@burczuś - no właśnie, tylko jak przeliczyć tę heparynę w stosunku do wagi? Z drugiej strony znajoma mi mówiła, że wg. najnowszych wytycznych dopiero dawka 0,6 jest ponoć lecznicza... Trudna decyzja. Jeden lekarz mówi 0,4, inny 0,6. Którego posłuchać...
Odnośnie Mamyginekolog - ja też się nie sugeruję jej wpisami już tak całkowicie. One są ciekawe, ale dość komercyjne i ogólne. Mi ewidentnie przy mutacji MTHFR rosła homocysteina, którą udało mi się zbić tylko i wyłącznie metylami (b6, b9 i b12), jak je odstawiłam na 3 tygodnie, homocysteina od razu poleciała mi do góry z 4,8 na 7,4 podajże. Także, te wytyczne PTG nie bardzo mnie interesują w tym wypadku bo widzę sama co na mnie działa.
@iveo - antykoagulant tocznia a dokładnie La1 i La2 miałam ciutkę podwyższone o 0,4 i 0,1 ale gin powiedział, że u mnie i tak i tak heparyna więc mimo iż w sumie wskazania są by powtórzyć to badanie to nie muszę bo i tak i tak ciąza musi byc na heparynie. Nie ma innej opcji. Te: ciala antykardiolipinowe i b glikoproteinowe wyszły mi ok, białko c i s też ok, APTT INR badałam tylko w ciążach i chyba też były spoko.
@Destino - ja nie byłam u Sydora
Tylko u Bręborowicza w Poznaniu. Zarówno ten lekarz jak i ta moja gin, mówiła bym od testu brała heparynę. Kurcze, strasznie trudna decyzja odnośnie tej dawki...
@Porzeczka1234 - właśnie wczoraj tak też o tym myślałam, że Malina daje wszystkim 0,6... ale jestem teraz zagubiona, sama nie wiem
@bertha - już też Marzycielce o nim wspominałam, ona zresztą raz u niego była nawet
@marshia @nafoczka @agatush - a Wy doświadczone dziewczyny, co mi radzicie kochane; Clexane 0,4 czy 0,6.
Wiem, że chyba
@kas90 i
@Funia90 jechały na 0,4 - ile wy dziewczyny ważyłyście na starcie?