reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matylda23 ja dlatego podpytalam nasze forumowe mamusie ile usg srednio w miesiacu robily i wtedy sie uspokoilam bo przeciez sa zdrowe dzieciatka. Choc fakt przesadzac jak nie bedzie potrzeby nie zamierzam raz w miesiacu mi wystarczy. Choc w tym miesiacu to juz 3 sie szykuja :o
@Funia90 acard 7 dni jeszcze dziala w krwioobiegu. Moze na tym etapie co 2 dzien acard pogadaj z ginem. A w 39 tc jak jak jeszcze nie urodzisz to dopiero odstawisz.
@agatush dzieki za odp. :)
Dziewczyny @Destino to chyba rzeczywiscie rodzi dzieciatko swoje bo to do niej niepodobne, ze sie nie odzywa.

reklama
@magda1208 ja suszarki nie polecam w ogóle - wkładasz ubrania mokre, tam je wytarmosi jak nie wiem i fakt, że suche ale wyciągasz strasznie ponaciągane, wytłamszone itp - nie ma to jak strzepnąć mokre ubranko, rozciągnąć i powiesić na suszarce, żeby samo wyschło i zachowało swój kształt. Używałam suszarki przez 2 miesiące jak mieszkałam za granicą i powiem ci, że ubrania po tym czasie wyglądały tragicznie.
@mokka25 takie cienie pod oczami to czasem też z odwodnienia. Pilnujesz się z piciem? :)

Byłam dziś na wizycie. Lekarz kazał na razie być dobrej myśli, ale powiedział to bez większego entuzjazmu, zresztą zdaję sobie z tego doskonale sprawę, że moja beta nie powala. W niedzielę 12dpt było 80, we wtorek 14dpt 207, dziś 16dpt i jest 466 (dla porównania we wrześniu 17dpt miałam betę ponad 2100). W macicy jeszcze nic nie widać, ale to dobrze, bo zmartwiłabym się jakby coś jednak było, bo to by raczej zapowiadało puste jajo... Więc wierzę, że jednak straaasznie się bąbel ociąga.
Robiłam też progesteron i dobrze, że zaczęłam za własną rękę brać prolutex, mam brać dalej, dodatkowo jedna tabl dupka na wieczór więcej. Clexane mogę brać codziennie :) Jutro idę na wlew z immunoglobulin...
Dodatkowo zbadałam sobie TSH i Bogu dzięki bo skoczyło na 3,39 (normalnie miewałam w okolicy 1,9-2) - niby niewiele ale dostałam euthyrox 75 pół tabl dziennie.
Następna wizyta za 2 tyg...

@dżoasia i pięknie ;** mooocno 3mam kciuuki za leniuszka :)
Oby dał radę... Bo właśnie spłukuję się w resztek pieniędzy... W aptece zostawiłam równiutkiego tysiaka dzisiaj i tych leków wystarczy mi tylko na 2 tygodnie, poza tym jutrzejszy wlew 4tys... :(
Oby nie było jak ostatnio, że na drugi dzień po wlewie i tak się spierdoliło... To będzie dokładnie ten sam dzień od transferu...

@dzol, na poczatku szybko spada a potem wolno. Ja mialam poronienie na poczatku grudnia, beta przed swietami byla 24 a dopiero po nowym roku zero. Ogolnie to moze schodzic do 6 tygodni.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Wracamy. Strasznie ciezka ta droga snieg i deszcz. Pan dr zrobil na nas dobre wrazenie. Maz ma zrobic fragmentacje nasienia. Ja mialam dheaas pobrane. Mam zrobic glukoze i insuline i fsh i lh oraz prolaktyne. Jeszcze raz czeka mnie usg w 12 dniu cyklu. Ogolnie to moje amh marne i on twierdzi, ze mam endometrioze bo mam plyn w otrzewnej. No i pecherzykow jak na lekarstwo. Cytyjac bieda. Jezdzac do novum macie gina od monitow u siebie na miejscu? Pan dr nie owija w bawelne

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Wracamy. Strasznie ciezka ta droga snieg i deszcz. Pan dr zrobil na nas dobre wrazenie. Maz ma zrobic fragmentacje nasienia. Ja mialam dheaas pobrane. Mam zrobic glukoze i insuline i fsh i lh oraz prolaktyne. Jeszcze raz czeka mnie usg w 12 dniu cyklu. Ogolnie to moje amh marne i on twierdzi, ze mam endometrioze bo mam plyn w otrzewnej. No i pecherzykow jak na lekarstwo. Cytyjac bieda. Jezdzac do novum macie gina od monitow u siebie na miejscu? Pan dr nie owija w bawelne

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom
Marzycielka, przynajmniej wiesz na czym stoisz. Ty piszesz o Lewym, tak? Powiem, ci, że ostatnio na ivf owym wątku przekonałyśmy się wszystkie o jego zdolnościach - skubany jest naprawdę jakimś guru w temacie. Jeśli będziecie podchodzić do IVF to nic nie bój, on Cię tak wystymuluje, że naznosisz jajek jak dobra kurka ;)

reklama
Dzoasia da rade [emoji9] nie myśl co może się stać tylko o tym że jest ... bo to co będzie to będzie.
Wiem jak trudno z pieniędzmi eh to jest najgorsze ... powinna byc refundacja . Mam nadzieje ze bedzie wszystko tak jak trzeba ;*

@marzycielka81 cieszę się ze doktor się określił i usłyszałas coś mądrego... niech Cię dobrze poprowadzi do celu ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry