reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@martaha123, wlasnie tak wiekszosc ma ze @ zaraz przychodzi, no mam nadzieje ze mam to juz za soba!

@olaa90, z synkiem mialam zrobione iui i pierwsze podejscie i udalo sie, do dzisiaj nie wiem jak to sie stalo alw lekarze mowia ze po prostu szczescie! a mi sie wydaje ze moj system sie rozpierdzielil po porodzie i z tego takie problemy teraz.

@burczus, czyli w sumie nie mozesz nic powiedziec o szczepieniach bo za dlugo minelo, jak dlugo one sie utrzymuja w organizmie, czyli jak szybko trzeba zajsc aby byl jakis efekt?
Co do jedzenia, niestety trzeba wszystko samemu robic, jest mnostwo przepisow i da sie zyc ale trzeba miec duzo czasu, mimo wszystko jest to dosc dobre. Mysle ze kwestia przyzwyczajenia.

@dzoł, powodzenia. Mam nadzieje ze szybko sie uda cos zadzialac, super ze tak szybko zaczelas juz nowy cykl bo u mnie sie ciagnie w nieskonczonosc.

@marshia, dziekuje a jaki wynik CD4/CD8 bylby odpowiedni? No on juz po dodatnim LCT pisal mi o leczeniu immunosupresyjnym. A wiec dobrze sie sklada ze jade na ten oboz to bede mogla na zywca wszystko omowic, troche mnie przeraza jak logistycznie to ogarnac bo mieszkam w Zurychu i troche daleko ale bede sie pozniej martwic, do tej pory jezdzilam tylko na transfery do invicty w warszawie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@bertha robiłaś znowu test ?
Wiesz tak myślałam o Tobie z jeszcze jedna dobra dusza i popatrz accofil jest lekiem na wczesne straty czyli tak jak ma chyba dziewczyna z 10 biochem :( przepraszam nie pamiętam Nicki. Czyli robi test jest beta ale coś poszło nie tak i przychodzi okres. Wtedy accofil powinno podać się z 4/5 dni po owu bo w okolicach testu nie ma to sensu. Według mnie. I wydaje mi się ze lekarz powinien zadecydować czy co 3 dni czy co 5 na pewno nie rzadziej. Bo w końcu to lek na doczesna przynajmniej z mojej wiedzy.
Przepraszam że to piszę ale Ty masz mega głęboki problem i gdybym była na Twoim miejscu i teraz na samym accofil nie wyszło. Bo i Ciebie już jest problem z samym łączeniem się komórek to napisalabym to Pasnika o wlew z immunoglobuliny ale przed OWu dużo przed OWu np w 1dc. Żeby wyciszyć Twój agresywny organizm. Takie jest moje zdanie. A jeżeli myślisz o kolejnej próbie in vitro to zrobilabym to na 100% dla świętego spokoju. nie wiem czy to pomoże.wiem że sporooo to kosztuje. Ale ja widzę jak Ty pragniesz dziecka swojego. I chyba bym zaryzykowała skoro tyle już poświęciłaś. Jestes dla mnie gigantycznym wzorem siły naprawdę ♡♡

@dżoasia co tam ?

Dziewczyny a jedno pytanie, na czym polega to leczenie immunosupresyjne? Czy da sie to szybko wyleczyc i czy jest szansa na kolejne podesjscie w tym roku? Tak sobie mysle czy ja w ogole dam rade podejsc w tym roku ... [emoji848]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@magda1208 stad moj wczorajszy wpis. Nikt nigdy!!!nie pisał,że forum ma być tylko merytoryczne.suche info itd. Poprostu słowa zostały mooocno przeinaczone. I Ty niestety dalej to powielasz...a coś powtorzone kilka razy staje się prawdą?? Na prawde nie chce mi sie kolejny raz tlumaczyć moich intencji. Każda z nas trafiła tu bo szuka odpowiedzi czemu nie potrafimy donosić ciaży.potrzebuje wsparcia,rad itd.i każda je otrzymuje. Roxi rownież je otrzymywała. No nich ktoś napisze,że nie?? Jej decyzją było opuszczenie tego forum,choć wiem,że je nadal czyta. I niech czyta,bokażdy ma do tego prawo. Majjj gad zaś to samo.

@burczuś Kochana wiesz ,że bardzo cię lubię , ale chyba czegoś nie zrozumiałaś ja nie powielam tylko odnoszę się do całej tej sytuacji bo jak wcześniej wspomniałam z braku czasu nie miałam możliwości uczynić tego prędzej. Może nikt nigdy nie napisał wprost ,ale dał do zrozumienie a to zmienia postać rzeczy.
Po za tym nie oczekuję od ciebie abyś tłumaczyła swoje intencje .
Staram się zrozumieć jak do tego doszło.

@Marthi tak w tabletkach, 8tys codziennie a co drugi dzień 12 tys :) ale chyba się przerzucę na krople właśnie :)
@zosiak wiem kochana wiem,nie jestem w desperacji tylko po prostu staram się trzeźwy umysł zachować i kilka ewentualności biorę pod uwagę. To co tu podpatrze ,to sobie w kajet spisuje i to sobie wszystko tak czeka na „w razie wu” choć wiadome,wolałby człowiek by go nie było...

