reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 @kas90 @matulkaa @Destino @czarna_mala
Co do starań to tak już jest, że czasami każdą z nas dopadają chwile zwątpienia jesteśmy tylko ludźmi.
Najważniejsze aby nigdy nie tracić nadziei bo szczęście przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie. Wiara i nadzieja niech nas nigdy nie opuszcza . Bardzo mądre słowa @Destino ważne jest to kogo mamy obok siebie.
@Czarna-mała Kochana głowa do góry pamiętasz moje NK.
@bertha Kochana z całego serca życzę abyś doczekała się własnego cudu.

Do dzieła zwolniło się trochę brzuszków przydała by się jakaś niespodzianka.

Ostatnia edycja:
Podczas histero sprawdzają wnętrze macicy, pobierają próbkę endoemtrium i w badaniu histopatologicznym jest badane. Laparo nie zagłada do środka macicy tylko wokoło, sprawdza czy nie ma endometriozy, zrostów.
Także to dwa różne badania i laparo już jest trochę mniej lajtowym bo masz 3 dziury w brzuchu.

Progesteron sprawdź 7 dni po owulacji badaniem krwi. Zobaczysz poziom. Masz plamienia przed @? To tez oznaki niskiego progesteronu. Ale często dostaje się progesteron profilaktycznie, np luteinę, duphaston, prolutex często przy in vitro dają.

Cudowne dzieciaczki!!!!!
A nie wiesz czy pobranie tej próbki endometrium nie jest w jakiś sposób niekorzystne dla nas? Przecież jak pobiera próbkę to tez chyba jakiś zrost się po tym robi? Dlaczego wybrałaś laparoskopie? Może tez powinnam się nad tym zastanowić. Co do progesteronu to nie mam plamien przed okresem ale fajnie ze podałaś dzień kiedy trzeba to zbadać na pewno skorzystam :)

Coś mnie tak męczyło ze gdzieś czytałam o tym prolutexie i zerknelam na ciążę zakończone sukcesem i @nofoczka przy nk 17 % stosowala prolutex. Jak znajdziesz chwilkę to moze napuszesz o co chodzi z tym prolutexem, dkaczego jest taki dobry. A jak długo brałas steryd? Obniżył Ci nk, czy nie sprawdzałaś tego?

@kas90 @Porzeczka1234 @Destino @Funia90 @matulkaa cudowności, śliczności, słodkości ♥️♥️♥️ Jak ten czas leci :/
@Lili81 a Ty swoich ciąż nie miałaś na duphastonie, luteinie? Bo prolutex to przecież progesteron. Tylko albo aż. Dka większości z nas "tylko", bo żadnej z nas sam progesteron nie pomógł. A co do Pasnika i accofilu - on daje accofil bardzo ostrożnie. Wlew domaciczny 1 razowo przed owu lub 1 razowa iniekcja 2 dni po owu. Ciąży na nim raczej u Oasnika nie poprowadzisz.

@Lili81 to właśnie Przybycień nie owija w bawełnę i wali prosto z mostu. Ja wolę takie podejście i za to go cenię. Nie obiecywał, że się uda na 100% i że będzie to łatwe. Pewnie niejedna usłyszała od niego, że podczas naszej walki trzeba mieć cyt. "twardą dupę". I nie raz, nie dwa może się nie udać. Ale też jak rzadko który lekarz potrafi cieszyć się ze "swoich dzieci".
Przed ciążą zbijałam prolaktynę dostinexem, ale moim głównym leczeniem były szczepienia. Poza tym cały czas brałam acard, lek na niedoczynność, witaminy, kwas foliowy, oraz co moim zdaniem też ważne, schudłam przed ciążą 20 kilo, przez co bardzo poprawiły się mi wyniki krzywych, nie musiałam stosować leków typu glucophage

@smerfik88 ja brałam 800

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja wczoraj mialam rok od odjescia drugiego Aniolka
Codziennie wyje ze szczescia trzymajac moj skarb.
I zawsze chcialam 3 dzieci ,teraz jestem wdzieczna ,ze mam AZ jedna poki co[emoji5]
Rok temu przezywalam kolejny raz tragedie a dzis mam swoj skarb
Zycze kazdej z Was tego cudu.
Zycie zmienia sie o 180 stopni ale warto
walczyc .
Nawet jak mowia ,ze sie nie uda[emoji5]
I tez mialam mysli po 2 poronieniu ,ze jak sie nie uda to nie wiem czy M mnie nie zostawi .
Mowil ,ze by nie zostawil.
Ale byl placz

@Porzeczka1234 piekna historia kolezanki az sama sie wzruszylam

A tu foteczki mojej koali (ciagle na rekach) z okazji pierwszego miesiaca[emoji5]
1520081871-f494fea10b4996b4-aaaaaa.jpeg
1520081877-d226e82b2ac73c9a-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Słodka Asienka :-) jak ten czas leci :-)
Tatuś usypia Zosię . Warto warto popieram @matulkaa i @Funia90
Ku pokrzepieniu serc Zosia skończyła 4 m-c

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
U taty najlepiej - Miśka też tak ma :-p
Jagodka Zosia i Asia cudne:*

@Funia90 rozbroilo mnie 2 zdjecie :D sama prawda
Cudowna [emoji7]
@Porzeczka1234 oczywiscie ze sa doly i zalamania zwlaszcza jak dookola sie slyszy, ze matka sie nie bedzie, a cialo robi swoje.

I prawda jest, ze prawdziwe swiatlo do naszego zycia wraca dopiero z narodzinami. A jednak nastawienie duzo zmienia i to, czy wokol mamy ludzi, ktorzy nas wspieraja i daja nadzieje. Tak foteczki maluszkow daja nadzieje. To nasz cudzik
Zobacz załącznik 841194Zobacz załącznik 841195Zobacz załącznik 841196

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jest i nasz książę Forumowy.

Dziewczęta uszy do góry!!! I dużo wiary w siebie, waszych M i lekarzy. Po burzy zawsze przychodzi słońce :-) łapcie na końcu fotkę tej najstarszej :-) u nas za chwilę 6 miesięcy będzie :-)
1520142559-516f6df26c6cbd3d-aaaaaa.jpeg

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A nie wiesz czy pobranie tej próbki endometrium nie jest w jakiś sposób niekorzystne dla nas? Przecież jak pobiera próbkę to tez chyba jakiś zrost się po tym robi? Dlaczego wybrałaś laparoskopie? Może tez powinnam się nad tym zastanowić. Co do progesteronu to nie mam plamien przed okresem ale fajnie ze podałaś dzień kiedy trzeba to zbadać na pewno skorzystam :)

Nie, pobranie próbki jest nieszkodliwe. Nawet często przed in vitro robi się tzw. scratching endometrium, czyli takie zadrapanie endoemtrium, cykl przed transferem żeby właśnie lepiej się zarodek zagnieździł.

Ja miałam histeroskopie 2 razy.
A laparoskopię miałam po to żeby usunąć torbiel z jajnika. Nie robiłabym laparoskopi bez konkretnego wskazania.

Prolutex to po prostu progesteron. Niektórzy mówią ze najlepszy bo w zastrzykach wiec lepiej się wchłania.

reklama
Do góry