bobasek1990
Fanka BB :)
Za miesiąc jak będzie bardziej widoczny okrągły bo teraz to ja czuję się tłusta@bobasek1990 pochwal się nam tutaj
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Za miesiąc jak będzie bardziej widoczny okrągły bo teraz to ja czuję się tłusta@bobasek1990 pochwal się nam tutaj
To w zasadize chyba rzeczywiscie nie dla Ciebie, bo zachodzisz, ale jakby cos sie miala w tej kwestii pogorszyc, to warto zbadać. A jak juz oddaje do kubeczka, to czemu nie od razu.@bertha ani ten z Invimedu, ani Paśnik o tym nawet nie wspomnieli. Gizler mówił, ze najważniejsze w moim przypadku są scd i msome. Bo to dna plemnika może psuć rozwój zarodka u mnie.
Do czego jest przydatne badanie, o którym piszesz?
Dżoł wydaje mi sie, ze dobrze ze spada.
Jedziemy do novum do Warszawy. Ciekawe co dr nam powie. Znowu mam grzybice. Do tego jestem przeziebiona.
Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom
Na mnie winko kompletnie nie działało ja mam na sztucznym cyklu brać Progynovę i coś tam w sprayu na skórę na literę "L" nazwy nie pamiętam :/ z estrogenami przy staraniach naturalnych trzeba uważać, bo można zablokować sobie nimi owu...Dziękuję @bertha. Czyli u mnie się jednak przebija - jeden plus
Pytanie może dla kogoś banalne, ale jak się dawkuje estradiol /estrogeny??? W jakiej formie? Któraś brała? Winko mam cały czas łoić?????? @edloteh @Auri_a ???
Zobacz załącznik 835825
Zobacz załącznik 835826
Ja po punkcji dostalam chyba 2x2mg estrofemu. I w badaniach ktore czytałam o tym Estradiol Priming protocole to tez 4mg dawali. tylko pamietaj, ze to jest generalnie przy in vitro. gdy owulacje sobie stymulujesz od a do z. wiec na pewno trzeba bedzie estradiol odstawic w 1dc, bo generalnie biorac estradiol blokujesz owu (tak wygladaja cykle sztuczne do crio, choc nie wiem jaka dawka estradiolu juz blokuje).Dziękuję @bertha. Czyli u mnie się jednak przebija - jeden plus
Pytanie może dla kogoś banalne, ale jak się dawkuje estradiol /estrogeny??? W jakiej formie? Któraś brała? Winko mam cały czas łoić?????? @edloteh @Auri_a ???
Zobacz załącznik 835825
Zobacz załącznik 835826
Nie pomogę Kochana ja z kolei chciałam, żeby gin wystymulował mi endo estrgenami, to stanowczo odmówił bo powiedział że boi się zablokować owulacji, a teraz w klinice to oni się owu nie przejmują, bo walą sztuczny cykl i koniec@czarna_mala u mnie winko działa na endo, ale w tej odpowiedzi embriologa jest napisane, ze zastosowanie estradiolu jyz w fazie lutealnej poprzedniego cyklu daje efekt w następnym w postaci poprawy jakości komórki. A to picie winka przed owu to przede wszystkim na endo. Nie mogę pic cały miesiąc wina
Wszędzie są tylko informacje o stosowaniu estrogenów już po punkcjach, owulacji itp. Dlatego pytanie jak to przyjmować przy naturalnych staraniach? Od owu do ostatniego dnia i nowy cykl pójdzie naturalnie? Nic to nie zaburzy?
@bertha nuestety mój angielski słownictwa medycznego nie ogarnia, wieczorkiem to sibie przetlumaczę.