reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka, dziękuję, że pytasz o Mamę...;) Lepiej, aczkolwiek do końca spokojni nie jesteśmy, bo wyszły sprzeczne wyniki, jedne badania mówią, że coś jest na rzeczy, inne, że wszystko ok, i póki co tej wersji się trzymamy, ale znając moją Mamę na pewno będzie drążyć dalej, więc wciąż czekamy i się modlimy....
Trzymam kciuki za jutrzejsze USG,a który to tydzień? jak się czujesz?

reklama
Rzeczywiście lepiej by było gdyby trzymać się wersji, że nic u mamy nie wyszło. Trzymam kciuki by tak było &&&&&

U mnie to 6t2d ale ciąża młodsza ze dwa dni chyba. Matko, drugi raz w życiu nie wiem. Czuję się dobrze, bolą mnie piersi i sutki mam wrażliwe, brzuch również pobolewa. Oczywiście ciągle chce mu się spać. Korzystam ile mogę z M,bo ma urlop to 7 stycznia. Nawet nie poddajemy się w walce o akceptację taty w nocy. Franek piszczy i mnie woła, ale M się nie poddaje, ja też. Teraz znowu Franek zabkuje i w nocy jest bardzo ciężko.

Oj to na pewno jesteś niewyspana, korzystaj z M póki mozesz;)
Biedny Franio, oby ząbki szybko mu wyszły i było już git ;) Trzymam kciukasy! &&&&&&&
p.s. daj koniecznie znać po USG! :)

Kruszka to i ja trzymam kciuki.
Apolinko chciałabym na wiosnę startować, raczej zdecyduję się na szczepionki i inseminację lub invitro. Wcześniej czeka mnie histerospopia, ale termin mi się wysypał, ponieważ lekarz który obiecał mi skierowanie nie ma wolnych terminów w styczniu. Mocno trzymam kciuki za Twoje staranka, w końcu musi się nam udać i tego się trzymajmy!!!
Iris na każdym kroku przekonuję się, że nikt kto nie przeszedł tego co my, nie jest w stanie zrozumieć co znaczy ciąża zagrożona.
Byłam na balu sylwestrowym, na którym bawiło się w najlepsze kilka ciężarnych kobiet, a ja modlę się żeby utrzymać ciążę choćby leżąc cały czas:-(
Pozdrowienia dla Wszystkich!

Ostatnia edycja:
Kaira, jestem i podczytuję was w miarę regularnie. U nas ogólnie w porządku, drobne problemy są ale nic poważnego. Moja Ewunia ma asymetrię ułożeniową, upodobała sobie jedną stronę od urodzenia i główka trochę się spłaszczyła z jednej strony, podobno to się wyrówna gdy zacznie siadać, póki co podkładam pieluszki, zachęcam do odwracania główki w drugą stronę, nie ma z tym problemu ale jednak jak śpi to próbuje głowę wciąż przekręcać na prawo.. poza tym mamy też lekką dysplazję bioderka spowodowaną miednicowym ułożeniem w ciąży.. jest już ogromna poprawa i mam nadzieję że niedługo już będzie całkiem ok:)
Kibicuję wszystkim brzuszkom i starającym się!!
A co u Karoli????
A to moja Myszka - skończyła już 3 miesiące:)

Załączniki

• 1420231964840.jpg
    1420231964840.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 61
  • 1420232019301.jpg
    1420232019301.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 63
Iris to fajna ta Twoja teściowa hehe, tak jak mój mąż który stwierdził jak byłam w ciąży że przecież mogę 5 kg ziemniaków wyjąć z samochodu....:baffled:

Alusiu mnie też swędziało cholernie, brzuch bardzo, a któregos dnia po drapaniu pojawiły mi się na brzuchu bąble i heja do szpitala z podejrzeniem cholestazy. Nie potwierdziło się na szczęście ale swędzenie objęło całe ciało, nie mogłam wytrzymać. W szpitalu spędziłam parę dni, przyczyny nie znaleźli a na swędzenie dostałam Hydrokortyzon. Po 2 tygodniach samo przeszło a ja wyczytałam w necie że to mogła być ostuda ciężarnych:)

Kruszka mocne kciukasy za wizytę. Współczuję tych nerwów bo ja nadal pamiętam swoje chociaż minął prawie rok:)

Neli odezwałaś się;-) Śliczna Twoja Ewcia:-) A byłaś z nią u rehabilitanta?? Pytam bo moja Basia też miała asymetrię, układała się w rogalik, a potem z czasem jak przestała przekręcać ciałko to samą głowę przekrzywiała. I byliśmy 2 razy na rehablitacji, a w styczniu idziemy 3 raz pomimo że mam wrażenie że wszystko ustąpiło.
Ja też się pochwalę moją niunią:
DSC_0313.jpgDSC_0379.jpgDSC_0354.jpgDSC_0139.jpg

Załączniki

• DSC_0313.jpg
    DSC_0313.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 78
  • DSC_0379.jpg
    DSC_0379.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 84
  • DSC_0354.jpg
    DSC_0354.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 78