reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Mi sie cos pomieszało bo ja bralam Clexane pare dni po owu z tym że u mnie to był np 23 dc
Brałam z własnego pomysłu

@marzycielka81 - aptt i inr to każdy każe badać, Bręborowicz też mi kazał jeśli zajdę. Teraz nie mam powodu by iść do Kubiaczyk w sumie, a dwa - najpierw w sumie muszę zajść :D

@Porzeczka1234 - dziękuję za Twoje słowa... Przyznam, że też myślę o tym, by w razie ciąży zacząć od 04, zbadać po tygodniu i wtedy zdecydować... Skoro piszecie, że tyle ciąż leci po heparynie... Sama nie wiem.

@bobasek1990 - ale już daleko <3

@bertha - a widzisz, czyli nie ma takiej zależności... hmmm...

@iveo - czyli Ty zalecałabyś mi 0,6? :D bo się już gubię :p

@Marthi zalecałabym 0.4 po pierwsze do wagi po drugie zalecen jako takich nie masz a ja mam kilka
Ja waze ok 70 kg i mam clexane 60.
Natomiast Encorton bym wziela 10 albo wcale bo jak juz mam go brac to taka dawke ktora dziala

@Marthi nic takiego nie napisalam, ze ciaze po heparynie leca. Tak twierdzi Sydor, ze jak za wczesnie sie wezmie, to moze sie tak stac. Osobiscie uwazam, ze nie heparyna jest powodem, a acard. Ostatnio ogladalam zapiski z poczatku swojej ciazy. Od 4tc plamienia, zaraz potem krwawienie. Heparyna 0,4 encortonu. Mowili, ze po zastrzyku moze bardziej leciec, nic takiego nie zauwazylam. Wprost przeciwnie po heparynie czulam sie lepiej. Od 6tc 0,6 encortonu. Zmniejszalam na 0,4 kiedy sie krwawienie nasilalo. I tak krwawilam dzien w dzien do 14tc. Pielilam ogrodek, kochalam sie z m, spacerowalam z psem. Jednak najpierw zmniejszylam acard, a po tygodniu zupelnie przestalam brac i juz do niego nie wrocilam. To, na co trzeba zwrocic uwage, to po tygodniu sprawdzasz, czy nie ma maloplytkowosci, a od 6tc spokojnie mozna 0,6. Tak mi sie wydaje. Choc ja mialam wskazanie do heparyny.

@Marthi , dr P baaardzo nie lubi clexane, uważa że wiele ciąż traci się przez to. Dr Janeczko odradzał za to acard, winiąc go za krwiaki. Ja zaczęłam z moim krwiakiem plamić, uspokoiło się, a jak wzięłam clexane, godzinę później jechałam na izbe, bo lało się ze mnie jak z kranu i to cud,że Córeczka dalej siedziała w brzuszku. Krwiak był nad nią, pod owodnią. Miał początkowo ponad 3cm, potem prawie 6. Dziecko miało wtedy ze 2cm. Bujałam się z nim 10tygodni :O ale leków nie odstawiłam. Tylko acard brałam na początku pół tabletki co drugi dzień i zwiekszałam, bo nie krwawiłam. Bałabym się chyba brać na Twoim miejscu 0,6 od razu..chudzinka jesteś.

Moim zdaniem acard 75 powinno sie brac na lepsze przeplywy jesli oczywiscie nie przyplacze sie jakis krwiak. @marshia ja mysle, ze za brak serduszka u Ciebie tak jak u mnie moga odpowiadac wlasnie problemy z przeplywamy dlatego ja bym brala w tej malej dawce jesli nie ma wskazan do wiekszej dawki. Powiem jeszcze tak na III usg prenatalnym okazalo sie, ze brzuszek jest okolo tygodnia mniejszy u malenkiej w stosunku do pozostalych pomiarow. Roznica zdaniem gina jest mala i mam sie tym nie przejmowac ale co wazne uslyszalam, ze gdybym nie brala acardu i heparyny to zdecydowanie na poprawe przeplywow bym dostala. Do rozwazenia mysle czy acard jest potrzebny dla tych z nas u ktorych zawsze bylo serduszko. To wtedy rzeczywiscie jest pytanie.

reklama
Do góry