reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

UWAGA! dziewczynki są problemy z działaniem forum. Dzisiaj w nocy były przeprowadzane pracę informatyczne ale dalej są jakieś błędy. Dajcie znać czy macie jakieś problemy z logowaniem, wchodzenie na wątki, wstawianie zdjęć. Buziaki :-*

reklama
Kochane u mnie szybciej się skończyło niż zaczęło.Jak zwykle ten sam scenariusz tylko teraz być może choroba zrobiła swoje i zbyt późno wdrożone leki. Muszę pomyśleć co dalej z leczeniem. Gdzie tkwi przyczyna.
Walczę dalej na dwóch frontach.

Kochane u mnie szybciej się skończyło niż zaczęło.Jak zwykle ten sam scenariusz tylko teraz być może choroba zrobiła swoje i zbyt późno wdrożone leki. Muszę pomyśleć co dalej z leczeniem. Gdzie tkwi przyczyna.
Walczę dalej na dwóch frontach.
Czekam na @.

Cieszę się z udanych ciąż.
@bea25ta Wszystkiego Najlepszego.

@magda1208 :(:(:(
Dzięki dziewczyny za odp. Ja właśnie pytam was, bo koleżanka, która też jest po podobnych przejściach co my tutaj,ale jest poza forum, urodziła dziecko i po jakimś czasie, po tym jak dziecko zaczęło reagować na szczepionki postanowiła zbadać MTHFR. No i wyszło. Tylko pytanie co teraz? Ona chyba nie będzie więcej szczepić przed obawa o autyzm.

@burczuś Dziecko ma problem z metylacja toksyn z organizmu a szprycowanie go szczepionkami to tykająca bomba. Ze tez mthfr nie jest wystarczającym dowodem... ;/ wiem,ze pod Warszawa w Piasecznie jest ośrodek,gdzie badają właśnie pod katem metylacji. Ale koleżanka ewidentnie powinna nie szczepić więcej dziecka... wiem , ze wy tutaj na forum macie odmienne zdanie na temat szczepień ale niestety taka jest prawda , ze mthfr i szczepienia to jeden z czynników ...

@olaa90 a jak ma się szczepienie do np mojej osoby mam mthfr w 1298, 677 byłam szczepiona autyzmu nie mam pytam poważnie bez złośliwości?

każde szczepienie do dla mnie stres
co mi da tą wiedza prócz stresu, że moja mała może mieć problemy w przyszłości
moja siostra też ma mthfr urodziła bez problemu nigdy nie roniła

@Porzeczka1234 ja nie mam wykształcenia medycznego , pisze tylko to co wiem. Ale na logikę może prześledzić warto jakimi szczepionkami my byłyśmy szczepione a jakimi dzieci teraz , jakim mlekiem my byłyśmy karmione a co teraz w składzie ma np mm , czym wtedy oddychalysmy a co teraz jest emitowane do środowiska. Ja np nie byłam szczepiona na ospę , a mimo to nigdy jej nie przeszłam i mój tata i moja siostra tez . Za dużo teraz się trąbi o tych szczepieniach,żeby rzeczywiście tak się na tym nie koncentrować. Napisałam wyżej , ze wiem ze macie odmienne zdanie na ten temat i nie będę tutaj fachowej wiedzy przytaczała bo jej jest aż nadto w internecie , tv itp :) a co do samego mthfr - Sacha mi powiedział , ze mthfr ma 50% Polaków i ze dopóki nie podnosi homocysteiny to ona nie ma żadnego znaczenia bo ewidentnie organizm korzysta z tego nieuszkodzonego genu . Poronienia chyba się zaczynaja jak jest ona powiązana z problemami zakrzepowymi albo jak w naszym przypadku z immunologia :)

A szczepienia to nie tylko dla nas ale i dla wszystkich Matek sytuacja w której „siedzą z dusza na ramieniu” ...

reklama
@olaa90 wiesz ja na temat mthfr naczytałam się mnóstwo ale moja siostra no nigdy nie badałam immunologii bo i po co jak urodziła zdrowe dziecko bezproblemowe ciąży ja mam dużo wątpliwości w jedna i druga stronę i absolutnie cię nie krytykuję tylko wiesz jak już ma się to bobo to człowiek nie wie co robić. Ja jestem 85 rocznik dziecko Czarnobyla powietrze chyba nie było takie super szczepionki pewnie gó...
Sydor twierdzi że mthfr to nie wskazania do heparyny i jako tako nie przyczynia się do porobień ile lekarzy tyle opinie.
Reasumując wspieram wszystkie przestraszone mamy szczepieniami przerażona mama

Do góry