A tak między wierszami, oglądałam wczoraj piękny film „Jutro będziemy szczęśliwi” i wiecie co...końcówka tego filmu tak we mnie osobiście uderzyła,ze jeśli go nie oglądalyscie to na prawdę polecam. Mój P tez bardzo pozytywnie go odebral,choć na początku mówił „aha,no fajny film” haha :D w roli głównej Omar Sy- z tego filmu Nietykalni :)))
Strasznie dużo bierzesz tej Wit d. Ja biorę vigantoletten max 2 razy dziennie czyli wychodzi 4 tyś wydawało mi się ze jest to dawka wystarczająca na porę zimowa.

@magda1208 i wzajemnie:) tylko to nie pisał ktoś...tylko ja:) dlatego tak mnie drażni ten temat. Poza tym to bylo ponad miesiac temu. I napisałam,że gdybym wtedy trafila na forum to bym sie na nim nie zatrzymala, bo problem poronien byl tematem pobocznym. I nie doszukalabym sie konkretnych marytorycznych postow. I prosilam wtedy by temat poronien,badan, leków,lekarzy byl tematem głownym a nie pobocznym. Owszem pare osób poparło moją prośbę wyrażając sie może mniej delikatnie niż ja. Ale wplywu na to nikt nie ma. A parę osób nie poparło:) wiec ile ludzi tyle opinii. I każdy ma prawo napisac swoją opinię na ten czy inny temat.

@JoannaRak ja tak miałam... Zabieg 27.11, potem 17.12 miałam niby @ zrobiły się skrzepy olbrzymy i wylądowałam na ip. Po 2 dniach cisza i od tego czasu tylko czarne plamienia. Wczoraj przyszła pierwsza normalna @ i po prostu umieram.... :( a betę 5coś miałam początkiem stycznia już
Współczuję z powodu zabiegu. Tez raz miałam i juz nigdy więcej nie chce tego przechodzić. Mam nadzieje ze Tobie również się taka sytuacja nie powtórzy.

@magda1208 i wzajemnie:) tylko to nie pisał ktoś...tylko ja:) dlatego tak mnie drażni ten temat. Poza tym to bylo ponad miesiac temu. I napisałam,że gdybym wtedy trafila na forum to bym sie na nim nie zatrzymala, bo problem poronien byl tematem pobocznym. I nie doszukalabym sie konkretnych marytorycznych postow. I prosilam wtedy by temat poronien,badan, leków,lekarzy byl tematem głownym a nie pobocznym. Owszem pare osób poparło moją prośbę wyrażając sie może mniej delikatnie niż ja. Ale wplywu na to nikt nie ma. A parę osób nie poparło:) wiec ile ludzi tyle opinii. I każdy ma prawo napisac swoją opinię na ten czy inny temat.

Kochana masz prawo do wypowiedzenia własnego zdania i w pełni to szanuję . wiem, że minęło trochę czasu niemniej jednak chciałam odnieść się do całej sytuacji .Ponieważ mam odmienne zdanie jak wcześniej wspomniałam i osobiście uważam , że powinnyśmy nie dopuszczać do takiego obrotu sprawy.

reklama
@bertha robiłaś znowu test ?
Wiesz tak myślałam o Tobie z jeszcze jedna dobra dusza i popatrz accofil jest lekiem na wczesne straty czyli tak jak ma chyba dziewczyna z 10 biochem :( przepraszam nie pamiętam Nicki. Czyli robi test jest beta ale coś poszło nie tak i przychodzi okres. Wtedy accofil powinno podać się z 4/5 dni po owu bo w okolicach testu nie ma to sensu. Według mnie. I wydaje mi się ze lekarz powinien zadecydować czy co 3 dni czy co 5 na pewno nie rzadziej. Bo w końcu to lek na doczesna przynajmniej z mojej wiedzy.
Przepraszam że to piszę ale Ty masz mega głęboki problem i gdybym była na Twoim miejscu i teraz na samym accofil nie wyszło. Bo i Ciebie już jest problem z samym łączeniem się komórek to napisalabym to Pasnika o wlew z immunoglobuliny ale przed OWu dużo przed OWu np w 1dc. Żeby wyciszyć Twój agresywny organizm. Takie jest moje zdanie. A jeżeli myślisz o kolejnej próbie in vitro to zrobilabym to na 100% dla świętego spokoju. nie wiem czy to pomoże.wiem że sporooo to kosztuje. Ale ja widzę jak Ty pragniesz dziecka swojego. I chyba bym zaryzykowała skoro tyle już poświęciłaś. Jestes dla mnie gigantycznym wzorem siły naprawdę ♡♡

@dżoasia co tam ?
Z moich obserwacji wynika ze accofil domaciczny dziewczyny biorą około 5-7 dni przed owu jak pęcherzyki są około 12-14 mm a po owu tylko accofil podskórny.

Do góry