reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny jesli byla np hipotrofia u dzidzi to w kolejnej ciazy zapisuja clexane, bo to wlasnie problem z przeplywem krwi i dokarmianiem maluszka, ale kaza tez spac na boku a nie na plecach zeby krazenie bylo lepsze ale my tu wszystkie na clexane , dolozyc spanie na boku i chyba wiecej sie nie da zrobic:* powodzenia i spokoju brzuchatkom, malym fasolinkom i najtwardszym z najtwardszych staraczkom:*

reklama
@Porzeczka1234 jeny ja to nie wyobrazam sobie straty w takim tyg. Wtedy juz mamy tyle nadziei planow, ze odebranie tego wszystkiego w jednej chwili musi byc cholernie trudne. Cudowne jest natomiast to, ze znalazlas sile do walki i masz swoje Szczescie. Love You :*
@burczuś ale mnie zmrozilo az ciary przeszly. Napiszesz cos wiecej o tej hipotrofi? Moja Mala w 30 tc na usg miala brzuszek mniejszy o tydzien i wyczytalam, ze to moze byc hipotrofia choc lekarz nie kaze sie przejmowac bo i tak nic wiecej nie da mam acard i fraxi. Matko a moze powinnam wymusic szpital na lekarzu? Jutro mam wizyte.
Maciejka spokojnie., oba czyszczenie że jeszcze jutro okaże się że Mała nadgonila. Nie denerwuj się (wiem że łatwo pisać). Na pewno gdyby było coś niepokojącego dr skierowalaby Cię do szpitala.

@Maciejka78 Kochana dla mnie też te ostatnie tygodnie były mega stresujące im wyżej tym gorzej wiem co to nie spać i czuwać czy mała się rusza przynajmniej jedną śpi :) . Hipotrofi się przyjmuje jak np brzuszek jest mniejszy o 2 tygodnie ale pamiętaj to tylko sprzęt i jeden lekarz u mnie się pomylili a ja ze strachu bałam się oddychać . Pamiętaj dla swojej księżniczki będziesz najwspanialszą mamą na świecie Ściskam bardzo mocno i całuje w brzuszek

Dziewczyny dziekuje Wam z calego serca :*
Jeszcze dzis znalazlam artykul na mama ginekolog o hipotrofi i nakrecilam sie podwojnie. Byle do jutra dac rade mam nadzieje, ze tak jak Agatka pisze jutro okaze sie, ze Mala nadrobila. Przepraszam, ze tak tylko o sobie pisze a przeciez nie tylko ja mam zgryzoty @magda1208 myslami z Toba :* a Wy Mamusie juz pare miesiecy niedospane ;)
@basiawol ja mialam delikatne przeziebienie typu smarki delikatne lamanie w kosciach

Dziewczyny to mi ulzylo ze prawie wszystkie chorujemy. Ja teraz byłam chora w 5 tyg i caly czas zastanawialalm sie czy milao to wplyw nan iepowodzenie.

@basiawol nie mialo wplywu zadnego bo jakbys miala mega zly i szkodliwy wirus to by bylo poronienie w 5 tyg. Wtedy nie ma jeszcze lozyska itd jest ochrona zarodka nic choroba do niego nie miała

@iveo lekarz tez wykluczył w sumie juz diwe rzeczy wykluczyl: przewlekle zapalenie zatok- ktore nawet sie leczy teraz- wiec wyhde z tego calkiem juz. A po drugie bakterie w pochwie .Zostala genetyka i immunologia zobaczymy. Dziewczynki nie poddaje sie- bedzie ciezko ale nie poddaje sie. Nie zamierzam

Przepraszam, ze post pod postem ale doczytywalam i pisalam na biezaco. @magda1208 bier lutka albo dupka doustnie albo doodbytniczo odstaw dowcipnie i acard moze co 2 dzien albo na kilka dni.
@nafoczka podziwiam ile masz sily w sobie mam nadzieje choc w polowie byc taka Mama :)
Maciejko kochana końcówka ciąży była dla mnie trauma bo albo się mało ruszał albo za duzo plus wszytkie choroby świata. Lekarz na koniec proponował psychologa a nie ginekologa ale luz :)
@basiawol większość z nas przewlekle tez ma opryszczke bo to gad który nie da się wyłączyć a zazwyczaj pojawia się zaraz na początku ciazy ale ponoć to tez nie ma znaczenia wiekszego

reklama
Do góry