reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bardzo dziękuje za wszystkie rady. Byłam u miejscowego lekarza. Mówi że podrażnienia nie mam ale bardzo wysuszone wszystko i proponuje odstawić luteinę dopochwową a brać podjęzykową. Chętnie to zrobię tylko czy ona działa tak samo? W sensie że podjezykowa czy bardziej nie zageszcza krwi? Stwierdził ze jak biore Acard i Clexane to nie mogę mieć zagęszczonej.
I jeszcze Duphaston dopisał
@bertha cień mi wyszedł 26 dzień a w poprzednich ciążach 32 dopiero
@agatush to mydło też mnie drażni chyba ziołami się będę myć
@mała79 lekarz mówił o tantum rosa ale sama nie wiem. To jest nie drażniace? Ja infekcji podobno nie mam tylko wysuszenie
Możesz spróbować mi pasuje, ona jest bardziej na uniknienie infekcji..ciesze się że wszystko dobrze i tylko postraszyło, jesteś zabezpieczona lekami po szczepieniach musi być dobrze....jestem z tobą i trzymam kciuki

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iveo gratulacje.

@Mala79 spada. Ja uwazam, ze moje amh spadlo po laparoskopii jajnikow. Spada tylko wtedy gdy masz usuwane torbiele.

Kwiatuszek dobrze, ze juz lepiej sie czujesz.

Matylda23 piekny brzuszek

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia progesteron niziuuuutko, więc to na bank @. Dziwi mnie tylko ta beta, bo to raczej za późno, żeby to była pozostałość po ovitrellu, następnym razem może wcześniej zrób progesteron? Być może była jakaś cb.. kij wie
@iveo gratuluję i trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń :) Podrażnienie na bank od luteiny. Chyba co druga tak ma. Ja zawsze miałam lutinusa i nic mi po nim nie było, teraz mi dr zapisał luteinę i w sumie spoko, bo cena fajna, ale jak mnie będzie żarło to zmieniam od razu na lutinusa. Jest jeszcze crinone w żelu jakbyś wolała, ale zarówno jedno jak i drugie pieruńsko drogie. Na podrażnienia możesz zaparzać rumianek i moczyć w nim pipkę, okłady z kefiru itp :)

@bertha a ti kiedy betowanko? Testy poszły w ruch?
@matylda23 piękny brzunio!

Dla wszystkich niewymienionych pozdrówki i buziolki ;)

Jak nie tolerujecie luteiny, to polecam progesteron besins, na opakowaniu jest napisane,że to doustne,ale można stosować dowcipnie. Polecam :) żadnego pieczenia, wygodna aplikacja.

Matylda piękny brzuszek <3 haha az mi tęskno :p

Iveo gratuluje!!! Mam ja chcesz lutke podjezykowa :)

Marylda z tego co czytalam na warku dr P to dziewczyny wlasnie pisaly ze ich ahm spadało. Ale ja sie na tym nie znam.

ViolaTor 123 ja w ciazy bralam.eutyrox 100
Luteina 2x2
Duphaston 3x1
Wit dr Erazma na zbicie homocysteiny
Kwas foliowy metylowny 800
Magnez na koncowce 4x2
Acard bralam do 15tc pptem odstawiłam
Neoparin 0,4
Witaminy dla ciężarnych z jodem
Moje tsh zawsze bylo w okolicach 1-2

@iveo - trzymam kciuki, a luteine bierzesz dopochwowo? może podrażniłaś przy aplikacji i stąd plamienia? tak bym obstawiała.
Jak długie masz w ogóle cykle?

@ViolaTor123 - ja akurat bardzo chciałam zbadać zarodek i żałuję, że nie zbadałam pierwszego (wówczas nikt mi tego nie sugerował).
Jeśli chodzi o dodatkową suplementację to: endokrynolog zalecił mi selen (Cefasel nutri 100) brałam to non stop właściwie od czerwca, obecnie tydzień temu skończyło mi się opakowanie i póki co na razie odstawiłam, wrócę najwyżej od nowego cyklu do tego suplementu, ponadto ze względu na mutację mthfr biorę metylowane b6, b9 i b12. Ponadto, witamina D (Vigantoletten 2000) + DHA.
Staram się utrzymywać dietę ograniczając mocno gluten i laktozę (mniej więcej od czerwca). Nie jest to na pewno w 100% gluten i lactose free dieta, ale staram się :)

Dziewczynki, a z takich rzeczy, które mam nadzieje kiedyś w końcu i mi się przydadzą - zastrzyk clexane trzeba robić zawsze na leżąco? Czy można np. w pozycji siedzącej lub stojącej tylko ważny jest ten kąt 90 stopni? Nigdy nie robiłam tych zastrzyków i jestem zielona w tym temacie.

reklama
Dziewczynki, a z takich rzeczy, które mam nadzieje kiedyś w końcu i mi się przydadzą - zastrzyk clexane trzeba robić zawsze na leżąco? Czy można np. w pozycji siedzącej lub stojącej tylko ważny jest ten kąt 90 stopni? Nigdy nie robiłam tych zastrzyków i jestem zielona w tym temacie.

Ja próbowałam na leżąco, dla mnie osobiście za dużo zachodu i niewygodnie. Wiec robię gdzie i jak popadnie :) na wannie, na krześle w pracy, na sofie. Na stojąco nie próbowałam, bo zawsze mam gdzie przysiąść dla wygody :)

Do góry