1/th2- wszystkie wyniki dobre. Przed aktualną ciążą szczepilam sie również na grypę-zalecenie lekarza z kliniki niepłodności.

@Koralowa30 a te ciaze to naturalne czy z IVF? Ten estrofem mi to zasugerował i teraz piszesz o klinice. Kariotypy macie pewnie zbadane?
Trzymam kciuki, żeby te plamienia to była drobnostka jakaś.

Hej dziewczyny jestem tu nowa. Może po krótce opowiem wam moją historię. Jestem po 4 poronieniach. Wszytskie do 10 tygodnia . Mialam badania gemetyczne- mutacja mthfr. I mnóstwo badan immunologicznych, tarczyce itp itd. Reszta w normie. Jestem w tym momencie w 6 tyg+6 dni. Na lekach: 3x200 Luteiny, 3x4 Duphastonu, Estrofem 3x1, Neoparin 80, Encorton 1x, Aspirin Cardio 100, kwas foliowy 5 mg, Femibion. Od kilku dni mam plamienie ciemnobrazowe. Dzwoniłam do lekarza , jutro msm wizytę i juz zaczynam wariowac, bo spodziewam sie najgorszego... poprzednie ciąże zakończyły sie w sumie bezobjawowo. Nie mialam żadnych plamień itp. Dowiedywalam sie na kolejnym Usg ... moze któraś z Was miała podobnie i wszytsko było ok? Potrzebuje jakiegos pocieszenia, bo chyba zwariuję....
Czytam o tobie prawie jak o sobie. Przykro mi :( mase badań miałas. A insulinę sprawdzalas? Ooo szczepienie na grupę tez mi lekarz sugerowal.
Trzymam kciuki za to żeby to nie było nic złego choć i tak zapewne długa droga przed wami

Ps a ja nadal "slomiana wdowa".,jutro pewnie cokolwiek powiedzą

@marshia ja teraz czekam na @ i na ostatnie szczepienie. Szczepienie 7 czerwca a @ na dniach, chociaz caly czas naiwnie wierze, ze nie przylezie... w polowie cyklu wizyta w klinice, zobaczymy co w trawie piszczy i moze pod koniec czerwca zaczne klucie. Wiec ewentualny punkt kulminacyjny w lipcu dopiero... a ty jak sie masz? Co tam rozkminiasz? Dietujesz sie czy juz koniec pudeleczek?:)
@nafoczka czekamy na dobre wiesci :*

reklama
Czytam o tobie prawie jak o sobie. Przykro mi :( mase badań miałas. A insulinę sprawdzalas? Ooo szczepienie na grupę tez mi lekarz sugerowal.
Trzymam kciuki za to żeby to nie było nic złego choć i tak zapewne długa droga przed wami

Ps a ja nadal "slomiana wdowa".,jutro pewnie cokolwiek powiedzą
Tak, insulinę też miałam. W normie oczywiście ☺

Do góry