reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę o co pytać mam Sachę,dzisiaj mam wizytę. Mam straszny mętlik w głowie..szczepić się nie będę bo mam jakieś przeciwciała ana :( o połączenie accofil + steryd ? Co jeszcze ewentualnie ?:(
zapytaj o intralipid, heparynę (nie wiem, czy miałaś) i jest jakaś nowa metoda - wlewy domaciczne z osocza - czy on o tym słyszał i na czym to polega, bo mi gdzies dzwonili ale nie wiem w którym kościele

reklama
@dżoasia tak,heparynę już zapisałam na kartce. Ja 2 ciąże tylko na duphastonie wiec to żadne leki. Oki zapytam o ten intralipid jeszcze , Ty miałaś wlewy z immunoglobuliny,tak?

@dżoasia - nie, kochana nie ma już na co czekać ;) Bety robiłam po 1 w dwóch różnych labach bo w sob tylko jedne było czynne w okolicy i tam pojechałam, żeby w razie "w" brać szybciej heparynkę.
Za to beta 2,39 w tym labie w którym wczoraj badałam już mi nie raz tam taka wyszła więc wiem, że jest negatywna. W 12 dpo, już by (gdybym zaszła) była wyższa ta beta...

@nafoczka - podziwiam tę energię ;) ja niby już etap "przykro mi" mam za sobą, ale wiesz jak to jest... jednak trochę boli kolejne niepowodzenie, gdzie dookoła wszyscy znajomi obecnie w ciążach (w większości na końcówkach już)... :(

@dżoasia - nie, kochana nie ma już na co czekać ;) Bety robiłam po 1 w dwóch różnych labach bo w sob tylko jedne było czynne w okolicy i tam pojechałam, żeby w razie "w" brać szybciej heparynkę.
Za to beta 2,39 w tym labie w którym wczoraj badałam już mi nie raz tam taka wyszła więc wiem, że jest negatywna. W 12 dpo, już by (gdybym zaszła) była wyższa ta beta...

@nafoczka - podziwiam tę energię ;) ja niby już etap "przykro mi" mam za sobą, ale wiesz jak to jest... jednak trochę boli kolejne niepowodzenie, gdzie dookoła wszyscy znajomi obecnie w ciążach (w większości na końcówkach już)... :(
przytulam mocno!!! wiesz u mnie to tylko i wyłącznie dlatego że mam dwójke dzieci- tak prawda! :* inaczej inaczej bym gadała :)

@olaa90 tak, miałam te wlewy w 2 ciążach ale co z tego jak 2 dni potem dostawałam krwotoku i amen
@Marthi a ty miałaś monitoringi i potwierdzona owu w tym czasie czy to twoje obserwacje? moje dzieci powstają w labo, więc mam dokładnie wszystko czarno na białym, ale te naturalsy lubią zaskakiwać, tym bardziej, że pisałaś, że poprzednio miałaś testy póóóźno pozytywne...

@burczuś , dziękuję że pytasz :) w święta sobie pozwoliłam na kilka łyżeczek nutelli i bardzo tego żałowałam kolejne dwa dni. krew z dbytu, ból niesamowity..nie tknę do końca ciąży nic co ma kakao. Twardnień mniej po zmianie magnezu na asmag forte. @iveo , polecam! Ja biorę 3-4tabsy dziennie. Marcelinka (już raczej postanowione) tradycyjnie stresuje mnie swoimi nieregularnymi ruchami, mimo że to 25tc, ale staram sie już tak nie panikować. Dwa dni temu chyba się odwróciła nogami w dół i plecami do mojego brzucha, bo czuję mega słabo i raczej tylko w pachwinach albo poniżej linii majtek. Miałam nadzieję,że dzisiejsza glukoza ją ożywi, ale na moją Gwiazdę takie cuda nie działają :p w piątek wizyta, mam nadzieję,że ładnie rośnie.
A co u Ciebie @burczuś ?
@Marthi , @dżoasia , przykro mi :(
@Totois30 , piękna beta, kciuki za dalszy rozwój!
@nafoczka ,kciuki za kreseczki, jeszcze jest wcześnie :) któraś jeszcze testuje?
@smerfik88 , gdzie jesteś?
@magda1208 , trzymam kciuki za kurs i ...nie tylko :*
@zosiak , ja po sterydzie puchłam na twarzy, teraz jak nie biorę , wyglądam znacznie lepiej..nie mogłam patrzeć na swoją buzię, wyglądała jak księżyc w pełni. Mam też gorsze owłosienie, nie wiem skąd wezmę tyle hasju na laser, bo już chyba tylko to mi zostało :D brzuch mnie nie bolał. Ja brałam metypred, on ponoć ma mniej skutków niż encorton.
Pomożecie mi zinterpretować krzywą? Wszystko w normie, tyle że po 2h cukier wyższy niż po godzinie i nie wiem czy to normalne:
0: 4,38
1h: 9,08
2h: 9,23

Ostatnia edycja:
reklama
@Marthi a Ty ana3 masz dodatnie?

Ola, ANA3 mam wszystkie ujemne.

@nafoczka - dziękuję ;* :) no tak, w pełni zrozumiałe to jest dla mnie. Fajnie, że masz już te dwa skarby ;)

@dżoasia - miałam monitoringi w ostatnich trzech czy czterech cyklach, ale ten był taki mega mega kontrolowany od A do Z, kochana , od 3 dc aż po owu :) Owu jest, wszysto sprzyja, ciałko żółte się tworzy. Teraz też badałam progesteron i on również owu potwierdził. Wynik ok. 17 wyszedł... Nie wiem co mam za blokadę teraz, bo obie wcześniejsze ciąże za jednym pyknięciem, a teraz - choć się tu nie chwaliłam to już z 5 cykl starań nieudany...

@zosiak - tak mnie ostatnio bolał, a brałam teraz tylko 5mg... Zauważyłam jednak, że jak zjem coś bardziej ciężkiego i tłustego - np. kanapkę z kabanoskiem czy np. wędzoną kiełbaską, było znacznie lepiej, niż jak jadłam np. z owsianką czy czymś lżejszym (a najgorzej jak z nabiałem - np. kanapka z serkiem).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry