reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@JoannaRak ja jeźdxiłam do Pasnika w 2016r. I w grudniu miałam szczepienia.także od szczepień do ciąży upłynęło zbyt dużo czasu. Pewnie pojadę do niego znowu ale albo po immunosupresję,albo acofil...? Zobaczymy.narazie czekam aż mi odp na maila. Ja jeszcze mam 2 miesiące bez starań więc mam troszkę czasu.
A co do jedzenia bez glutenu...szacun! To co Wy laski jecie? Bo gluten jest prawie wszedzie...

reklama
@JoannaRak witamy Cię ponownie :) Pamietam jak się w grudniu pojawiłaś :)
Co do stos CD4/CD8 to jak masz koło 3,5 to już swiadczy o autoimmunizacji. Ty masz ledwo powyżej 3, ale być może na to Pasbik da Ci immunosupresję. Ale oczywiście poczekaj i zobaczysz co sam Ci zaproponuje :)

@burczuś sama się zastanawiam co jedzą bez glutenu hihi :) pamiętasz swojego bajgla ? Następnego dnia wyciaglam na niego męża i na pizzę prosto z pieca zaraz obok a na dobicie pączki na ciepło z Nutellą , no po prostu I Love WROCŁAW ♡♡♡ już mi mogę się doczekać maja bo może wpadnę tam znowu ♡♡♡

Kochane dzisiaj mam chwilę czasu wczoraj miałam osiemnastkę chrześnicy więc same rozumiecie. Postanowiłam odnieść się do sprawy @roxie123 choć wiem, że Foczusia prosiła aby nie rozmawiać o nieobecnych. Nie mogę jednak przejść obok sprawy obojętnie ponieważ polubiłam Roxie tak jak większość z was.
Ostatnimi czasy mało udzielam się na forum więc umknęła mi gdzieś ta sprawa.
Podpisuję się pod słowami @nafoczka pragnę jednak odnieść się do waszych postów.

Z całym szacunkiem nie zgadzam się, że forum powinno mieć tylko charakter merytoryczny od strony wiedzy medycznej. Choć wiem , że taka jest po części jego rola bo zaprzeczało by to naszym wiadomością, którymi każda z nas dzieliła i dzieli się do tej pory.
Więc nie piszcie kochane, że Roxie zasypywała nas niepotrzebnymi postami typu srutu pierdutu bo każda z nas pisze tu nie tylko o sprawach związanych z leczeniem .
Dzielimy się informacjami z naszego życia typu pies, kot remonty, , imprezy w których uczestniczymy wolne spędzanie czasu itp. Osobiście piszę często o budowie domu o relacjach radzę się was i dopytuje więc mnie możecie również zarzucić , że zaśmiecam forum i wasze pytania giną w gąszczu. To,że ktoś wałkuje 50 razy to samo nie wynika z jego złej woli tylko z faktu, że taki już jest.Sama czasami powielam pytania, na które prędzej lub później otrzymuje odpowiedź. Czasami trzeba być po prostu cierpliwym.
Po trzecie kochane żadna z nas nie jest upoważniona do tego aby mówić o tym jakie ma być to forum łącznie ze mną. Od tego mamy naszą kochaną moderatorkę @nafoczka do której możemy składać zażalenia .

Musimy zdawać sobie sprawę z tego ,że każda z nas jest inna. Inaczej odczuwa patrzy na świat interpretuje . Nie każda wnosi merytoryczną stronę forum , ale nie na tym rzecz polega.
Mamy sobie na wzajem pomagać wspierać się bo po to tu trafiłyśmy kochane aby odnaleźć swoją drogę do upragnionego szczęścia z pomocą trzeciej osoby i nie ma znaczenia, która z nas jest tu dłużej
Jeżeli coś nam przeszkadza , denerwuje nas starajmy się delikatnie dać do zrozumienia nie doprowadzając do sytuacji, w której któraś z nas opuszcza forum. Bo to nie ładnie z naszej strony .
Jednocześnie proszę was abyście nie poczuły się urażone tylko spróbowały zrozumieć mój punkt widzenia w tej kwestii.
Pozdrawiam i całuje.))))))))))))))))))))))))

Kilka słów odnośnie Adopcji i moich odczuć jest to dla mnie bardzo ważna sprawa trudno mi więc o tym pisać . Jednak zdaję sobie sprawę , ze jestem wam to winna ponieważ być może, któraś z was zdecyduje się na ten krok.
Po pierwszej wizycie czułam niepokój i lęk . Potrzebowałam czasu aby móc zaakceptować fakt , że ktoś obcy wejdzie z butami w nasze życie będzie pytał dosłownie o wszystko.
Jakkolwiek to brzmi i nie chodzi tu o to, że się obawiam tylko potrzebuję czasu aby oswoić się z tą myślą. Bardzo trudno o małe dziecko były to pierwsze z słów które usłyszeliśmy. Złożyliśmy stosown

Po naszej wizycie nie przespałam nocy milion myśli kłębiło się w mojej głowie. Żal , że nie możemy doczekać się własnego dzieciatka. Pytań bez odpowiedzi jak to będzie czy damy radę , czy zaakceptujemy poradzimy sobie zrozumiemy. Inaczej wygląda to w praktyce.
Po kilku dniach powoli wszystko sobie poukładałam i pomyślałam , że jak nie my to kto.???????????
Na drugim spotkaniu pani psycholog przekazała nam testy jeden z pięciu liczył 250 pytań.
Trzecie spotkanie przed nami.

Ostatnia edycja:
reklama
@magda1208 stad moj wczorajszy wpis. Nikt nigdy!!!nie pisał,że forum ma być tylko merytoryczne.suche info itd. Poprostu słowa zostały mooocno przeinaczone. I Ty niestety dalej to powielasz...a coś powtorzone kilka razy staje się prawdą?? Na prawde nie chce mi sie kolejny raz tlumaczyć moich intencji. Każda z nas trafiła tu bo szuka odpowiedzi czemu nie potrafimy donosić ciaży.potrzebuje wsparcia,rad itd.i każda je otrzymuje. Roxi rownież je otrzymywała. No nich ktoś napisze,że nie?? Jej decyzją było opuszczenie tego forum,choć wiem,że je nadal czyta. I niech czyta,bokażdy ma do tego prawo. Majjj gad zaś to samo.

Do góry