reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bertha ani ten z Invimedu, ani Paśnik o tym nawet nie wspomnieli. Gizler mówił, ze najważniejsze w moim przypadku są scd i msome. Bo to dna plemnika może psuć rozwój zarodka u mnie.
Do czego jest przydatne badanie, o którym piszesz?
To w zasadize chyba rzeczywiscie nie dla Ciebie, bo zachodzisz, ale jakby cos sie miala w tej kwestii pogorszyc, to warto zbadać. A jak juz oddaje do kubeczka, to czemu nie od razu.
Wiązanie z hialuronem mowi, czy plemnik potrafi przebic sie do komórki jajowej. Jak ma zanizone to wiązanie z hialuronem, to marne szanse, ze bedzie potrafil plemnik zaplodnic komorke.

Dżoł wydaje mi sie, ze dobrze ze spada.

Jedziemy do novum do Warszawy. Ciekawe co dr nam powie. Znowu mam grzybice. Do tego jestem przeziebiona.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Kciuki! daj znac co Lewy powiedzial.

Dziękuję @bertha. Czyli u mnie się jednak przebija - jeden plus ;)

Pytanie może dla kogoś banalne, ale jak się dawkuje estradiol /estrogeny??? W jakiej formie? Któraś brała? Winko mam cały czas łoić?????? ;)@edloteh @Auri_a ???
IMG_4427.jpg

IMG_4428.jpg

Załączniki

• IMG_4427.jpg
    IMG_4427.jpg
    121,1 KB · Wyświetleń: 502
  • IMG_4428.jpg
    IMG_4428.jpg
    114,3 KB · Wyświetleń: 499
Ostatnia edycja:

Pytanie może dla kogoś banalne, ale jak się dawkuje estradiol /estrogeny??? W jakiej formie? Któraś brała? Winko mam cały czas łoić?????? ;)@edloteh @Auri_a ???
Zobacz załącznik 835825
Zobacz załącznik 835826
Na mnie winko kompletnie nie działało :( ja mam na sztucznym cyklu brać Progynovę i coś tam w sprayu na skórę na literę "L" nazwy nie pamiętam :/ z estrogenami przy staraniach naturalnych trzeba uważać, bo można zablokować sobie nimi owu...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Zobacz załącznik 835825
Zobacz załącznik 835826
Ja po punkcji dostalam chyba 2x2mg estrofemu. I w badaniach ktore czytałam o tym Estradiol Priming protocole to tez 4mg dawali. tylko pamietaj, ze to jest generalnie przy in vitro. gdy owulacje sobie stymulujesz od a do z. wiec na pewno trzeba bedzie estradiol odstawic w 1dc, bo generalnie biorac estradiol blokujesz owu (tak wygladaja cykle sztuczne do crio, choc nie wiem jaka dawka estradiolu juz blokuje).
No i m.in wlasnie dlatego uwazam, ze stymulacja lametta itp jednak pomaga w jakosci, bo to tez w tej stymulacji dostarczas estradiolu do jajnikow.

tu badanie:
Link do: Effect of estrogen priming through luteal phase and stimulation phase in poor responders in in-vitro fertilization

@czarna_mala u mnie winko działa na endo, ale w tej odpowiedzi embriologa jest napisane, ze zastosowanie estradiolu jyz w fazie lutealnej poprzedniego cyklu daje efekt w następnym w postaci poprawy jakości komórki. A to picie winka przed owu to przede wszystkim na endo. Nie mogę pic cały miesiąc wina ;)
Wszędzie są tylko informacje o stosowaniu estrogenów już po punkcjach, owulacji itp. Dlatego pytanie jak to przyjmować przy naturalnych staraniach? Od owu do ostatniego dnia i nowy cykl pójdzie naturalnie? Nic to nie zaburzy?
@bertha nuestety mój angielski słownictwa medycznego nie ogarnia, wieczorkiem to sibie przetlumaczę.

@czarna_mala u mnie winko działa na endo, ale w tej odpowiedzi embriologa jest napisane, ze zastosowanie estradiolu jyz w fazie lutealnej poprzedniego cyklu daje efekt w następnym w postaci poprawy jakości komórki. A to picie winka przed owu to przede wszystkim na endo. Nie mogę pic cały miesiąc wina ;)
Wszędzie są tylko informacje o stosowaniu estrogenów już po punkcjach, owulacji itp. Dlatego pytanie jak to przyjmować przy naturalnych staraniach? Od owu do ostatniego dnia i nowy cykl pójdzie naturalnie? Nic to nie zaburzy?
@bertha nuestety mój angielski słownictwa medycznego nie ogarnia, wieczorkiem to sibie przetlumaczę.
Nie pomogę Kochana :( ja z kolei chciałam, żeby gin wystymulował mi endo estrgenami, to stanowczo odmówił bo powiedział że boi się zablokować owulacji, a teraz w klinice to oni się owu nie przejmują, bo walą sztuczny cykl i koniec :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Marthi ja np nie chcialam robic usg za czesto ale tak krew ze mnie leciala ,ze nie mialam wyjscia:/

@dżoł beta na koniec pewnie zwolni:/

@zosiak wyciskarke szybko na gwarancje,co sie zepsulo?
Ja kiedys za duzo napchalam i polamalam plastik ,taki zaczep ,nie uznali i musialam kupic za wlansna kase:/
Prenatal zawsze jest w superpharm ,a jak nie to zamow zapas na gemini ,dobra cene maja[emoji4]

@bobasek1990 tez czekam na foto brzuchola[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Taaaa a ja znowu inszość mam owulację i cyk , a jajka słabe < ponoć z moich przemyśleń > o i takie buty... dzisiaj mam shiz na myślenie o kariotypach... wgl mam gorszy dzień jakiś , i ciągle mi to nie daje spokoju , sama się gnębie :<

reklama
@Funia90 silnik padl:D nawet on nie zniosl tych burakow.:D wyciskarka zaniesiona mamy tez ubezpieczeniw od mechanicznych uszkodzen ale robilam sobie te buraki z jablkiem a teraz bede musiala gotowac i jesc fujj...
czy u Was tez tak wieje???

Do góry