reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Byłam wczoraj na spotkaniu z koleżanka i tez się dowiedziałam , że nasza wspólna koleżanka tez bardzo by chciała dziecko ale ma problemy !!
Nigdy bym się nie spodziewała , że ona !!
Po prostu kobieta ideał . Piękna , mądra , wesoła i świetna koleżanka . Okaz zdrowia ! A tu taka wiadomość . Przykre to wszystko !
A takich koleżanek z takimi problemami mam dużo . To plaga 21 wieku .

A jeśli chodzi o to ze przestaje to być już tematem tabu ! To powiem , że zależy gdzie , bo w małych miasteczkach czy wioskach to nadal jest nie do pojęcia dla innych ludzi !!! Kobieta ma być kobieta i ma rodzić !!! Jak to nie może !! ?? Co to znaczy , że nie może !??? Tak nadal jest w wielu miejscach .
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Destino jesteś wspaniałą, mądrą i przedobrą kobietą!! Jesteś tutaj dla Nas wszystkich (myślę,a nawet wiem to na pewno) ogromnym autorytetem. Dziękuję Ci za Twoje słowa,tym bardziej biorąc pod uwagę Twoje wyczerpanie!;* zobaczysz,że synuś wynagrodzi Wam z nawiązką te wszystkie gorsze i pełne niepewności chwile... czekamy z niecierpliwością na zdjęcie ☺️ <3

@Funia90 masz racje kochana. Jak się czujesz? Pokaż Zgrabny domek Asi ☺️ Miałam kiedyś w grupie taką Asię,uwielbiałam ją niestety musiałam ją do szkoły wyprawić :D zawsze ją miło wspominam,miałam nawet fazę,żeby swoją w przyszłości tak nazwać :D gdy wychodziłam za mąż to czekała na mnie z rodzicami z życzeniami pod kościołem - cudowne przeżycie <3 taki sentyment do tego imienia mam,że aż Ci zazdroszczę - oczywiście tak w pozytywnym tego słowa znaczeniu! ;**

@ovli22 tak,to jest plaga. W moim przedszkolu koleżanki - prawie każda ma za sobą bagaż (obumarcia,wieloletnie starania,komplikacje w ciąży,problemy zdrowotne dzieci). Ehhh... nie ma reguły. Problem nie pyta o wiek, wygląd,status społeczny... przykre jest to jednak,ze niektóre inne plany trzeba na dalszy tor zepchnąć i walczyć o to,co innym z taka łatwością przychodzi :( jeszcze nie daj Bóg jak problemy finansowe dochodzą - to wtedy droga się zamyka,bo kupę kasy pochłania diagnostyka i leczenie :(

Ostatnia edycja:
Od Was wiecej wsparcia niz bliskich @Destino i @Funia90 dziekuje tak wlasnie zamierzam zrobic zostac przy tych znajomych co beda zawsze:) dlatego prosto z mpstu kolezance napisalam ze zdziwila mnie tym sms po pol roku milczenia choc zawsze vbardzo sie lubilysmy to jednak kontakt sie ograniczyl bardzo ona zmienila faceta mi mama chorowala choroba tez mi pokazala kto mnoe wspiera a kto nie takie dosaiadczenia pokazuja kto jest prawdziwym przyjacielem i mimo ze nigdy Was na oczy nie widzialam to widze jakimi osobami jestescie dziekuje.

@zosiak według mnie złym podejściem jest mówienie ze nie możecie miec na razie dzieci... po pierwsze dlaczego nie możecie bo co ? Oczywiście ze możecie , potrzeba tutaj poświęcenia, trochę bieganiny , i starań ale nikt nie powiedział że nie możecie . Ja kiedy ktoś pyta to otwarcie mówię , że mamy problem z utrzymaniem ciąży ale caly czas dążymy do tego całymi siłami aby się udało i wierzymy że się uda . @olaa90 tak samo obydwie nie możecie same sobie zamykać drogi , najłatwiej sobie powiedzieć nie dam rady inny plan dla mnie ... to nie tak ... jeśli jest pragnienie macierzyństwa nic Was nie zatrzyma chyba ze powiecie sobie ze dziecka nie chcecie . Bo do póki będziecie walczyć wszystko się zdarzyć moze trzeba tylko siły aby przejść te etapy kiedy wszystko się wali .
Ja dzisiaj miałam gości z maleńkim dzidziem i jakoś nic mnie nie ruszyło gadałam do bobasa ponosilam sobie i tylko pomyślałam że przyjdzie dzień kiedy ja będę tulić swoje dzieciątko... przede wszystkim nastawienie później cała reszta [emoji4] nikt za nas niestety walczył nie będzie :/
Jest jak jest sa pewne aspekty , które w pewnym stopniu zamykają szansę na dziecko np kariotypy nieprawidlowe , ale są takie , które można pokonać i o to dziecko mieć . Trzeba wkładu własnego, szukania przyczyn i probowania do skutku mimo że boli kiedy nie wychodzi... jak sobie dzisiaj same zamkniecie drogę, bo jest trudna to niestety nikt dziecka nie wyczaruje :/

@Destino czekam na foto ♡

Mnie prześladuje dalej ten kariotyp chyba nigdy nie byłam az tak przerażona... wiem ze nie mam na to wpływu, ale jeśli cos będzie nie tak wiem ze się załamie...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ja chce bardzo dziecka wiesz o tym ale podcinaja mi sie skrzydla przez takie rzeczy nie poradze nie raz juz z tym walczylam i latwiej mi powiedziec ze nie moge miec niz tlumaczyc takiej osobie dlaczego co i jak. Poza tym meza nie ma z tym rowniez mi ciezko bo tesknota swoje robi. Zycie jest mega niesprawiedliwe .

Najgorzej sobie samej mówić jak wszystko jest do d... wiem coś o tym . Musisz sama sobie powiedzieć że chcesz i Ci się uda nie patrz na innych . A jak już wygrasz to nagrodę docenisz bardziej niż te co miały ja od tak i byly zgryźliwe dla Ciebie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxi123 zle kariotypy tez nie zamykaja drogi do macierzynstwa. Z cala pewnoscia czynia ja znacznie trudniejsza, ale wciaz pozostawiaja szanse. Nie ma sie co zalamywac tylko szukac rozwiazan, bo trudnosci zycia nie znikna.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 wlasnie o to sie rozchodzi ze juz nie mam ochoty opowiadac o moim zyciu osobom ktore sie ode mnie odwrocily. Kolezanka wypytywala co u mnie slychac a przez 33 tyg milczala ze jest w ciazy i to mnie chyba najbardziej zabolalo bo bala sie mojej reakcji? w sumie to nie rozumiem czegos takiego to mogla w ogole nic nie mowic.

Do góry