reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś wiem wiem. Ok dziewczyny mam nadzieje ze jakoś sie to ułoży

No ale faktycznie Malinowski lepszy.
Nie wiadomo czy lepszy ;) Ja jestem tez na wątku o ivf, bo u mnie nie ma innej drogi do szczęścia (7 lat starań i doopa a z pierwszej procedury 3 ciąże w ciągu niecałego roku, tylko że poroniłam) i tam mnóstwo "Paśnikowych" dzieciaczków juz jest na świecie albo w brzuchach :)

@dżoasia tylko troche moze to smieszne wystarczy że maż mnie dotknie i już jestem w ciąży tylko nie mogę jej donosić. Czy on zajmuje sie takimi przypadkami też?Dopiero zaczęłam czytać
Nie wiem czekam na badania. Zobaczymy co wyjdzie . ehhh

@dżoasia tylko troche moze to smieszne wystarczy że maż mnie dotknie i już jestem w ciąży tylko nie mogę jej donosić. Czy on zajmuje sie takimi przypadkami też?Dopiero zaczęłam czytać
Basiu. Jak tak teraz myślę, to tu dziewczyny pisały, że immunologia może namieszać do 12-16 tc. Jeśli twoje straty były wysokie to może jednak nie była to immunologia? Badaliście się pod względem genetyki? Albo dzieciaczki?
Osobiście nie kojarzę nikogo z tak wysoką stratą po ivf, gdzie problemem byłaby immunologia... Raczej genetyka niestety :/

@dżoasia straty to 12 i 15 tyg wiec podchodzi pod to chyba. No nic czekam na te wyniki. Dziewczyny i tak sie nie zdecyduje bez wszystkiego przebadanego co się da.

Jestem zła że mimo wszystko uwierzyłam że strata w 15 tyg to przypadek. Ale czasu nie wróc
@dżoasia za pierwszym razem nie badalismy genetyki teraz tak i dziecko i my czekamy na wyniki. Dziecka juz powinny być na dniach

Genetyka to razcej pierwsze tygodnie ale ja juz nic nie wiem

@dżoasia straty to 12 i 15 tyg wiec podchodzi pod to chyba. No nic czekam na te wyniki. Dziewczyny i tak sie nie zdecyduje bez wszystkiego przebadanego co się da.

Jestem zła że mimo wszystko uwierzyłam że strata w 15 tyg to przypadek. Ale czasu nie wróc
@dżoasia za pierwszym razem nie badalismy genetyki teraz tak i dziecko i my czekamy na wyniki. Dziecka juz powinny być na dniach

Genetyka to razcej pierwsze tygodnie ale ja juz nic nie wiem
Kochana zobaczysz jak będzie. U mnie straty w 4 i początkiem 6tc. Czyli sam początek. Genetyki jeszcze nie ruszam, bo na to złotym środkiem jest tylko ivf z baganiem genetycznym zarodków, ale i to nie daje 100% szans, że dziecko będzie zdrowe. Paśnik twierdzi, że reakcja mojego organizmu na ciążę była niewystarczająca, stąd szczepienia. Nowy gin mocno wierzy w duże dawki heparyny. Do tego intralipidy bo u mnie też nk wysokie i zobaczymy jak to wszystko w kupie zagra.
A ty poczekaj jeszcze na te wyniki, wtedy dużo się wyjaśni :* A jak się wahasz nad wyborem immunologa to zapisz się do obu i zobaczysz który ci podpasuje. Maliny nie znam ale Paśnik złoty gościu, już do nazywam wujkiem moich dzieci :laugh2: Jeśli masz duuuużo pytań i oczekujesz rzetelnych odpowiedzi to polecam jego właśnie. Nie wiem skąd u niego tyle cierpliwości :D

@dżoasia nawet jesli wyjdzie genetyka to i tak przebadam sie u immunologa moze na to skalda sie kilka rzeczy. Mimo ze nie widac zrostów na usg to i tak pójdę na zabieg żeby spr czy wszystko po dwoch zabiegach łyżeczkowania jest ok. Nie chce nic pominąć nawet mogłoby sie wydawać nie istotnego. Zdrowa dieta i ruch tez na pewno nei zaszkodzą. Masz racje zapisze się u paśnika i będę czekac na Przybycienia- jesli nie przekręciłam nazwiska znowu) i już.
Będzie dobrze. Ja myślę ze u mnie to wlasnei niby nie istotna rzecz a jednak i szybko to naprawie.
Skoro urodzilam zdrowe dziecko bez problemów to cos sie popsulo i trzeba naprawic, sprowadzić organizm na dobre tory.
@dżoasia a ty długo już sie leczysz u Paśnika.
Ja brałam teraz heparynę tylko czytalam ze moglam brac za male dawki jak cos.
Wlasnie czekac - jutro akcja ogródek mega porzadki. nie będe mieć siły myśleć.
Może to zabrzmi głupio ale dzięki pieniążkom z pogrzebowego i odszkodowanai będę mieć na te badania i leczenie. Wolałabym nie ale los chcial inaczej.
Ja wierzę że to naprawie i będę mieć moją niebieskooką drużynę. Wiem że moje dzieci chcą do mnie wrócic kwestia tylko kiedy będę gotowa :)

Ostatnia edycja:
@czarna_mala ja biorę e za Ciebie.... Poprosiłam w poprzedni piątek jak zawsze o "e" w najwyższej dawce bez recepty. Zawsze dostawałam Tokovit 200 i brałam 2x1. Dziś się rano zorientowałam, ze facet dał mi Tokovit 400. A od tygodnia lecę standardowo 2x1, wiec brałam dawkę 800 :o Na szczęście nie msm czasu śmigać po necie i szukać skutków przedawkowania wit e :D od jutra 1x1 :)
Trzymam za Ciebie i @mała79 kciuki :)

reklama
Kochana ciesze się ze się objawiłas ♡
@burczuś brawo ty!
Przez to "objawienie" poczułam się uduchowiona [emoji23]
@czarna_mala ja biorę e za Ciebie.... Poprosiłam w poprzedni piątek jak zawsze o "e" w najwyższej dawce bez recepty. Zawsze dostawałam Tokovit 200 i brałam 2x1. Dziś się rano zorientowałam, ze facet dał mi Tokovit 400. A od tygodnia lecę standardowo 2x1, wiec brałam dawkę 800 :o Na szczęście nie msm czasu śmigać po necie i szukać skutków przedawkowania wit e :D od jutra 1x1 :)
Trzymam za Ciebie i @mała79 kciuki :)
Ooo dziękuję, przejmuję nadwyżki Twojego Tokovitu [emoji8] podpowiesz od którego dc łykasz estrogeny żeby nie zablokować owu?

Do góry