reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedź czyli jest czansa że doprowadza mnie to normalnoscibylam na pierwszej wizycie u Wikczynskiego mam nadzieję że mi pomoże...Bo czas ucieka mam34 lata

A jaką dawkę i co ile brałaś? I jak długo? A możesz przypomnieć na jakim etapie traciłaś poprzednie ciaze? Były zarodki i serduszka?
1517414967-eb8fc8da0335b8ad-aaaaaa.jpeg

Taka miałam dawkę co 5 dni ,mam 4 straty, ale accofil miałam przy jednej ciąży podawany ,pierwsza ciaza była pozamaciczna ,kolejne dwie 4,5 tc ,teraz 8 tc w ostatniej było serduszko i przestało bic po kilku dniach

@monia84111 wyniki limfocytow i interkeukin nie sa zle.
Sa natomiast obecne p/ciala antykardiolipinowe co swiadczy o problemie zakrzepowym i trzeba dobrac dawke Clexane oraz p tyreoglobulinie przy czym warto odstawic gluten.
@eska29044 te przeciwciala sa graniczne wiec nie wiadomo czy problem zakrzepowy jest czy nie a robilas inne np antykardiolipinowe p/b glikoproteinie ...

Iveo no właśnie odstawiłam gluten bo anty tpo ponad 100....czyli jest szansa że będzie ok.w tej mojej 4 tej ciąży miałam podawany clexane w ciemno...mój ginekolog stwierdził że możemy spróbować...nie pomogło zobaczymy teraz co powie Wilczyński

Kochana do Przybycienia ponoć długie kolejki a ja chce po prostu jak najszybciej zabrać mojego malucha stantąd i uciekać gdzie indziej... Miałam steryd i accofil i wlew z immunoglobulin. To trochę zamienne leczenie do szczepień więc jeśli to nie pomogło to nic chyba mi nie pomoże...:crazy: No i clexane tez miałam... Do tego mnóstwo innych leków - łącznie dziennie ok 20 tabletek, 2 zastrzyki, leki dowcipne i plaster... od piątku odstawiłam a dzisiaj kupa był zielona...:o

hejka a te wlewy z immunoglobuliny jakiej miałaś, ludzkiej ? drogie to jest jak często to się daje?

@monia84111 wyniki limfocytow i interkeukin nie sa zle.
Sa natomiast obecne p/ciala antykardiolipinowe co swiadczy o problemie zakrzepowym i trzeba dobrac dawke Clexane oraz p tyreoglobulinie przy czym warto odstawic gluten.
@eska29044 te przeciwciala sa graniczne wiec nie wiadomo czy problem zakrzepowy jest czy nie a robilas inne np antykardiolipinowe p/b glikoproteinie ...
nie robiłam, muszę zrobić jeśli teraz ten wynik jest graniczny. antykoagulant toczniowy oraz przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie. Kurcze myślałam, ze jesli te muracje laiden i inne mam wykluczone takżę Ana ujemne to nie mam się czym martwić jeśli chodzi o zakrzepice :-(.

@monia0208 @roxie123 no właśnie większość ma w zastrzykach jestem ciekawa czy zastrzyki działają bo ktoś mi pisał chyba @Auri_a że accofil w zastrzykach nie jest najlepszy i powinno się go stosować we wlewach do macicy, nie wiem może coś pomieszałam

reklama
Dziewczyny czy po Calcort może mi się kręcić w głowie ? Od kilku dni kręci mi się, do tego boje sie, ze mi w cyklu namieszał- dziś powinnam mieć @, a na nic się nie zapowiadam. No i to niskie ciesnienie. Dziś rano po dwóch kawach 96/65

Do góry