reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apropos male sprostowanie na razie nie biore takiego zastrzyku nic z tych rzeczy narazie starania mam zawieszone i czerwone swiatlo z powodu homocysteiny ale dziekuje za infotmacje moja kolezanka dzisiaj wlasnie wziela ten zastrzyk i chcialam sie dopytac cos wiecej od Was.

reklama
@zosiak ja zawsze robię zastrzyk z Ovi sama. Koszt we Wrocku od 99 do 150 zł. Pęcherzyk pęka po 36-48 h od podania. I powinien być podany jak pęcherzyk ma ok 21-23 mm najlepiej

Witam kochane, odezwalam sie na tym forum w grudniu po kolejnym moim poronieniu, potem siedzialm cicho, powiem szczerze ze nawet nie czytalam Was bo mialam syf w pracy i dopiero teraz dochodze do siebie. W sumie caly ten metlik z forum mnie ominal, wierze ze to forum bedzie jest mimo wszystko super i uda mi sie dowiedziec od Was jak najwiecej, a wiem ze duzo wiecie!!!
Chcialabym czesciej tutaj z Wami pisac, jestem w trakcie diagnostyki. Moze od poczatku dla przypomnienia, podchodze do ivf bo nie zachodze, staram sie o drugie dziecko od 4 lat, w tym bylo 6 iui i 3 transfery, dwa ostatnie zakonczone poronieniem w 5 tygodniu, i wlasnie przez to postanowilam spedzic troche czasu na diagnostyce!!

Zaczelam od wizyty u Pasnika i w styczniu, tam zrobilam test limfocytoksyczny ktory wyszedl dodatni [emoji19]plus cytokiny ktore wyszly rozjechane choc Pasnik stwierdzil ze nie ma tragedii. Na podstawie tych wynikow mowil ze leczenie u niego sie szykuje.

Teraz zrobilam kolejne badania limfocyty CD+4 1444, CD+8 472 ale CD+4/CD+8 jest 3.06. Nie mam zielonego pojecia co to znaczy.
Oprocz tego wyszlo mi mega duze anti-tg bo 570 gdzie norma jest 115, a pozostale wskazniki od tarczycy sa w normie! Z tego co rozumiem to wskazuje na hashimoto, co myslicie?

Wyszla mi takze Chlamydia lgA 1.5, z tym tutaj nie rozumiem czy to mialam czy mam bo moj ginekolog mowi ze to mialam ale nie mam ale nie jestem pewna!

No i na koniec MTHFR mutacja hetero. Glukoze mam na poziomie 5.5, poki co nie robilam krzywej!!

Skontaktowalam sie z Pasnikiem i umowiona jestem na omowienie wynikow na 19 marca ... a ja teraz siedze i czytam bo powiem szczerze troche mnie to zmartwilo chociaz z drugiej strony ciesze sie ze cos sie w koncu dzieje.
Dobranoc kobitki [emoji847]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie bo od poronienia mam tylko brazowe plamienia, jakby caly czas schodzila ze mnie stara krew (poronienie mialam na poczatku grudnia)! I czekam na @ i nie moge sie doczekac.
Wiem ze wiekszosc dostaje @po 6 tygodniach, max dwoch miesiacach a u mnie sie to mega ciagnie! Sama nie wiem co myslec....
dodam ze beta ponizej 5 od poczatku stycznia, miala moze ktoras z Was tak?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@JoannaRak okres powinien przyjac po 6 tyg max 8 skonsultowalabym z lekarzem co sie dzieje
Przy duzym antyTg lekarze często radza odstawic gluten gdyz organizm ma sklonnosc do alergizacji czyli ciaglego walczenia z czyms wiec takze moze z zarodkiem i odrzuca
Zbadaj sobie jeszcze homocysteine i krzywa cukrowa

@JoannaRak ja tak miałam... Zabieg 27.11, potem 17.12 miałam niby @ zrobiły się skrzepy olbrzymy i wylądowałam na ip. Po 2 dniach cisza i od tego czasu tylko czarne plamienia. Wczoraj przyszła pierwsza normalna @ i po prostu umieram.... :( a betę 5coś miałam początkiem stycznia już

@iveo, dziekuje za odpowiedz, ja juz odlozylam gluten jakies 10 miesiecy temu, niestety ostatnie kilka tygodni nie bylam super restrykcyjna bo w pracy mialam sajgon a niestety gluten jest wszedzie i trzeba samemu wszystko robic a mi brakowalo czasu ale wracam do walki.
Mieszkam w Szwajcarii i niestety nasi lekarze tutaj to sa wszyscy do d*, z ginekologiem walcze juz dlugo, mialam juz dwa razy robione usg, i tez bete, caly czas mowi ze czekac. Gdybym nie miala dosc mocnych plamien to moglabym wywolac a tak to czekam, wyglada tak aby organizm sie dalej oczyszczal. Ja kiedys mialam nieregularne cykle, choc od roku po odrzuceniu glutenu z diety w miare sie to uregulowalo i cykle maja okolo 35 dni.
Ale ide do nowego lekarza 5 marca ktory nie jest ginekologiem ale jest w klinice ktora zajmuje sie holicystycznym leczeniem i maja tez tam gina a wiec licze ze uda mi sie kogos konkretnego tam zlapac, bo rece mi opadaja juz ...
Co do odrzucania zarodka mysle ze jak wezme do kupy wszystkie te wyniki co wyszly zle to prawdopodobnie tu jest powod, mam nadzieje ze da sie to ogarnac i uda mi sie osiagnac moj cel!! Sciskam mocno i milej niedzieli [emoji847]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@roki_1991, no to podobnie co u mnie tylko ze ja na ip nigdy nie bylam, ale ja tez nigdy zabiegu nie mialam. Od poczatku wszystko schodzi naturalnie, lekarz kazal mi wzisc kilka tabletek na poronienie ale to ogarnelam w domu. Ostatnie dwa dni te plamienia sa bardziej silne ale nie ma przy tym zadnego bolu, a wiec cirpliwie czekam. Zobaczymy co bedzie, w marcu mam kilka wizyt u lekarza (nowy ogolny doktor, Pasnik i profesor z mojej kliniki), poza tym jade na oboz sportowy odreagowac i jak wroce to juz bedzie prawie koncowka marca ale mam nadzieje ze wroce do domu z wiedza co dalej bedziemy robic.

A Ty dzielnie sie trzymaj, daj koniecznie znac jak dlugo trwala bolaca @, mam nadzieje ze szybko minie. A jakie masz dalsze plany? Bedziesz probowac juz w tym cyklu?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj @JoannaRak spowrotem:)
Ja mialam zabieg po poronieniu 11-01 i wlaśnie dziś dostalam okres. Po 6ciu tygodniach i paru dniach:/ Także pomimo pcos prxyszla @ jak powinna.
Przykro mi że i Ty mialaś kolejną stratę...

Do góry