reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

o_Otak szczerze to niski masz progesteron tym bardziej jak bierzesz crinone,a w poprzedniej ciąży badałaś progesteron ? jakie poziomy miałaś?a przypomnij mi jakie masz nk?
ja jak brałam crinone bo mialam niski prog to skoczył do ponad 30, ale może u ciebie akurat taki wynik bo prog ma wyrzut pulsacyjny,
może stąd to krwawienie:hmm:
dupek nie wychodzi z krwi, inne luteiny tak

reklama
@matylda23 @dżoasia kciuki za pozytywne zakończenie.
To na prawdę krwawy weekend, ja dostałam 1 @ po zabiegu i jest niczym potop...
@zosiak ja właśnie słyszałam i na własnej skórze wytestowalam - u mnie wit c przyspieszała,ale w sumie każdy organizm jest inny ☺️

@matylda masakra... Nie. Może być spokojnie tylko cały czas... Dzwoniłaś do Pani doktor? Kiedy wizyta...nie obliczaj tak wszystkiego bo zwariujesz kochana...każda ręka inna..

@dżoasia a może lepiej pojechać na usg i zobaczyć co tam się w środku dzieje... Kciuki zacisniete

@olaa90 powiem Ci ze moje cykle sa bardzo nieprzewidywalne raz 27 raz 28 a czasami 32 wiec czekam choc chcialabym juz byc po ostatnio strasznie chodze naladowana

@dżoasia lutke dziewczyny mówiły , że można też z innej strony stosować , ja jej do tej pory nie miałam ale wiem ,że wychodzi w badaniach ,dupek tylko nie wychodzi . Niski jest troszke u Ciebie ten progesteron :/ ale wierzymy cały czas ;* jutro dobrze by było z tym usg byłabys spokojniejsza

@olaa90 niestety te @ są różne po poronieniu :/ powoli wszystko wróci do normy
@zosiak zawsze @ się spóxnia jak o niej myslimy , to już norma chyba :))

@roxie123 no niestety zdrzylam się już o tym przekonać. Takie życie,że niczego nie przewidzisz. W dniu wizyty to będzie 12dc moze dr P będzie miał okazje pooglądać moje jaja :D czy i w jakim stanie są :D chyba,ze nie zdarzy bo ja mam wczesna ta owulacje i z moich oberwacji 2 x ciąża właśnie zaliczona w 12 dc :D kochana jeszcze do Ciebie pytanie bo Ty spec ☺️ Glukoza norma do 99 a koleżanka ma 97 - to jest to badanie przed krzywa , czy jest powód do niepokoju? Z takim wynikiem jej podadzą wogole ta glukozę ??
@smerfik88 jak u Ciebie? Jak zdecydowaliście w końcu z tymi staraniami, ten miesiąc już czy zaciskasz nogi do następnego ? ☺️

o_Otak szczerze to niski masz progesteron tym bardziej jak bierzesz crinone,a w poprzedniej ciąży badałaś progesteron ? jakie poziomy miałaś?a przypomnij mi jakie masz nk?
ja jak brałam crinone bo mialam niski prog to skoczył do ponad 30, ale może u ciebie akurat taki wynik bo prog ma wyrzut pulsacyjny,
może stąd to krwawienie:hmm:
dupek nie wychodzi z krwi, inne luteiny tak
Lutinus tez nie wychodzi. Ja jestemm na cyklu sztucznym czyli bezowulacyjnym, wiec progesteronu powinno sie dostarczac ok 500 mg na dobe i ma wystarczac. Nie wiem jak sie przelica dupka i prolutex bo to jakies inne formu, ale raczej mam duzo wieksza dawke. Lekarz widzial te wyniki i mowil ze jest calkiem ok. Przy za malej dawce moga byc pobolewania brzucha i plamienia a nie takie krwotoki od razu :/
Nk mialam 18% ale mialam accofil i encorton biore caly czas 7,5 mg. Do tego bylam w piatek na tym wlewie, ktory ma dzialac cuda a u mnie juz drugi raz zaraz po wlewie takie akcje. Pytalam mojej inneh zaufanej gin i Pasnika, ponoc nie ma.szans zeby to ten wlew mial taki skutek uboczny ale ja juz sama nie wiem co o tym myslec. Tamtym razem moglam zrzucic wine na to ze bylam przeziebiona i chodzilam dodo pracy a teraz jestem zdrpwa.jak ryba i od srody nie bylam w pracy, w domu nic nie robie, wczoraj zaczelam krwawic jakies pol godziny po wstaniu z lozka...
@smerfik88 poki krwawie to nie ma sensu jechac na usg, pecherzyk jesli tam jednak jeszcze jest raczej przy takim krwawieniu nie bedzie widoczny, juz raz to przechodzilam. Pojade jak krwawienie minie :* poza tym jak mi tam teraz.pogmera i podrazni to to nie pomozze, lepiej tam nic nie ruszac na razie...

reklama
@olaa90 ja i spec , tu dziewczyny wiedzą lepiej :D jesli chodzi o glukoze to wydaje mi się ok skoro mieści się w normie , aczkolwiek kontrolowałabym no i zrobiła insulinową .
@zosiak haha żeby się tak dało przycisk w mózgu przełaczyc , na NIE MYŚLĘ :)
@dżoasia zrobisz jak czujesz, my kibicujemy ;*

Do góry