reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 ja bym się cieszyła na Twoim miejscu, że to pająki a nie jakieś wszy [emoji23]

Nic nie znaleźli. Jakiś jełop niedouczony powiedział mi, że on to tu widzi przegrodę. No i zabił mi ćwieka, bo jak latam po lekarzach 11lat, tak nikt nigdy nie mówił nic o przegrodzie. Ale histeroskopia jednoznacznie wykluczyła, aby przyczyną poronień była nieprawidłowa budowa, a endo znowu ładnie przyrosło po siłowni [emoji16] pójdę we czwartek to je zmierzę może na wizycie ;) aaa i na endometrium też czyściutko, polipów brak :)

@iveo biedaku :( a próbowałaś brać tabletkę z pierwszym kęsem jedzenia? :(

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@roxie123 do mnie tez dziś przyszła @. O dziwo nic mnie nie boli ! W głowie dalej się kręci, ale żyje. Może jak całkowicie odstawię Calcort to będzie dobrze. Docent mi napisał, by nie powtarzać badań cytokin. Wiec w sumie nie wiem co dalej.

@czarna_mala wydziergaj tez dla mnie taką :ninja2:, jak już się naumiesz dziergać :p
@Porzeczka1234 @Funia90 u nas wciąż do przodu - ja innej wersji nie uznaję :D Jutro Paśnik. M już od wczoraj łyka profertil. Mama całkiem ok. Trochę włosów wyszło :(, ale nie widać tego jeszcze dla kogoś z zewnatrz. Jutro kolejna dawka :( Nsjgorsze jest to, ze przez 5 dni nie mogę być z nią, ani nawrt obok niej po tej chemii. Jeśli chce miec dziecko w najbliższym czasie zabroniła mi tego stanowczo onkolozka i 2 pielęgniarki, które mnie z mamą widziały za 1 razem na oddziale. Same do mnie podeszły i mnie wygoniły na główny korytarz, poza oddział :(.
Teraz zreszta i tak mam końcówkę remontu na głowie. Skacze po drabinie codziennie po pracy malując, mój m skręca meble, montuje drzwi, lampy, kontakty, listwy itp itd. Nie mam na nic czasu :oo: przydałoby się teraz starać, bo głowa czymś innym zajęta, ale brak siły na seks nawet ;)

Dziewczyny czy zdażało Wam się może, że pęcherzyk nie pekl w danym cyklu i zrobila sie mala torbiel? Ja wlasnie mam taka sytuacje, zastanawiam sie jaka jest tego przyczyna czy rozregulowaly mi sie hormony? Czy moze to kwestia hmm tego mleczka? Jakie dawki duphastonu i luteiny wtedy bralyscie?
Czy moze tak byc ze lekko zapchany jajowod moze cos takiego powodowac? Jezeli owulacja wypada akurat z niego? Czy raczej to kwestia hormonalna?
@marshia Ty moja siłaczko! :)

@olaa90 - kochana, nie chcę pisać czy się przyczyniło czy nie, bo nie jestem endokrynologiem i nie znam się aż tak dobrze na tych stosunkach jednego wyniku, do drugiego... ;* Także wybacz, ale nie ocenię. Wiem, że stosunek LH do FSH powinien wynosić 1, lub około 1.

@marzycielka81 - dr Owecki bierze 200 za wizytę. W tej cenie masz konsultację, receptę i oczywiście usg tarczycy.

@roxie123 remontuję kawalerkę po cioci. Żeby nie stała bezczynnie. Wszystko po kosztach, zadne luksusy. Aczkolwiek remontowane było wszystko - od prostowania ścian i kątów, poprzez instalacje, po nowe podłogi, przenoszenie kuchni do pokoju, a tam gdzie była mini kuchnia robienie szafy. Ekipa nam wyceniła wszystko na 9 koła, zrezygnowaliśmy z ilus rzeczy, żeby było taniej. Miało wyjść niecałe 7 koła, a oni na koniec dowalili nam kosztorys powykonawczy na 12 koła. Także na tym polu tez pod górkę....
A co do mętow - bo to masz w oczach - jesteś krótkowidzem zapewne? Jaką masz wadę? Krótkowidze maja nuestety tendencję do wytracania się metow w ciałku szklistym. Trzeba nauczyć się z tym żyć, ale bądź przygotowana, ze z wiekem jest ich więcej.
@czarna_mala a tą siłownie to muszę "regularnie" uprawiać na to endo? Czy wystarczy 3 razy przed owu??? :D

reklama
@roxie123 Moja gin tez tak mowi, ze kazdej kobiecie to sie zdaza :) Jednak u mnie kazda ciaza byla z prawego jajnika i tak sobie kminie czy ten lewy mam wydolny bo akurat teraz owulka z lewego i torbiel. Moze to jednak przypadek.. Mam nadzieje, ze zejdzie z okresem.
Ja kiedys mialam torbiel bezposrednio po lyzeczkowaniu no i teraz. Ale malo ktora z nas monitoruje kazdy cykl i nie wiadomo jak to naprawde jest..

Do góry